torstaina 10. toukokuuta 2001.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Tehkää jotakin!
Etsi arkistosta!


Huomaa kuukauden viive. Uusin aineisto täältä!

sonta- ja potkut-sivu 10.05.01.

uusin lehti
seuraava lehti
tämä lehti
edellinen lehti
vanhin lehti
kaikki lehdet-linkki
hakemisto
valokuva-galleria

Muut lehdet:

Anneli "Sonta" Sundberg
on keksinyt monta hauskaa nimitystä työttömille nuorille.

Muut lehdet:

Erkki "Professori" Laatikainen
olisi antanut potkut Helsingin Sanomien Harri Nykäselle, Ahteen paljastajalle.

Muut lehdet:

Eeva-Kaarina Aronen kertoo kuinka entinen työvoimaministeri Urpo Leppänen puolustaa entistä Matti Ahdetta.

viimevuotiset lupaukset nyt 10.05.01.

yleisöä raflassa

peliä

ahtisaari ja chirac

tamminen

SHERIFFI, HIGH NOON

Fred Zinnemann 1952. Sunnuntaina 13.05.01 TV1:ssä.

etusivu 10.05.01.

uusin lehti
seuraava lehti
tämä lehti
edellinen lehti
vanhin lehti
kaikki lehdet-linkki
hakemisto
valokuva-galleria



ilmoitukset

linkit

kirjoita

lukijalta

Muut lehdet:

Anneli "Sonta" Sundberg:

"...

Arajärvi oli kutsuttu kommentoimaan Petri Pajun ja Jukka Vehviläisen kirjaa Valtavirran tuollapuolen - Nuorten yhteiskuntaan kiinnittymisen kitkat 1990-luvulla.
Minua ei ollut kutsuttu.

Saavuin paikalle kuullakseni, pystyvätkö tuhannet työpajat ja projektit ja elämyskurssit tekemään kunnon eläkkeenmaksajia nuorista, jotka nousevat sängystä vain parannellakseen krapulaansa, hankkiakseen piikin tai varastaakseen auton.

Sain selville, ettei syrjäytyneitä tai syrjäytyviä nuoria saa leimata syrjäytyneiksi tai syrjäytyviksi. Miksi heitä pitää kutsua? En todella tiedä: moniongelmaisiksi, yhteiskunnan uhreiksi, elämänhallintavammaisiksi, arvokapinallisiksi?
... "

Helsingin Sanomat 06.05.01

Anneli Sundberg:
Ohhoh mikä viikko: "Tarvitsemme tosi miehiä."



Muut lehdet:


Erkki "Professori" Laatikainen:

"...

Matti Ahteen potkujen pääsankariksi on kohonnut Helsingin Sanomien rikostoimittaja Harri Nykänen. Hänen juttunsa Helsingin Sanomissa käynnisti prosessin sitten, kun tuohtunut Nykänen kertoi Palaneen käryssä epäillyn toimitusjohtajan olevan Matti Ahde.

Helsingin Sanomien toimituksellinen johto oli pyyhkinyt vihjailevasta uutisesta Ahteen nimen pois, kun näyttö tulkittiin vajaaksi. Tätä Nykänen ei hyväksynyt, vaan hän lähti sotaan Helsingin Sanomien vastaavaa päätoimittaja Janne Virkkusta vastaan.

Janne Virkkunen ei suostunut alaisensa Harri Nykäsen julkiseen teilaukseen Nelosen suorassa lähetyksessä. Hän jättäytyi siitä pois.

Virkkusen menettely oli ymmärrettävä ja oikea. sillä työelämän säännöt ovat päälaellaan, sekasortoa aiheuttavia, jos alainen raastaa esimiehensä televisiossa mestattavaksi.

Taistolaiset kommunistit pyrkivät tällaisiin käytänteisiin valtansa kukkuloilla 1960- ja 1970-luvuilla, jolloin he haaveilivat Suomen muuttuvan Neuvostoliiton tuella kommunistiseksi maaksi. Tämän puolesta he sitkeästi ponnistelivat. Palaneen käryä-ohjelman eettisinä tuomareina liehakoineissa useissa henkilöissä kuohui taistolaisuuden historiallishenkinen veri.

Onko Helsingin Sanomat todella sanomalehti, jossa kenellä tahansa toimittajalla on oikeus viedä oman yhtiönsä hallitukselle vastuullinen esimiehensä koko kansan piinapenkkiin, nolattavaksi ja häväistäväksi?

Keskisuomalaisen toimituksessa moista tuskin kukaan edes yrittää. Mutta jos joku yrittäisi, silloin vaihtuisi joko toimittaja tai päätoimittaja.

Keskisuomalaisessa työskennellään länsimaisen yhteiskunnan ja markkinatalouden johtamisen säännöillä. Talon sisäiset asiat ovat sisäisiä eikä niitä maailmalle pahansuopaisuuden talikoilla levitellä niin kuin valtio-omisteisessa, ajallaan äärivasemmistolaisten hillumassa Yleisradiossa tehtiin kauan.

Sielläkin on jo melkein palattu normaaliin tilanteeseen. Vain viimeisiä provinsiaalisia, tunkkaisan menneisyyden korahduksia joskus pihahtelee ulkopuolisten ihmeteltäväksi."

Keskisuomalainen 21.04.01

Erkki Laatikainen:
Erkki Laatikainen: "Ahteen tapauksessa palaneen käryisyyyttä."



Muut lehdet:


Eeva-Kaarina Aronen:

"...

Parhaat politiikan vuotensa Leppänen porskutti 1980-luvulla ministerinä Suomen maaseudun puolueen voittoisassa aallossa, joka kuivui sitten pieneksi vesinoroksi. Noista vuosista ei ole velkojen ja entisten vaimojen lisäksi jäänyt oikein mitään, ei edes henkilökohtaisia ystäviä.
...
Nykyisessä elämänmennossa Leppästä vaivaa kaikkein eniten "fundamentalismi" elämän kaikilla aloilla. "Kaikki asiat otetaan niin yksioikoisesti", hän valittelee. Fundamentalismin viimeisin räikeä näyte on Veikkauksen toimitusjohtajan Matti Ahteen erottaminen.

"Omituisia menettelytapoja", Leppänen pohtii. "Vanha eläkeläisnaisjuristi kutsutaan paikalle - eihän siinä Ahteella ollut minkäänlaisia selviytymisen mahdollisuuksia."

Vanhana poliitikkona Leppänen ei voi hyväksyä sitä, että ministerinvalan vannoneen miehen sana painaa vähemmän kuin parin naisen.

"Ahteen käyttäytymistapahan on ollut maan tapa", hän analysoi. "Hän tuli taputellen eduskuntaan eikä koe tehneensä väärin. Tapahtui kauhea ylireagointi! Eikä prosessia voinut pysäyttää! Demareilla on muutenkin kauhea tapa taputella, siellä naisetkin taputtelevat miehiä, se on sellainen taputtelukulttuuri!"

Helsingin Sanomat, Kuukausiliite 05.05.01

Eeva-Kaarina Aronen:
Missä hän on nyt:
"Unohdettu kansa unohtui jo Urpoltakin. Entinen ministeri on nyt Matti Ahteen puolella."


Iso kuva:
Entinen työministeri on 57-vuotiaana jo eläkkeellä mutta auttelee Ana-rouvaa tämän keikkaillessa laulavana tanssijana.

Pieni kuva:
Kalevi Sorsan neljännen hallituksen työvoimaministeri vuonna 1984.

SHERIFFI, HIGH NOON

High Noon (1952) is possibly the all-time best Western film ever made - a successful box-office production by Stanley Kramer and directed by Fred Zinnemann.

The Western genre was employed to tell an uncharacteristic Western tale without much violence, panoramic landscapes, or tribes of marauding Indians.

The film's screenplay by Carl Foreman, written during a politically-oppressive atmosphere in the early 1950s when McCarthyism was rampant, was tightly scripted from a Collier's Magazine story titled The Tin Star by John W. Cunningham.

In fact, the film's story has often been interpreted as a metaphor for the Hollywood blacklisted artists who faced persecution from the HUAC.

This film tells the tale of a lone, stoic, honor-bound marshal/hero who was left desolate and abandoned by the Hadleyville townspeople he was sworn to protect, thereby sparing the civilized town the encroachment of barbaristic frontier justice brought by a deadly four-man gang.

The film poster described the theme of the deserted marshal who stubbornly insisted on delaying his newly-married life with a pacifist Quaker wife in order to stay and confront the Millers: "The story of a man who was too proud to run."

... http://www.filmsite.org/high.html

Fred Zinnemann 1952. Sunnuntaina 13.05.01 TV1:ssä.
   

etusivu 10.05.01.

uusin lehti
seuraava lehti
tämä lehti
edellinen lehti
vanhin lehti
kaikki lehdet-linkki
hakemisto
valokuva-galleria



ilmoitukset

linkit

kirjoita

lukijalta

Vuosi kului, mikä muuttui?

Pääkirjoitus.

Äitienpäivälehden jutut ja kuvat vuosi sitten:

Äitienpäivä sunnuntaina 14. toukokuuta 2000.



viikon kuva:
äiti ja lapsi


lisää kuvia: äiti ja lapsi pyörillä, äiti taluttaa lastaan, perheitä,
äiti asemalla, isomummu.

"Tämän hetken maailmassa aikuisen ahneus menee aina lapsen onnen edelle."
Kaari Utrio


Mitä Chomsky todella sanoi?



Kätkeytyykö kolonialismi sotilaallisen humanismin valepukuun?
lue!

Jääkiekon MM-kisojen loppuottelu sunnuntaina 14. toukokuuta 2000 Pietarissa.

viikon urheilukuva:
kypäriä kaukalossa


lisää kuvia: yleisöä raflassa, peliä, ahtisaarija chirac,
tamminen.

SHERIFFI, HIGH NOON

Fred Zinnemann 1952. Sunnuntaina 13.05.01 TV1:ssä.
Sivut valmisti Pertti Manninen 08, 08.05.01, 10.05.01, 11.05.01 copyright nettisanomat.com 2000/92
Jutut ja artikkelit kirjoitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen Laukaassa, Jyväskylässä, Muuramessa ja Helsingissä.
sivun alkuun!  

nettisanomat.com 2001/93

 


Vuosisanomat-sivuston (Nettisanomat-sivuston) rinnakkaissivustona nettiin lauantaina 2012-11-10.