VUOSI.fi - 2013 - Lauri Kara, myyntipäällikkö, Nordea Pankki Oyj ...


Case Nettisanomat - Lue!



Case Nettisanomat

1. Johdanto

Korkein oikeus (KO) on ottanut käsiteltäväkseen kunnianloukkausasian, jossa Nettisanomien päätoimittaja tuomittiin Jyväskylän käräjäoikeudessa rangaistukseen ja seuraamuksiin ja johon asiaan Vaasan hovioikeus ei myöntänyt valituslupaa. KO myönsi valitusluvan tekstien poistamista koskevaan osaan ja itse kunnianloukkausasiaan KO ottaa kantaa tämän osan käsittelyn yhteydessä. Mikäli KO hylkäisi syytteet kunnianloukkauksesta juttu kuivuisi kokoon. Tässä kirjoituksessa ei käsitellä nyt kunnianloukkausasiaa, vaan oikeudessa määrättyjä seuraamuksia tekstien poistamisen suhteen ja hiukan myös sitä ongelmatiikkaa, jonka hakukone saa aikaan, kun se tuloksia suoltaa. Lopuksi puututaan hiukan laskutukseen niin asianajotoimistossa tehdyn työmäärän kuin asianomistajan itsensä tekemän työmäärän suhteen. Tältä osin vastaajalla on vielä ihan konkreettista lausumavaltaa, koska vastaajalla on mahdollisuus kertoa käsityksensä siitä uudesta laskutuksesta, jonka asianomistajat ovat KO:lle lähettäneet jutun sinne nyt mentyä.

Jutussa on vastaajana Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja, ja asianomistajina asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy.

2. Sivujen / tunnistetietojen poistaminen

Asianomistajat Kara ja Mononen esittivät esitutkinta-aineistossa molemmat kaksi loukkaaviksi katsomaansa kirjoitusta. Vastaaja Manninen poisti ko. kirjoituksista asianosaisten tunnistetiedot ennen oikeudenkäyntiä asianomaisine poistoilmoituksineen päivämäärällä vahvistettuna.

Käräjäoikeus antoi sitten tuomionsa, jossa määrättiin poistettaviksi KAIKKI sellaiset kirjoitukset, joissa mainitaan Monosen kohdalla ammatti, työpaikka tai muuten viitataan häntä koskevaan asiaan. Karan kohdalla poistamismääräys ei koskenut työpaikkaa.

Asianomistaja Mononen vaati sitten tuomion täytäntöönpanoa Keski-Suomen ulosottoviraston kihlakunnanvoudilta ja niinpä sivujen totaalisen sulkemisen pelossa vastaaja Manninen poisti kaikki asianomistaja Monosta ja myös asianomistaja Karaa koskevat tunnistetiedot rikoksentekoajalta, 4 vuoden ja 9 kuukauden ajalta. Asianomistaja Mononen on ilmoittanut kihlakunnanvoudille, että hän on nyt tyytyväinen tehtyihin poistoihin.

Vastaaja Mannisen mielestä käräjäoikeuden tuomiossa sananvapautta on rajoitettu liikaa ja tarpeettomasti vastoin sananvapauslain nimenomaista määräystä siitä, että kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa sananvapautta ei saa tarpeettomasti rajoittaa.

Valituksessaan vastaaja Manninen toi tämän nimenomaan esille ja tähän hän myös perusti muutoslupavaatimuksensa. Kaikkia poistettaviksi määrättyjä tekstejä, oikeudenkäyntipöytäkirjoja tai asianomistaja Monosen itsensä lähettämiä ilmoitustekstejä ei käsitelty oikeudessa mitenkään, joten ei niistä voi tuomita rangaistusta tai määrätä niitä poistettaviksi.

Tämä edelläoleva on nyt se varsinainen Case Nettisanomat, jonka siis KO käsittelee ja antaa siitä sitten aikanaan tuomionsa, on se sitten ennakkotapaus tai oikeudenkäynnissä tehty virhe tai joku muu virhe.

3. Hakutulokset todistusaineistona

Asianomistaja Mononen käytti hakutuloksia ilmeisen säällisesti. Hän oli löytänyt kaksi kirjoitusta, joiden väitti loukkaavan kunniaansa näistä tuloksista. Hakutuloksia oli kolmelta eri ajanjaksolta, jotka sitten osoittivat, että siellä ne kirjoitukset olivat paikallaan. Toinen loukkaavista kirjoitus oli julkaistu jo vuonna 2004.

Asianomistaja Kara käytti hakukoneen (googlen) tuloksia taitavasti: asianomistajan nimi ja sitten joku kirjoituksessa esiintyvä sana tuotti halutun tuloksen. Kun näin tehtiin kymmeniä kertoja niin, kertyipä siinä aineistoa. Todellisuudessa linkit veivät aina näihin kahteen kirjoitukseen, mutta oikeudenkäynnissä tämän kertomista ei oikein noteerattu, vaan siinä oli saatu aikaan tunnelma, että loukkausta on sadoilla sivuilla.

Vastaaja Mannisen vastusti myös sitä, että jonkun hakutuloksen väitetään olevan loukkaava. Eihän ylipäätään mikään hakutulos voi olla loukkaava, koska amerikkalainen yhtiöhän tuloksesta on vastuussa. Näitä hakutuloksia oli läjäpäin kirjallisina todisteina nimenomaan luokkaavuudesta, eikä siis siitä, että ne ovat vasta linkkejä, jotka vievät sivulle, jossa asianomistajasta on jotain kirjoitettu.

Jos KO tutkisi tämänkin osan, ts. arvioisi näytön asianmukaisesti, metsän puilta nähden, niin tästähän voisi sanoa syntyneen pikkukeisin.

4. Oikeudenkäyntikuluista

Koska asianomistaja Mononen on nostanut syytteen yksityishenkilönä eikä hän ole käyttänyt avustajaa, ei hänelle ole voinut syntyä mitään kulujakaan. Tästä huolimatta käräjoikeus tuomitsi vastaaja Mannisen maksamaan asianomistaja Monoselle valmistautumisesta 800 euroa ja ansionmenetyksestä 1500 euroa. Tällä kertaa Mononen pyysi pyyhkimään pois arvonlisäveron oikeudelle esittämästään laskusta. KO on pyytänyt vastausta asianomistaja Monoselta tässä asiassa. Tällä kertaa laskuttajaksi on merkitty Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky ja se on suuruudeltaan 560 euroa + alv 134,40 euroa yhteensä 694,40 euroa.

Asianomistaja Kara vaati oikeudenkäyntikuluja 9959,74 euroa. Valmistautumiseen oli käytetty aikaa 28,5 tuntia. Käräjäoikeus kiinnitti huomiota siihen, että oikeuskäytännön ja oikeuskirjallisuuden tutkimiseen oli käytetty aikaa ainakin neljä tuntia. Oikeuden mielestä asia ei ole ollut laadultaan erityisen vaikea ja laaja, joten käräjäoikeus hylkäsi vaatimuksen 1000 euron osalta. Lisäksi käräjäoikeus hylkäsi toimiston yleiskuluihin kuuluvat kopiointikulut. Vastaaja Mannisen maksettavaksi jäi sitten 7048,75 euroa ja arvonlisäveroa 1621,21 euroa eli yhteensä 8669,96 euroa. KO on pyytänyt vastausta asianomistaja Karalta tässä asiassa. Asianomistaja Karan lasku. jonka on lähettänyt asianomistaja Karalle Asianajotoimisto Bützow Oy, laskutusyhteyshenkilönä Jari Salminen, joka on toiminut asianomistaja Karan asianajajana koko jutun ajan. Laskun loppusumma on 2030,00 euroa ja arvonlisäveroa lisäksi 487,20 euroa, yhteensä siis 2517,20 euroa:
Toimenpiteet
3.9.2012
email Vaasan hovioikeus, tarkistettu päätöksen lainvoimaisuutta, email Lauri Kara ja Eero Hurme Tunnit 0,25 Alv 24 % Netto 70,00
14.12.2012
Puhelinneuvottelut JS / Lauri Kara ja JS / AA Pekka Mononen
Tunnit 1,00 Alv 24 % Netto 280,00
17.12.2012
Puhelinneuvottelu AA Pekka Monosen kanssa
Tunnit 0,50 Alv 24 % Netto 140,00
18.12.2012
Puhelinneuvottelut JS / VT Eero Hurme, laadittu vastausta Korkeimmalle oikeudelle
Tunnit 2,00 Alv 24 % Netto 560,00
19.12.2012
Laadittu vastausta Korkeimmalle oikeudelle
Tunnit 1,00 Alv 24 % Netto 280,00
21.12.2012
Puhelinneuvottelu kihlakunnansyyttäjä Mäntylän kanssa
Tunnit 0,50 Alv 24 % Netto 140,00
3.1.2013
Puhelinneuvottelu Eero Hurmeen ja Lauri Karan kanssa, asian selvittämistä ja vastauksen muokkaamista
Tunnit 1,00 Alv 24 % Netto 280,00
4.1.2013
Puhelinneuvottelu viestintäoikeuden dosentti OTT Päivi Tiilikan kanssa, emailit päämiehelle
Tunnit 1,00 Alv 24 % Netto 280,00
Yhteensä
Tunnit 7,25 Netto 2030,00
Palkkiot ja kulut
Netto 2030,00 Alv 487,20 Yhteensä 2517,20

5.The End

Asianomistaja Mononen väitti pyytäneensä hänen mielestään loukkaavien tekstien poistamista edellisessä kunnianloukkausjutussa, jossa käsiteltiin hänen laskutustaan. Koska näin ei voinut tapahtua, kun ilmoitusten poistamista pyytänyt sähköposti oli lähetetty puolta vuotta aikaisemmin kuin loukkaavaksi todetut tekstit. Nettisanomat kirjoitti tästä ristiriidasta. Nyt siis tämä kirjoitus oli toinen nyt käsiteltävänä olevista kirjoituksista.

Asianomistaja Kara sensijaan, itse kertoi, että hän ei ole pyytänyt mitään tekstejä poistettaviksi. Näin ollen hän on sitten jostain syystä halunnut tämän oikeudenkäynnin. Samoin kuin myös asianomistaja Pekka Mononen, jolle vastaajan oikeusavustaja lähetti syksyllä 2011 sähköpostiviestin, jossa hän ilmoitti, että vastaaja Manninen olisi halukas poistamaan KAIKEN asianomistaja Monosta koskevan aineiston julkaisuistaan. Tämä siis ennen kuin syytettä oli nostettu, esitutkinta-aineisto oli jo kyllä syyttäjällä. Asianomistaja Mononen vastasi vastaajan oikeusavustajalle, että tässä vaiheessa pyyntö ei anna aihetta mihinkään toimenpiteisiin hänen taholtaan. Asianomistaja Mononen halusi siis oikeudenkäynnin ja jatkaa tätä…

Näillä mennään, hautaan asti. THE END

Lauantaina 2013-01-26 18:11. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja.


LINKKI: VALITUSLUPAHAKEMUS KORKEIMMALLE OIKEUDELLE - LUE!





Arkisto 2005. Pääsiäinen.

nettisanomat kiirastorstaina 24. maaliskuuta 2005. Numero 323.                                                                                                          



Il Vangelo secondo Matteo 1964 Immagini

Sopra: alcune scene tratte dal film; sotto: due manifesti del Vangelo

La morte non è nel non poter comunicare ma nel non poter più essere compresi "Pier Paolo Pasolini

Pagine corsare", vita e morte di un poeta del nostro tempo Le immagini.

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/matteuksenevankeliumi.htm

http://www.nettisanomat.com/2001/04/12/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2001/04/12/matteuksenevankeliumi.htm

http://www.nettisanomat.com/2002/03/28/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/karmeitatarinoita.htm

http://www.nettisanomat.com/2003/04/17/etusivu.htm

http://www.pasolini.net/

http://www.nettisanomat.com/2004/04/08/etusivu.htm

http://www.pasolini.net/immagini_raccolta_vangelo.htm

http://www.thepassionofthechrist.com/splash.htm

"Ajattelimme, että miksei luettaisi piinaviikolla ihmisten oikeista kärsimyksistä eikä vain 2000 vuoden takaisista", diakoniasihteeri Kaarina Lappalainen kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön keskuksesta sanoo.

"Nämä kertomukset paljastavat, että Suomessa on ongelmia, jotka eivät ole kenenkään tiedossa. Monet eivät ole saaneet apua mistään!"

"Yhteiskunta ei halua puhua tästä. Halutaan unohtaa lama äkkiä, että päästään uuteen nousukauteen". Haastatellut KIMMO OKSANEN / Helsingin Sanomat Tiistaina 18.4.2000.

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/karmeitatarinoita.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/velkakertomus.htm

Kuva: Juliste elokuvasta "Matteuksen evankeliumi". Pier Paolo Pasolini 1964. Pääkirjoitus: Tämä sivu, nämä linkit tiistaina 22.03.2005, tulevaa odottaen. Pertti Manninen.

Linkki seuraavaan lehteen!

Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona, keskiviikkona 23.03.2005.

“Just ahaa no niin silloin se luki siinä mutta tota jos nyt käytännössä ajatellaan sitä niin niin siis no kato nää on nyt semmoisia että pitäs päästä niiden lähteille kattomaan missä järjestyksessä ne on mitäkin perinyt ja eihän siit mitään tuu selvää ellei sinne mene nyt sitten joskus ja vaadi kaikki paperit nähtäväkseen ja yrittää selvittää sen

mutta se mikä mun piti tässä sanoa nyt tässä helmikuussa ei peritty tuli kirje niin että sitä ei ollut merkitty atk-rekisteriin ja se jäi sen takia perimättä eli tota minkälainen selitys tuo on nyt sitten

Ei ei mutta mä tarkotan sitä että eihän nyt se varmaan mä puhun nyt tästä uudesta

mutta siis että onhan se nyt tietenkin semmoinen ulosottomies joka on kuukausittain vuosien ajan perinyt elatusapumaksun niin lykkää sen sitten ei-etuoikeutetulle kun ei löydä sitä rekistereistä onks niillä sitten minkäänlaista laadunvalvontaa siellä itellä että niiden pitäis niinkö selvittää jotain

Niin niin että nythän kivistö vastas ja sitten pyytää ottaan tähän tulevaisuudessa yhteyttä tähän rinteeseen mutta mutta siis niinkö sä sanoit näistä vois kinata loputtomiin mutta että se että tota eihän toi nyt kovin hyvää kuvaa anna tota siitä perintätouhusta siellä

Niin niin jos sanoo ei sekään sehän näyttää ihan kelvottoman huonolta heh heh heh mutta tämmönen vastaus nää on hauska kun nää on kirjallisena nää vastaukset mulla tässä nyt

mutta sit siin on kyllä semmoinen kohta siinä sitten tota kun jos mä lyhkäisesti saan selittää mä löysin kuitin että on tota multa yks sähkömaksun palautus laitettu tälle tälle pankille se on ollut kyllä eri ulosottotoimisto mutta kyllä tämäkin on sen tiennyt tää Laukaa niin tota onks siinä tapahtunut nyt virhettä koska tätä etuoikeutettua on ollut perinnässä

Et osaa se on liian monimutkaista jo joo kivistö vastas että se ei ole meidän kuitti jyväskylän kuitti mutta se että tota siis lähinnä yritän sanoa näin että jos ulosottotoimi jossain toisessa paikassa perii toisessa toimistossa

mutta siinä on huvittaa että kun se on kuitenkin pöytäkirja tehty täällä laukaassa ja silti se on sitten espoo ilmeisesti sen tilittänyt tolle pankille ja laukaahan on tiennyt että on etuoikeutettua niin onks sen nyt mikään

Niin hah hah hah

Niin jos olis näin että espoo tehnyt eikä olis tiennyt sehän se on tehnyt sen no voisko sen korjata kuitenkin siis sehän on ollut olosuhteisiin nähden väärä pidätys vaikka ne ei o sitä tiennyt

No mä pyysin täst selvitystä se vaan vastas että se on käytetty tota niin se vastaus oli että se kuitti ensinnäkin ei ole heidän ja toinen oli tää juttu että se on käytetty mutta kun mun mielestä sitä ei ole käytetty elatusapuun sitä rahasummaa niin eiks niin ei kai nyt

nyt mulla on semmoinen käsitys mun täytyy tarkistaa mutta enkä mä nyt ennen pääsiäistä viitti mitään tarkistaa mutta tota että kivistö on antanut vastauksen joka on väärä no mitä siitä tehdään sitten

Ja sitten se lopuks toivoo että otettas yhteyttä rinteeseen eikä häneen no en mä nyt tietenkään jos kivistö on vastannut jotain väärin niin tottakai mä otan yhteyttä kivistöön heh heh heh

Mutta toi nyt on niinku sill tavalla törkeä tää helmikuun perimättä jättäminen se lykkäs sen sille monoselle tota siis kyllähän se on täytyy olla täysin pirullinen se on kattonut että hän pystyy sen tekemään tää on mun tulkinta ja sitten hän ja

mutta onneksi tota se lapsen äiti haukku sen kyllä vähän sivistyneesti kyllä myös että ja kyllä siinä puhelussa kävi ilmi tota että siellä oli jo päivämääristä kysymys ja rinne on tilittänyt yhdeksän päivää myöhemmin kuin tota tää se sopimuksen mukaan olis pitänyt maksupäivä olla

No nyt tää lupaa tää kivistö asia korjataan mutta sen verran voisin kysyä ihan tietoakin että nyt sitten tota onks nyt kuitenkin näin mun tulkinta on tää että kun se on jäänyt se helmikuu perimättä niin että totta kai se helmikuu menee nyt ohi monosen

Eli että toisin sanoen nyt sitten se täysmääränen perintä kohdistuu sen aikaa tota eli että siinä tuli tota nyt vaan semmoinen vuoden etutilitys sitten no voisko sitä pyytää oikasemaan ainahan pyytää voi mutta

Mutta tota sehän ei o mun asia vaan se on sen tän mutta kun tämä eihän nyt kukaan viitti tämmöisiä eihän se nyt lapsen äiti viitti tämmöisiä on se oli jo tyytyväinen kun se saa maaliskuussa vaikka helmikuu olis jäänyt väliin heh heh heh ja silti on kauhea riita rahasta lapsen kanssa ja joka kanssa niin mutta okei mutt kuule kiitos tästä nyt ei täss nyt täytyy sitt vaan jatkaa oikein hyvää pääsiäistä

Anteeksi joo joo nii sielt ei oo kuulunu mitään siin oli muistaakseni viidenteentoista päivään tällä karalla no tai karahan siinä on se vastahenkilö niin tota niinkö vastineen antamisen mahdollisuus eli nyt että nyt kyllähän sen tietää mitä siinä käy joo hoh hoh hoh

Joo no kuule nyt kiitos hyvää pääsiäistä kiitos nyt kaikista edellisistäkin vuosista ei tässä nyt oikein tiedä täss on niin sekasin välillä no niin kiitos hei (huokaus.)"

(Kertoja: Pertti Manninen. Mainitut henkilöt: kihlakunnan vouti Jarmo Kivistö, Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirasto, avustava ulosottomies Raino Rinne, Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirasto, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx, myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj.)

Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona, keskiviikkona 23.03.2005.


JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/03/24/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2005/03/24/etusivu.htm


Kesäkuu 2013. Kaupunkikeidas.





Kaupunkikeidas ohi kiitävänä hetkenä. Maanantaina 2013-06-17 16:00. Keski-Suomi. Jyväskylä. Sepänkatu. Mobikuvat: Pertti Manninen. Isonna ja laajenna!

Kesäkuu 2013. Harvinaista. Kunnianloukkausrikos. Asianajaja ja pankin myyntipäällikkö, päätoimittaja. Korkein oikeus myönsi valitusluvan.

Tiistaina 2013-06-18 Keskisuomalainen kirjoittaa: ”… harva rikosasia päätyy korkeimman oikeuden käsittelyyn. Kun esimerkiksi viime vuonna maan käräjäoikeuksissa ratkaistiin Tilastokeskuksen mukaan 63600 rikosoikeudellista asiaa, myönnettiin korkeimpaan oikeuteen yhteensä vain 141 valituslupaa.”

Luku tuntuu uskomattomalta, mutta näin kai sitten on elettävä kunnes toisin todistetaan.

Yksi näistä valitusluvista on otsikossa mainittu kunnianloukkausrikos, jonka päätyminen korkeimman oikeuden käsiteltäväksi johtuu siitä, että käräjäoikeudessa määrättiin poistettavaksi myös sellaiset tekstit, joita ei käsitelty mitenkään oikeudenistunnossa.

Tässä kunnostautuivat erityiseati varatuomarit Pekka Mononen ja Nordea Pankin myyntipäällikkö Lauri Karan oikeusavustaja Salminen, etunimi hakusessa,. He saivat oikeudenistunnon loppupuolella kätäkäräjätumarin vakuutetuksi, että näin voi tuomita ja niin päätös sitten tulikin.

Tämä oli kyllä rehellisempää kuin aikaisemmin, jossa asianajaja Mononen jäi hovioikeuden istunnon jälkeen, istunnon jo päätyttyä, luettelemaan tuomiolauselmaa hovioikeuden jäsenille. Tästä on Nettisanomat kertonut aikaisemmin yhdellä lauseella.

Nyt siis korkein oikeus tutkii tämän poistomääräyksen, joka lienee enakkotapaus.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2013-06-19 22:40 bussin tärinässä.

Tags: ,,

http://viikkosanomat.fi/2013/06/19/harvinaista-kunnianloukkausrikos-asianajaja-ja-pankin-myyntipaallikko-paatoimittaja-korkein-oikeus-myonsi-valitusluvan-pekka-mononen-lauri-kara-pertti-manninen/


Arkisto 2004. Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta. Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset ...



"Seppo". Kuva: Pertti Manninen.

Arkisto 2004. Pankkivangit. "Pankki oli matkalla kohti loppuaan
osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa".

TALOUSARVIO
YLE. Radio perjantaina 14.05.2004
NYT TALOUSARVIO JONKA TOIMITTAJANA ON SEPPO KONTTINEN.

seppo konttinen

tervetuloa taas kaikki vapaan suomen vapaat miehet ja naiset talousarvion pariin seuraavaksi runsaaksi 25 minuutiksi nyt kärkeen heti suomen taloushistorian murheellisimpaan lukuun pankkikriisiin velallisiin ja pankkitukeen
näinä aikoina pankit jakavat miljoonien eurojen osinkoja omistajilleen

sampo pankkikin tuo pankki jossa siis me veronmaksajat eli valtio on huomattava osakkeenomistaja jakoi osakkeelleen osinkoa puolitoista euroa huikean summan
pankkiahan johtaa yksinoikeudella nalle wahlroos entinen syp:n johtaja hänelle on tässä kertomuksessa varattu tärkeä rooli
samoin kuin entisellä syp:llä ja pankin pienasiakkaalla sepolla se en suinkaan ole siis minä
tässä vaiheessa käytän hänestä vain etunimeä koska oikeusjuttu syp:tä vastaan on vireillä sepon toimesta

veronmaksajien rahoilla runsaat kymmenen vuotta sitten pelastettiin pankit konkursseilta ja ehdottomasti mikä tärkeintä pankkien omistajien rahat ja varat
tämä on nyt hyvä muistaa niidenkin jotka ovat leipäjonoissa ja kilometritehtailla
silloin elettiin aikaa jolloin köyhänkin viimeiset rovot kelpasivat pankeille
tässä talousarviossa nyt kuultavaa tositarinaa voitaisiin kutsua se voitaisiin kastaa operaatio roskapankiksi

mutta mennään ensiksi kuumaan tunnelmaan helsingin säätytalolle maaliskuun 18 päivänä vuonna 1992
tilassa leijuu tuskaa ja suurta epätietoisuutta
lehdistön edessä istuvat pääministeri esko aho valtiovarainministeri iiro viinanen pankkien pääjohtajat pankkivaltuuston puheenjohtaja ja myös suomen pankin pääjohtaja sirkka hämäläinen
se on suomen talouselämän herraeliitti jolle oli nyt annettu paljon vastuuta ja valtaa
aho myönsi heti tilaisuuden aluksi että nyt liikutaan alueella jossa housunpuntitkin voivat kastua
tosiasiassa kosteus oli jo ylempänä housuissa

ja näin aho jatkoi 
nyt tehdyt päätökset ovat sekä hallitukselle ja veron maksajille raskaita ja vastenmielisiä
vaihtoehtoja ei ole pankkeja on pakko tukea 
siis toistan
vaihtoehtoja ei ole pankkeja on pakko tukea julisti nuori pääministeri

ja kun tultiin tilaisuuden loppupuolelle aho julisti
virheitä tehneet pankinjohtajat on asetettava vastuuseen ja heidän palkkojaan on alennettava 
toistan
virheitä tehneet pankinjohtajat on asetettava vastuuseen ja heidän palkkojaan on alennettava
enempää ei voi rehellinen suomalainen mies voi olla väärässä
ketään ei ole pantu vastuuseen pankkien väärinkäytöksistä
kukaan ei ole ottanut poliittista vastuuta pankkihölmöilystä 
mutta useat ovat palkitut

tilaisuudessa ensimmäisen kerran julkistettu kahdeksan miljardin pääomatuki avasi pankkiherroille veronmaksajien kymmenien miljoonien markkojen piikin ei kenenkään rahaa
valtio otti lisäbudjettiin kahdeksan miljardin könttäsumman luottolaman torjumiseksi niinkuin muotoiltiin eli veronmaksajat antoivat huonosti kannattaville pankeille luoton edullisesti
tuki oli suomen taloushistorian suurin

se oli kuitenkin alkusoitto kymmenille tuhansille velkavankeuksille ja vararikoille inhimillisten kärsimysten golgatan tielle
se oli tie jolla pankkien omistajien varat ja velat pelastettiin ja joista tuli meille veronmaksajille ainakin 50 miljardin markan lasku
siis ainakin 50 miljardin markan lasku

pankkikriisin hoidon päävastuun valtion taholta kantoivat kaksi pankkiamatööriä kannuksen kunnan entinen elinkeinoasiamies ja riihimäkeläinen entinen pienyrittäjä
tästä ei voinut seurata kuin kärsimystä

mutta palatkaamme kertomuksemme syp:n pienasiakkaan sepon surulliseen ja ikävään tositarinaan
hän oli perheineen ruvennut syp:n asiakkaaksi jo 90-luvun alussa ulkomaisten luottojen myötä raha-asioista keskusteltiin pankinjohtajan opastuksella
kun markan erm-kytkennän yhteydessä ruvettiin puhumaan devalvaatiosta ehdotti pankkiasiantuntija terminointia eli luoton vakauttamista devalvaation varalta
syksyllä sitten vuonna 91 devalvaatiohuhut voimistuivat mutta nyt jostain kumman syystä uusi pankinjohtaja ei kannattanutkaan terminointia
devalvaatio kuitenkin tuli ja lasku sepolle lankesi valuuttakurssimuutoksesta

seppo siinä pähkäili ja ihmetteli että mistä tämä pankinjohtajan takinkääntö oikein johtui
siinä sitten selvisi että sepon velat oli kaikessa hiljaisuudessa siirretty toiseen pankkiin
suomen yhdyspankkiin perustettuun uuteen roskapankkiin ilmoittamatta

sepolle tuli tässä vaiheessa mieleen vanha talousrikollisten temppu siirretään vanhan yhtiön omaisuus ja varat uuteen yhtiöön ja jätetään vanhaan yhtiöön velat
samalla pidetään uudella yhtiöllä vanha nimi ulospäin silloin näyttää siltä että kaikki menee entisenlaisena eteenpäin

mutta mitä siis syp:ssä oli kaikessa hiljaisuudessa oikein tapahtunut
pankkitarkastusviraston ylijohtaja jorma aranko oli syksyllä 89 kirjoittanut luottamuksellisen muistion valtionvarainministeri erkki liikaselle
siinä luki muunmuassa luottovetoisen suhdannenousun hillinnässä käytettävät keinot samoinkuin taloudellisen kasvun laantuminenkin heikentävät näissä oloissa pankkien kannattavuutta velkaisten kotitalouksien velanhoitokykyä ja vakuuksien arvoa
seurauksena on noidankehä jota on vaikea katkaista
arangon näkökyky oli loistava
harva näki tuohon aikaan näin pitkälle ja selvästi

samoihin aikoihin suomen yhdyspankin tuore pääjohtaja ahti hirvonen alkoi selvittää pankin riskikeskittymiä sen seurauksena pankissa jarrua ei vielä paniikissa
riskiasteita kuitenkin alennettiin ja luotonannon kriteerejä kiristettiin mutta toimenpiteet eivät auttaneet
pankki oli matkalla kohti loppuaan
osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa

jo vuotta ennen esko ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut suomen yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto
paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia
johtokunnan jäsenet ahti hirvonen ja björn wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta
lopuksi esitettiin suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio
oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset

vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä
velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta syp:stä pohjoismaiden yhdyspankki oy:lle joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 suomen yhdyspankiksi
vanha ja kunnianarvoisa entinen syp se muutettiin unitas oy:ksi

uudelle yhtiölle roskapankki syp:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat sekä ulkomaiset että kotimaiset ne siirrettiin tälle susipankille
kysymys kuuluu antoivatko ulkomaiset velkakirjojen omistajat ja velkojat luvan siirroista roskapankki syp:lle
ilmoitettiinko siirroista suomalaisille tallettajille takaajille ja velallisille
tuskin muutenhan kymmeniä tuhansia velallisia ei olisi keskuudessamme

miksi tällainen salainen operaatio tehtiin
heinäkuussa tehty nimenmuutos ja menettelytapa todistaa että kaikki haluttiin tehdä salassa niin veronmaksajilta pankin asiakkailta kuin valtiovallalta

mutta annetaan syp:n silloisen pääjohtaja ahti hirvosen todistaa

ahti hirvonen

sehän ei liittynyt tähän pankkikriisiin millään tavalla vaan se oli sellainen pitemmän ajan suunnitelma sillon sillon tuota muutettiin silloisen yhdyspankin nimi liikepankki unitas oy:ksi
ja sitten perustettiin uusi liikepankki jolleka tää vanha nimi annettiin ja pankkitoiminta siirrettiin sille sille tuota uudelle yhdyspankille ja tästä tuli holding-yhtiö tälle tuota konsernille tästä liikepankki unitas oy:stä
ja sitten se seuraavana vuonna luopui liikepankkioikeuksistaan ja siitä tuli tavallinen yhtiö
ja näinollen sitten se ei tarvinnut enää hallintoneuvostoa vaan sille muodostettiin normaali ulkopuolinen hallitus

seppo konttinen

niin miksi pankkitoiminta otettiin pois unitas oy:ltä hyvä kysymys
mutta ahti hirvonen ilmotettiinko tästä pelastusoperaatiosta nimenmuutoksesta ja yhtiöjärjestyksen muutoksista tallettajille velkojille ja velallisille

ahti hirvonen

juu hyvin tarkkaan hyvin tarkkaan sehän oli sehän oli tietysti viranomaiset valvo sitä ja kaikki kansainväliset velalliset niille niille meillä kiersi sillon harri holmén joka oli pankin johtokunnan jäsen kiersi ympäri maailmaa ja piti näitä kokouksia joissa joissa tuota ne jotka oli sijoittanut rahaa saivat selostukset tästä
eikä siitä kenellekään mitään vahinkoa tietenkään tullutkaan
sehän perusteellisesti informoitiin julkisuuteen joo onhan se pankin historiassa myöskin sehän oli nimenomaan kaa kaa se hyvin tarkkaan kerrottiin

seppo konttinen

tässä tuota

ahti hirvonen

se oli tietysti aika monimutkainen operaatio moni ei ehkä ymmärtänyt sitä tai ei kiinnittänyt siihen huomiota sanotaan näin
eikä sillä ollut mitään teke ei ei sillä ollut kenellekään mitään haitallisia vaikutuksia

seppo konttinen

valtio siis antoi tukea tälle uudelle perustetulle pankille

ahti hirvonen

joo o hetkinen vaan mitenkähän se nyt oikein oli kyll mä luulen että se anto sille sille tuota noin niin unitas kyllä se oli unitas oy joka se ne rahat sai siitä

seppo konttinen

kyllä se ei ollut se oli suomen yhdyspankki

ahti hirvonen

no jaa ehkä se voi olla joo mutt ei sillä ollut mitään merkitystä joo kyllä

seppo konttinen

eli

ahti hirvonen

ja pää pääomaa vastaavasti joo ei siinä siinä ei oo mitään semmosta joka siinä ei oo mitään hämärää se oli kaikki täysin viranomaisten suostumuksella
ja suorastaan sillon muistan kun käytiin kertomassa suomen pankissa ja pankkitarkastusvirastossa niin pitivät sitä erittäin hyvänä

seppo konttinen

pelastettiinko tällä operaatiolla vanhojen omistajien rahat ja varallisuus

ahti hirvonen

siis missään tapauksessa valtiolle ei tullu siitä penninkään vahinkoa se on ihan varma
ei sillä mitään omistajia pelastettu mutta unitas omisti sen pankin kokonaan

seppo konttinen

niin

ahti hirvonen

jos jos sä etsit tämmöstä tässä jotakin hämärää niin lopetetaan tää keskustelu tähän
mä oon sataprosenttisen varma ett siinä ei ollut pienintäkään hämärää
pankkia ei tällä mitenkään pelastettu sii sillä ei olis ollu mitään vaikutusta vaikka se ois jatkanut ennallaankin

seppo konttinen

joo no kiitoksia haastattelusta

ahti hirvonen

joo

seppo konttinen

syp:n pääjohtaja ahti hirvonen käsi sydämellä jos asiassa ei kerran ollut mitään hämärää miksi syp sitten perustettiin samannimisenä uudelleen
en ymmärrä

nyt oli siis olemassa kaksi pankkia mutta minkälaista omaisuutta uuteen roskapankki syp:hen oikein siirrettiin
vanhasta syp:stä siirrettiin apportio-omaisuutena varallisuutta talletuksia velkoja ja niiden takauksia
jopa suomen pankin talletuksia siirrettiin roskapankkiin siunattiinko sielläkin tämä käsittämätön operaatio niinkuin hirvonen tuossa aiemmin vakuutti

vanhalle syp:lle eli siis uuden nimen saaneelle unitas oy:lle jätettiin hetkeksi liikepankkistatus niinkuin hirvonen sanoi
vaikka ei 19 hengen työvoimalla mitään pankkitoimintaa voitukaan pyörittää ja niin liikepankkistatustuksesta luovuttiinkin jo syyskuussa 92
näin oli itse asiassa pakko tehdä koska veronmaksajien pääomalainaa voitiin maksaa vain pankkitoimintaa harjoittavalle yhtiölle eli siis roskapankki syp:lle
vaarana oli että pääomalaina olisi mennyt rikkaalle emopankki unitakselle

unitaksen vuosikertomus paljastaa hirvosen ja wahlroosin tarkoituksena olleen pelastaa vanhat osakkeenomistajat ja työntää kaikki roskat roskapankki syp:lle joka myös teki valtion kanssa kaikki sitoumukset
myös siis tuon pankkitukisitoumuksen

valtiovarainministeri ja virkamiesjohto siunasi pankin nimenmuutoksen ja yhtiöjärjestyksen muutoksen
ja talletuspankkistatus hyväksyttiin kädenkäänteessä

kannuksen entinen elinkeinoasiamies ja pienyrittäjä riihimäeltä tekivät pääomasijoituksen roskapankki syp:n kanssa
sitoumus oli jopa vakuudeton
rahan saajana oli siis kerrattakoon vuotta aikaisemmin perustettu roskapankki jonka pääomat olivat sitä sun tätä

valtion herroja vietiin näin rätti silmillä roskapankin pelastajaksi
sitä todistaa pankkitukisopimuksen ehto jossa puhutaan pääomasijoituksen vaihtamisesta pankin osakkeisiin eli sanatarkasti näin

pankkitukisopimus, lukijana seppo konttinen

vaihdettaessa pääomasijoitusta pankin osakkeisiin vaihtosuhteena on pidettävä osakkeen nimellisarvoa tai sitä korkeampaa markkina-arvoa joka saadaan kun lasketaan vaihtovaatimuksen esittämistä edeltävän kahden kuukauden aikana julkisessa kaupankäynnissä osakkeesta maksettujen hintojen kaupankäyntimäärällä painotettu keskiarvo

seppo konttinen

kapulakieltä mutta tästä paljastuu se että valtion edustajat luulivat että roskapankki syp:n osakkeita noteerataan pörssissä
niitä ei siellä koskaan noteerattu ei julkisessa kaupankäynnissä
uskomaton moka

ja vielä uskomattomammaksi asian tekee se että vajaan parin miljardin pankkituella valtio olisi voinut ostaa lähes kokonaan emopankki unitaksen
uskomatonta

professori matti rudanko helsingin kauppakorkeakoulusta  kun pankkikriisi oli pahimmillaan niin ihmiset rupesivat tiedustelemaan sitä että mitkä ovat velallisen ja takaajan ja toisaalta tallettajien oikeudet
jos lähdetään ensiksi siitä että mitkä ovat tallettajien oikeudet noin yleensä

matti rudanko

tallettajahan on tehnyt sopimuksen  pankin kanssa siitä että hän on antanut ei oikeastaan niinku talletuksena vaan velaksi pankille summan rahaa siinä tarkoituksessa että hän tästä sijoituksena hyötyy tilille maksettavan koron ja toisaalta että rahat ovat siellä tallessa käytettävissä silloin kun niitä tarvitaan tiliehtojen mukaan tietysti
ja toisaalta pankki on sitoutunut rahoja hoitamaan sellaisena sijoituksena jonka ehdot on määritelty siinä tilisopimuksessa

seppo konttinen

entäs jos pankki sitten siirtää tämän talletuksen toiselle uudelle osakeyhtiölle

matti rudanko

siinä tilanne riippuu tietysti näistä sopimusehdoista mutta lähtökohta ja minimisuojahan on se että tämän tallettajan asema siinä sopimussuhteessa ei saa huonontua tämmösen muutoksen johdosta

seppo konttinen

kai tästä on ilmoitettava tallettajille

matti rudanko

kyllä siitä on ilmoitettava nyt on tosin tilanne sellainen että mitään yksityiskohtaisia lain normeja ei oo jossa näin sanotaan mutta hyvä pankkitapa ja sopimusoikeudelliset periaatteet ilman muuta tämmösen velvollisuuden asettavat

seppo konttinen

no puhutaan sitten velallisen oikeuksista ja velvollisuuksista mitkä ne ovat noin yleisesti ottaen professori rudanko

matti rudanko

velallisen päävelvollisuutena on tietysti maksaa velan korot ja pääoma maksusuunnitelman mukaan eräpäivinä siinä kai on ytimekäs vastaus tähän kysymykseen

seppo konttinen

entä sitten jos tämän velallisen asema muuttuu että nämä velat siirretään johonkin muualle esimerkiksi toiseen pankkiin

matti rudanko

ei nämä velvollisuudet ja oikeudet mitä velallisella sopimussuhteessa on niin tällasessa nimenomaan pankkisuhteessa muutu

seppo konttinen

pitääkö tästä ilmoittaa pankin asiakkaalle

matti rudanko

kyllä pitää

seppo konttinen

no sitten takaajan asema pitääkö takauksesta jos se muuttuu toiseen pankkiin tämä velka niin pitääkö tästä ilmoittaa takaajalle

matti rudanko

kyllä takaaja on tässä suhteessa ihan samassa asemassa kuin velallinen kyllä pitää ilmoittaa
tämähän on erityisen selvää niin sanotussa omavelkaisessa takauksessa missä velkoja voi vaatia heti eräpäivänä tätä velkaa myös takaajalta

seppo konttinen

onko teillä tiedossa tällaisia tapauksia että näin olisi käynyt suomen maassa

matti rudanko

ihan yksityiskohtaisia tapauksia ei ole tiedossa mutta tuolta velallisten kentältä sen suuntaisia viestejä tulee että tällaista hyvää pankkitapaa ei aina olisi ihan tarkkaan noudatettu

seppo konttinen

niin esimerkiksi suomen yhdyspankki samannimisenä perustettiin eli oli kaksi pankkia toiseen siirrettiin nämä velat ja vastuut ja toiseen sitten jotkut sanovat hyvä omaisuus
ulospäin näytti siltä että mitään ei olisi tapahtunut koska nimi säilyi entisenä mitäs mieltä te olette tällasesta toiminnasta

matti rudanko

jos sitä katsoo ihan tämän velallisen oikeussuojan kannalta niin asiahan olisi ollut kunnossa jos velallisen tai sanotaan takaajan asema olis säilynyt ennallaan
mutta nythän näihin on liittynyt selviä ongelmia on esimerkiksi tullut viestejä tilanteissa joissa velallinen tai takaaja väittää joutuneensa maksamaan kahteen kertaan sellaisia eriä jotka joko hänen toimestaan tai jonkun toisen toimesta on jo maksettu
samoin siis ylipäänsä epätietoisuutta on ollut siitä kuka on velkoja ja mikä on tilanne tässä velkasuhteessa saldot ja tämmöset on voinut olla epäselviä

seppo konttinen

niin kesällä 91 tuskin kukaan tiesi että yhdyspankki muutti nimensä suomen yhdyspankki muutti nimensä
osakeyhtiö muuttui mutta nimi säilyi samana että ulospäin tästä operaatiosta tuskin kukaan ties kukaan muu kuin pankin johto

tämä pankkiherrojen kuppaus
se hipoo täydellisyyttä
ensin sumutettiin pankin pienasiakkaita ja sitten pelastettiin suuri raha omistajineen operaatio roskapankilla
tämä tiesi usein pankin tunnollisten pienasiakkaiden joutumista ikuisiksi ajoiksi pankkivangeiksi

olisiko jo aika armahtaa vai mitä hirvonen ja wahlroos käsi raamatulla

mitä se nuori pääministeri aho sanoikaan säätytalolla
virheitä tehneet pankinjohtajat on asetettava vastuuseen ja heidän palkkojaan on alennettava

TALOUSARVION TOIMITTAJA OLI SEPPO KONTTINEN

siitä mistä voi puhua-ohjelmassa kerrotaan kuinka hullu apina kesytetään filosofisilla harjoituksilla
tamperelainen filosofi yhteiskuntatieteiden tohtori timo klemola on jo vuosia harjoittanut zeniläistä filosofiaa
tässä tuhansia vuosia vanhassa itämaisessa ajattelussa filosofia ymmärretään ruumiinharjoitukseksi toisin kuin lännessä jossa filosofia tapahtuu päässä
seuraavan 25 minuutin ajan timo klemola selvittää kuinka mieli saadaan tyyntymään filosofisilla harjoituksilla
ohjelman lomassa kuullaan jukka mikkolan lukemia zen-runoja toimittaja on liisa vihmanen

Yle. Radio perjantaina 14.05.2004. Nauhalta kuunnellut Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2004/05/20/pankkivankituki.htm

Lue myös!

Tukea se on takaisinmaksettukin tuki.

Arsenalin viimeinen palvelus suomalaisille.

http://www.nettisanomat.com/1999/12/09/n9919arsenaljapankki.htm

 

Linkkejä ja kuvia. Valikoima.

"Seppo". Kuva: Pertti Manninen.

"Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa. Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.
Nettisanomat 12.08.1999.

"Tahallinen hämäys keskustelussa 1: Pankkituki ei ollut pankkien tukea vaan pankkien omistajien tukea!" 
Nettisanomat 18.11.1999. 

SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen.
Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä. Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa. 
Torstaina 01.04.2004.

"Esko Aho pankkikriisiin uponneista 50 miljardista: Toista linjaa ei ollut."  Ilta-Sanomat 16.11.1999.  
Nettisanomat 18.11.1999. 

"Norjassa kriisissä olivat liikepankit. Valtio otti ne haltuunsa. Sijoittajat menettivät rahansa." Ilta-Sanomat 16.11.1999.  
Nettisanomat 18.11.1999.
 

"Ruotsissa päästiin ainakin kuiville. Norjassa valtio on jo tähän mennessä voittanut. Ja lisää tuottoa on odotettavissa. Siellä valtio otti tukensa vastikkeeksi sumeilematta omistusta pankeista."  Kaleva 18.11.1999
Nettisanomat 18.11.1999. 

"Velallisen kuolemasta eivät velkojat hyödy." Velkaneuvoja Ritva Anttonen. Keskisuomalainen 15.05.2001. 
Nettisanomat 17.05.2001. 

Aho - anteeksiantamaton amatööri? Hallitus, jossa Esko Aho oli pääministeri hoiti pankkien omistajien asiat hyvin ja pankkien asiakkaiden, tavallisten suomalaisten asiat hyvin huonosti ja epäoikeudenmukaisesti. 
Nettisanomat 14.10.1999.

Velka, vankeus vai armo? Pääkirjoitus.
Nettisanomat 17.05.2001.

Kysymyksiä, jotka ovat jääneet vaille vastausta. Mihin ja kenen taskuihinsa rahat katosivat?  Milloin huomattiin, että kansalaiset pistetään maksumiehiksi ja miten tämä tieto hyödynnettiin jos jollakin taholla ja tasolla.  Paljonko tämä "iltalypsy" maksoi vielä lisää? 
Nettisanomat 18.11.1999.


Tukea se on takaisinmaksettukin tuki. MATTI EKLUND Helsinki Kauppalehti tiistaina 7.12.1999. Mielipide.   Nettisanomat 09.12.1999.

Lue myös! "Postipankin nokkelat kauppamiehet tekivät satojen ja satojen miljoonien optiokauppatappioita viitisen vuotta sitten New Yorkissa: Pikkukauppiaiden diilaukset johtivat myöhemmin pääjohtaja Seppo Lindblomin ja toimitusjohtaja Matti Niemen eroon." Iltasanomat 26.10.1999. 
Nettisanomat 28.10.1999.


"Kyllähän Lindblom itsekin sai lähteä vaikka hiukan myöhemmin kun pankin USA-tappiot kävivät sietämättömän suuriksi ja niihin liittyi iljettävä epäonnistunut salailu-operaatio, jonka vuoksi pääjohtaja olisi pitänyt erottaa paljon aikaisemmin."  
Nettisanomat 18.11.1999. 

Kuinka velallinen pääsi pankkivankeusta sopimukseen pankin kanssa, mutta joutui osille tulleen asianajaja (Pekka Mononen)  vangiksi pankin virkailijan (Lauri Kara) myötävaikutuksella asian hoidon ja sitten oikeudenkäynneissä todistajan muistamattomuuden takia. Pankki oli luvannut tehdä sopimuksen niin, ettei siitä tulisi velalliselle mitään kuluja. Asianajajan tyytymättömyys maksuttomasta oikeudenkäynnistä saamaansa korvaukseen johti kuitenkin siis uuteen vankeuteen!
Nettisanomat.com 06.05.2004!

Lisää luettavaa alla olevalla Nettisanomien omalla haulla!

http://www.nettisanomat.com/2004/05/20/pankkivankituki.htm


 

 


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,

niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm

 

 


VUOSI.fi - 2013 - Lauri Kara, myyntipäällikkö, Nordea Pankki Oyj - Case Nettisanomat 1. Johdanto 2. Sivujen / tunnistetietojen poistaminen 3. Hakutulokset todistusaineistona 4. Oikeudenkäyntikuluista 5.The End Kuva. - Jutussa on vastaajana Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja, ja asianomistajina asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. - Kunnianloukkaus - Jari Salminen, kihlakunnansyyttäjä Mäntylä, Päivi Tiilikka - 2013/01/26 - - - Pääsiäinen 2005. Arkisto - Huolensa kullakin. Arkisto 2005 - 2013/03/30 - - - Harvinaista. Kunnianloukkausrikos. Asianajaja ja pankin myyntipäällikkö, päätoimittaja. Korkein oikeus myönsi valitusluvan. Pekka Mononen, Lauri Kara, Pertti Manninen. - Kuva. Kaupunkikeidas. - 2013/06/19 - - - Arkisto 2004. Björn Wahlroos 1991. - 2013/09/19 - - - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - Tiistai 17.12.2013 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi

2013 Kara - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-12-17 ja 2012-12-17, nettiin 2013-12-17 11:03, linkkejä 2013-12-17.


Sivun alkuun!

Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.nettisanomat.com/2007/09/11/etusivu.htm


Sananvapauden loukkaus Lue!



Sivun alkuun!