Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

EURO

2014 TAMMIKUU - MAALISKUU
2014 HUHTIKUU - TOUKOKUU
2014 KESÄKUU - ELOKUU
2014 SYYSKUU - MARRASKUU
2014 JOULUKUU
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Tammikuu 2014.

UUDEN VUODEN TERVEHDYS 2014!

"PUSI" lumisohjoon piirrettynä uudenvuoden aattona 2014.
Keski-Suomi. Laukaa. Keskustie. Tiistai 2013-12-31 klo 16:49 Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

Veikkaus: Voittohan on iloinen asia, älypuhelimien yleistyessä tulemme kertomaan voittajien asuinpaikan koordinaatit, aluksi kilometrin tarkkuudella.

Pidämme tätä nykyistä kolmen tuhannen asukkaan rajaa aivan liian suurena. Kyllä voittto on niin iloinen asia, että yhä useampi voi iloita voitosta, vaikkei se itselle olisi tullutkaan. Koordinaattipaikannus on siitä hyvä, että samannimiset paikkakunnat ovat usein sekoittuneet keskenään ja aiheuttaneet turhaa harmia asukkaille. Koordinaatit ovat yksikäsitteisiä ja tarpeeksi tarkasti ilmoitettuna sekaannukset vähenevät.

Nyt aluksi mielestämme yhden kilometrin raja on sopiva, mutta tarkastelemme tilannetta, josko sitä pitäisi vielä pienentää, Tämä kilometrin raja on voimassa alustavasti tämän vuoden, mutta juhannuksen tienoilla voi tulla yllätys  jos rajaa lasketaan jo silloin.

Ensimmäisenä voittojen julkaisemisen tarkentamisesta kertoi Turun Sanomat: Veikkaus kertoo voittajan paikkakunnan entistä tarkemmin
http://ts.fi/uutiset/kotimaa/578537/
Veikkaus+kertoo+voittajan+paikkakunnan+entista+tarkemmin

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2013-12-30 21:41

Tags: 
,

http://viikkosanomat.fi/2013/12/30/veikkaus-voittohan-on-...

 

Tammikuu 2014. "Talvipyöräilyä".



Talvipyöräilyä ohikiitävillä hetkillä Jyväskylän Vaajakoskentiellä torstaina 2014-01-16 klo 14:51 ja 14:53. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!



Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen.


Tammikuun kimallus 2014.

Tammikuun kimallus lämpimästä altaasta. Ulkona aika kirpeä pakkanen, vihdoinkin reilut 10 astetta muuten niin kovin leutona ja lähes lumettona talvena Keski-Suomessakin. Jyväskylän Vaajakosken Wellamo-uimahalli tiistaina 2014-01-16 klo 12:41. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Muut: Taloussanomat perjantaina 17.1.2014 13:40.

Piia-Noora Kauppi

Kauppi: Lainakatolla ei olisi vaikutusta nykytilanteeseen

"Finanssialan keskusliitto (FK) esitti tänään oman mallinsa asuntojen enimmäisluototusasteeksi. Pankkien etujärjestön mallissa asuntolainoille voitaisiin panna kiinteä, 90 prosentin enimmäisluototusaste asunnon tai kiinteistön hankintaan.

Ensiasunnon ostajille FK esittää 95 prosentin lainakattoa, jota Kauppi perustelee taloudellisella tasa-arvolla.

Asuntolainakatto on tulossa uuteen luottolaitoslakiin, jonka on määrä astua voimaan heinäkuun alussa. FK on aiemmin vastustanut asuntolainakattoa, ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) jätti viemättä viime keväänä silloisen ehdotuksen asuntolainakatoksi eteenpäin."

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2014/01/17/kauppi-lainakatolla-ei-olisi-vaikutusta-nykytilanteeseen/2014814/12


Arkisto 2002!

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. nettisanomat.com  
velka



"Pankkikonttorin karu kohtalo". Kuvannut Pertti Manninen.

 Tänään 30.05.02



Huutokauppaa hädällä

Golf-sokeutta Suomen maassa 

Suomen perustuslaki pilkattavana

Pääkirjoitus: Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa

Ilta-sanomat tuomittiin Eeva-lehden siteeramisesta

Mikael Fränti kertoo lauantaiväkivallasta.

Sairaalassa Helsingissä 2

Jääviys on itse huomattava

Aki Kaurismäki 

Työtä!

pm

Pääkirjoitus:
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa

Yhdellekään pankille ei kelpaa vakuudeksi pelkkä asunto, myös henkilökohtainen "ikuinen" maksuvelvollisuus vaaditaan.
Vakuusarvojen romahtaminen on aina asiakkaan riski.

Pankkien riskinotto on näennäistä. Kansalaisten tietoisuus on olematonta. Mikään pankki ei anna asuntolainaa vain niin, että pantiksi jäisi pelkkä asunto.

Omarahoitusosuuden lisäksi vaaditaan "ikuinen" omavelkainen takaus. Tämä tarkoittaa sitä, että jos esim. sairauden ja työttömyyden takia ei pystyisi hoitamaankaan asuntolainaansa, niin asunnon myynninkin jälkeen voi jäädä vielä velkaa satoja tuhansia ja tällöin hirmuisten viivästyskorkojen kanssa velka jää mahdottomaksi hoitaa mitenkään ihmisen elinaikana. Samassa rytäkässä on myös säästetty omarahoitus häipynyt taivaan tuuliin.

Näin nimenomaan tapahtui 90-luvun alun velallisille, kun vakuusarvot romahtivat tai valuuttalainaa ottaneiden velat kasvoivat yhdessä yössä 20-30 prosenttia. Kaikki eivät ole halunneet velkajärjestelyyn, koska takaajien asemaa ei siinä samalla ratkaista.

Koska pankit eivät anna lainoja, joiden vakuudeksi riittäisi annettu pantti, voi kysyä onko valtio suojellut kansalaisiaan tarpeeksi? 


Pertti Manninen 30. toukokuuta 2002. nettisanomat.com 

Velka, vankeus vai armo?

Velallisen kuolemasta eivät velkojat hyödy

Pankkikriisin syyt jätettiin tutkimatta

Eduskunta vältteli totuutta pankkikriisissä

Tukea se on takaisinmaksettukin tuki

Arsenalin viimeinen palvelus suomalaisille


Huutokauppaa hädällä


TOIMITUS päätoimittaja 
Kuva: Mika Hänninen
Yhteydenotto: [email protected]. copyright nettisanomat.com 2002/148.
Sivut valmisti Pertti Manninen 30.05.02 ja 05.06.02..
2002/05/30 - nettisanomat.com - pääkirjoitus - pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa - pertti manninen - kuvat - avoin - joka torstai - kuva - pertti manninen - nettisanomat.

http://www.nettisanomat.com/2002/05/30/paakirjoituspankit.htm


Arkisto 2002!

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. nettisanomat.com  
velka



"Pankkikonttorin karu kohtalo". Kuvannut Pertti Manninen.

Linkkejä!

Velallisen kuolemasta eivät velkojat hyödy

Velka, vankeus vai armo?

Pankkikriisin syyt jätettiin tutkimatta

Eduskunta vältteli totuutta pankkikriisissä

Tukea se on takaisinmaksettukin tuki

Arsenalin viimeinen palvelus suomalaisille



 Tänään 30.05.02


Etusivulle!

 

Huutokauppaa hädällä

Golf-sokeutta Suomen maassa 

Suomen perustuslaki pilkattavana

Pääkirjoitus: Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa

Ilta-sanomat tuomittiin Eeva-lehden siteeramisesta

Mikael Fränti kertoo lauantaiväkivallasta.

Sairaalassa Helsingissä 2

Jääviys on itse huomattava

Aki Kaurismäki 

Työtä!
pm

Huutokauppaa hädällä

Pertti Manninen 30. toukokuuta 2002. nettisanomat.com

Suomen hallitus ja oikeusministeri Johannes Koskinen olivat pankkien höynäytettävinä. Ulosottoperinnän määräajan pidennys ja kuolinpesien putsaaminen vesittävät hyvätkin pyrkimykset.

Maan hallitus ja pankit ovat tehneet alustavan sopimuksen ylivelkaantuneiden auttamisesta ja julkistaneet sen näyttävästi tv-lamppujen ja -kameroiden keskellä.

Mistä onkaan kysymys? Oikeusministeri Johannes Koskinen valmistutti selvityksen, miten 90-luvun alun ilman omaa syytään ylivelkaantuneita kansalaisia voitaisiin helpottaa heidän ahdingossaan. Niinpä valmisteltiin ulosottolain muutos, jonka mukaan velkaa voisi periä vain 15 vuotta. Näin ollen vuonna 1993 velkaantuneiden ulosottotaakka loppuisi vuonna 2008.

Pankit ilmoittivat, että ne voisivat aloittaa vapaaehtoiset velkajärjestelyt tietyin ehdoin. Ensiksi: Ulosottoperintää jatkettaisiin 3 vuodella esitetystä eli vuoden 1993 velkojen ulosottoperintä voisi jatkua vuoteen 2011 asti.

Toiseksi: Vaikka nyt vanhat velat mitätöitäisiin, niin jos velallinen pystyisi vielä eläissään jotain uutta omaisuutta hankkimaan, niin hänen kuoltuaan päästäisiin käsiksi kuolinpesään ja mitattaisiin kerran mitätöidyt velat sieltä.

Tätä voi kutsua höynäyttämiseksi ja huutokaupaksi ihmisten hädällä. Oma lukunsa on sitten se, että sopimus ei koskisi kuin pankkivelkoja. Perintätoimistojen kanssa neuvotellaan, josko nekin tulisivat mukaan. Missään ei ole kerrottu mitä niille veloille tapahtuisi, jotka valtion omistama omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oy myi ulkomaiselle perintätoimistolle.

Ainoa oikea tapa olisi nyt ilman omaa syytään ylivelkaantuneet pelastaa takaisin elämään lyhentämällä ulosottoperinnän määräaika esim. kymmeneksi vuodeksi.

Ne velalliset, jotka ovat menettäneet kaiken omaisuutensa esim. asuntonsa pakkohuutokauppojen ja pankin realisointien johdosta vakuusarvojen romahdettua ja jääneet silti vielä velkaa pankille, joko pääomaa tai korkoja, pitäisi vapauttaa kokonaan heti.

Samalla takaajat vapautuisivat taakastaan. Kyllä pankit ovat jo riittävän monet mummot ja papat maantielle ohjanneet!

Näinhän ei tietenkään tapahdu, koska näin ei tahdota tapahtuvan. Kaikki puolinaiset esitykset ovat vain hämäystä, koska ei millään jaksa uskoa, etteikö todellista asiantuntemusta virkamiestasolta löytyisi, jos vain haluttaisiin. Onhan velkajärjestelylakiakin sovellettu jo kymmenen vuotta.

30.05.2002 Pertti Manninen, nettisanomat.com

Pääkirjoitus:
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa


TOIMITUS päätoimittaja 
Kuva: Mika Hänninen
Yhteydenotto: [email protected]. copyright nettisanomat.com 2002/148.
Sivut valmisti Pertti Manninen 30.05.02 ja 03.06.02..
2002/05/30 - nettisanomat.com - huutokauppaa hädällä -hallitus - pankit - johannes koskinen - perintätoimistot - pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa - pääkirjoitus - pertti manninen - viikon kuva- pankkikonttorin karu kohtalo - galleria - pertti manninen - avoin - joka torstai - kuva - pertti manninen - nettisanomat.

http://www.nettisanomat.com/2002/05/30/huutokauppaa.htm




Kivisaaren juhannuskokko "50 vuotta sitten".
 Kivisaari. Helsinki. Vuonna 1960 (n.). Ullakolta löytyneestä paperikuvasta keskiviikkona 2008-06-18. Sinistys ja kontrasti perjantaina 2011-06-24. Pertti Manninen. Julkaistu ensimmäisen kerran lauantaina 2008-06-21 - toisen kerran perjantaina 2011-06-24 - kolmannen kerran perjantaina 2013-06-21.

 

JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ...

2014.
3.10.2014 PERJANTAI


Haistatteli Niinistölle Linnan juhlissa

3.10.2014 PERJANTAI

Sivaltavasta kielestään tunnettu artisti sanoi suorat sanat Sauli Niinistölle Linnan juhlissa.

Juice Leskinen tapasi elämänsä aikana useita ihmisiä, joista kasvoi myöhemmin arvostettuja vaikuttajia. Los Coitus Interruptus -bändin aikoina vuonna 1972 studioksi valjastetussa kämpässä Tampereen Otavalankadulla oli vilkas liikenne. Kerran paikalle tulivat Turun yliopistossa oikeustieteitä opiskelleet Jussi Jännäri ja Sauli Niinistö.

Kaksikko vietti iltaa Harri Rinteen,Mikko Alatalon ja Leskisen seurassa. Naukauksia otettiin, Juice, Mikko ja Harri lauleskelivat.

Leskinen kohtasi Niinistön uudestaan vuonna 1998 Linnan juhlissa. Illan edetessä keskustelu eteni kärkeväksi valtiovarainministeri Niinistön kanssa, ja lopuksi Leskinen tuumasi juttukaverilleen: "haista sinä Niinistö vittu".

ANNIKA RYTKÖNEN

Lähde: Antti Heikkinen, Risainen elämä Juice Leskinen 1950 - 2006


Artikkeli osoitteessa:
http://www.iltalehti.fi/viihde/
2014100218713165_vi.shtml

Arkisto 2001.
torstaina 30. elokuuta 2001

nettisanomat.com
torstaina 30. elokuuta 2001/109

  "Haista sinä Niinistö vittu!"
Juice Linnan juhlissa 06.12.98. Seuran haastattelu 24.08.01.
 

etusivulle torstaina 30.08.01.


Olutta! Kuva: pertti manninen.

ilmot

linkit

kirjoita

lukijalta


Juice Linnan juhlissa 06.12.98.


Juice Linnan juhlissa 06.12.98.


Juice Linnan juhlissa 06.12.98.
Kuva: Pertti Manninen

 

  Juice ja Sauli Niinistö sekä Tanja.  

Seuran haastattelu 24.08.01.

"Juice on tavannut myös valtiovarainministeri Sauli Niinistön, eikä hän tällä kerralla ollut yhtä kohtelias kuin presidentti Ahtisaaren kanssa. Juicella oli omat syynsä.

- Se tapahtui Linnan juhlissa 6.12.1998. Kysymys oli siitä, että taiteilijoiden verotus on vähän mielivaltaista. Pitäisi päästä noin viiden vuoden sykliin, koska taiteilija ei voi ikinä budjetoida mitään, kun ei voi etukäteen tietää mikä myy ja mikä ei myy. Sitten sen näkisi, jos viisi vuotta olisi normaalia verotusta, jonka jälkeen se siirtyisi pääomaveron piiriin.

- Ei sitä voi tehdä, Sauli Niinistö vastasi Juicelle.

- No miten niin ei, Juice tiukkasi.

- Sittenhän kaikki vaatisi samanlaista, Niinistö totesi tiukasti.

- Miten niin, Juice ihmetteli.

- No näin se vaan on, Niinistö perusteli.

Nyt Juice oli saanut kyllikseen ja päätti keskustelun näin:

- Haista sinä Niinistö vittu!

Kysymykseen, mitä sitten tapahtui, Juice vastaa seuraavasti:

- Se sytytti tupakan, lähti kävelemään ja teki työtä käskettyä, tosin arvatenkin sitten vasta myöhemmin. Tanja ei ollut paikalla."

Seuran haastattelu 24.08.01. "Elämästä selviää hengissä", Reijo Ikävalko.


nettisanomat.com 30.08.01. pm

 
"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä.

etusivulle! "Haista sinä Niinistö vittu!"  Digi-tv. Kännissä kirjoitettua. Köyhä opiskelija ei yllätä.
viime kerralla

D ja M (Domain ja Murphy). Pääkirjoitus: nettisanomat.com 2 vuotta! Mieheni ennätys jäi voimaan. Keskisuomalainen osti nettinimen.Valta.

tämän sivun otsikko 30.08.01 - haista sinä niinistö vittu - juice 06.12.98 - linnan juhlat - nettisanomat.com - avoin - joka torstai - juice leskinen - sauli niinistö - tanja
Sivut valmisti Pertti Manninen 30.08.99 ja 06.09.01. copyright nettisanomat.com 2001/109.

http://www.nettisanomat.com/2001/08/30/juiceniinisto.htm


Lue myös!

http://viikkosanomat.fi/2014/08/27/jalkiviisas-sauli-niinisto-olen-joskus-valtiovarainministerina-itsekin-pyrkinyt-siihen-etta-pantaisiin-kaikki-samalle-viivalle/

Jälkiviisas Sauli Niinistö: ”Olen joskus valtiovarainministerinä itsekin pyrkinyt siihen, että pantaisiin kaikki samalle viivalle”

Iltalehdessä presidentti Sauli Niinistö puhuu osinkoverotuksesta tämän ministeri Laura Rädyn surullisen (?) tapauksen jälkeen. Mitään dokumenttia tästä mielipiteestä ei ole, muuta kuin nyt tämä jälkiviisastelu. Ministerinä hän väittää pyrkineensä johonkin, mutta ei siis saavuttanut mitään huomattavaa asian suhteen, päinvastoin: Menohan kävi entistä hurjemmaksi.

Sen sijaan on olemassa dokumentti toisesta asiasta, Juicen kertomana, kuinka Juice oli tahtonut saada olotilaa sellaiseksi, että taiteilijoiden verotusta voisi tasata useammalle vuodelle esim. 5:lle vuodelle.

Seura-lehti on julkaissut seuraavan Juicen kertomuksen, joka sitten julkaistiin sellaisenaan Nettisanomissa elokuussa 2001:

”Juice ja Sauli Niinistö sekä Tanja,

Seuran haastattelu 24.08.01.

”Juice on tavannut myös valtiovarainministeri Sauli Niinistön, eikä hän tällä kerralla ollut yhtä kohtelias kuin presidentti Ahtisaaren kanssa. Juicella oli omat syynsä.

- Se tapahtui Linnan juhlissa 6.12.1998. Kysymys oli siitä, että taiteilijoiden verotus on vähän mielivaltaista. Pitäisi päästä noin viiden vuoden sykliin, koska taiteilija ei voi ikinä budjetoida mitään, kun ei voi etukäteen tietää mikä myy ja mikä ei myy. Sitten sen näkisi, jos viisi vuotta olisi normaalia verotusta, jonka jälkeen se siirtyisi pääomaveron piiriin.

- Ei sitä voi tehdä, Sauli Niinistö vastasi Juicelle.

- No miten niin ei, Juice tiukkasi.

- Sittenhän kaikki vaatisi samanlaista, Niinistö totesi tiukasti.

- Miten niin, Juice ihmetteli.

- No näin se vaan on, Niinistö perusteli.

Nyt Juice oli saanut kyllikseen ja päätti keskustelun näin:

- Haista sinä Niinistö vittu!

Kysymykseen, mitä sitten tapahtui, Juice vastaa seuraavasti:

- Se sytytti tupakan, lähti kävelemään ja teki työtä käskettyä, tosin arvatenkin sitten vasta myöhemmin. Tanja ei ollut paikalla.”

Seuran haastattelu 24.08.01. ”Elämästä selviää hengissä”, Reijo Ikävalko.


nettisanomat.com 30.08.01. pm

http://www.nettisanomat.com/
2001/08/30/juiceniinisto.htm

Tässä Iltalehden jutussa Sauli Niinistö muistaa vaatineensa korjausta seuraavasti:

”Niinistö: Holdingyhtiöiden sulkeminen erinomaista

Tiistai 26.8.2014 klo 14.55

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi ministeri Laura Rädyn ympärille kehkeytynyttä kohua sanomalla, että hänen mielestään holdingyhtiöiden sulkeminen lainsäädännöllä on ollut erinomainen asia.

- Olen joskus valtiovarainministerinä itsekin pyrkinyt siihen, että pantaisiin kaikki samalle viivalle, Niinistö sanoi toimittajille suurlähettiläspäivillä Helsingissä.

Räty on tehnyt lääkärinä töitä yhtiön kautta ja nostanut siten tuloja kevyemmin verotettuina osinkoina. Niinistö huomautti, että monissa muissakin ammateissa kuin lääkäreiden ja juristien keskuudessa yhtiöiden käyttäminen on tavallista, jos työ tapahtuu lyhyiden toimeksiantojen muodossa. Tällaista tapahtuu esimerkiksi rakennusalan pienissä yrityksissä.

- Mutta on ihan selvää, että tällaisessa tilanteessa, missä meidänkin taloutemme on, on hyvä että jokainen viimeisen päälle omalta kohdaltaan katsoo tilanteen. Ja niinhän ministeri Räty kertoo tehneensä jo vuosia sitten.

STT”

http://www.iltalehti.fi/uutiset/
2014082618605254_uu.shtml

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2014-08-27 klo  21:48 (Kuvat hiukan aikaisemmini).

http://viikkosanomat.fi/2014/08/27/jalkiviisas-sauli-niinisto-olen-joskus-valtiovarainministerina-itsekin-pyrkinyt-siihen-etta-pantaisiin-kaikki-samalle-viivalle/

Lue myös! >>>


Arkisto 2005

Nettisanomat 29.08.2005
http://www.nettisanomat.com/2005/08/29/niinisto.htm

Sonera ja Sauli Niinistö

Valikoiva muisti, erikoinen laskuoppi ja kuulopuheet. Katkelma radiohaastattelusta. Tapahtumien historiaa, kriittisiä kommentteja. Iltalehdessä julkaistu arvio muistelmakirjasta ”Viiden vuoden yksinäisyys”.

Pertti Manninen
maanantaina 29.08.2005
nettisanomat

Toimittaja Petri Kejonen haastatteli presidenttiehdokas Sauli Niinistöä Ylen aamulähetyksessä tiistaina 16.08.2005. Haastattelun Soneraa koskeva osa on purettu sanatarkasti illalla uusitusta lähetyksestä.

Toimittaja:
sonera oli yksi tällainen suuri taloustapahtuma teidän hallitustaipaleellanne postilaitoksen yksityistetty jälkeläinen hurmio ja turmio niinkuin otsikoitte soneran kirjassannne noin lyhyesti miten tämä it-pörssihurmion jälkeen sonera onnistuttiin kompuroimaan turmioon
Niinistö:
ee ei sitä koskaan onnistuttu turmioon saattamaan siis sonera on ollut voitollisin operaatio jos ajatellaan valtion rahavirtoja sieltähän tuli semmoset neljäkyt miljardia markkaa joka on valtava potti kaikenkaikkiaan ja sitten että sonerassa oltiin menty näihin umts-kauppoihin mukaan ja jouduttiin o pieni osa tuosta neljästäkymmenestä miljardista ikäänkuin palauttamaan soneraan nousi tietysti esille mutta kaiken kaikkiaan se soneran operaatio jota omistusta on vieläkin jäljellä öö oli kuitenkin ö melkoinen rahasampo
Toimittaja:
olisiko valtion koko osakekannalle sonerasta ollut ostaja
Niinistö:
tämä on suuri kysymys ja mielenkiintoinen kysymys ee koska myyntilupaahan ei koskaan tullut tavallaan ajoissa sen nykyinen ulkoministeri tuomioja esti ee mutta minä en ole ollenkaan vakuuttunut niistä väitteistä ett olis silloin ideaaliaikana sellaista
Toimittaja:
mutta te vihjaatte tässä kirjassanne että
Niinistö:
joo
Toimittaja:
että ehkä mahdollisesti olisi ollut
Niinistö:
no sanotaan että silloin en yhdeksäkytyhdeksän ollut kuullukkaan todella varteenotettavaa mutta tuolloinen toimitusjohtaja relander näyttää jälkeen ainakin kovasti selitelleen että sellaisia mahdollisuuksia olis voinu olla ö nyt sitten o jälkikäteen tuolla euroopassa olen kuullut kaikennäköisiä juttuja saattaa olla että ainakin teoreettinen mahdollisuus olis voinu olla auki en ole siitä kuitenkaan saanut mitään ehdotonta varmistusta
Toimittaja:
hieman avatkaa siitä mistä päin
Niinistö:
sitä sitä
Toimittaja:
mahdollisesti olisi
Niinistö:
sitä en tässä kun nämä ovat kuulopuheita en voi tehdä

Toimittaja Petri Kejonen haastatteli presidenttiehdokas Sauli Niinistöä Ylen aamulähetyksessä tiistaina 16.08.2005. Haastattelun Soneraa koskeva osa on purettu sanatarkasti illalla uusitusta lähetyksestä. Nettisanomat, Pertti Manninen.

Kommentti: Sauli Niinistö mainitsee tässä haastattelussa, että UMTS-kaupoissa: ”jouduttiin o pieni osa tuosta neljästäkymmenestä miljardista ikäänkuin palauttamaan soneraan”. Näinkin voi tietenkin sanoa. Aluksi luulin, että hän tarkoittaa sitä 24 miljardia (tästä 40 miljardista), joka kirjattiin nollaksi myöhemmin, mutta nyt tarkemmin luettuani hän näyttääkin tarkoittaneen sitä ehkä 12 miljardia, joka täytyi pumpata Soneraan, jottei se olisi tehnyt konkurssia ennen Telialle myyntiä.

Lopputulos oli kuitenkin se, että Suomen kansallisomaisuus meni tässä hupeloinnissa halvalla Ruotsiin.

Tästä linkki: Omistajan vastuu. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö. ”Tämä Yhdysvaltojen viranomaisille tehty paperi osoittaa karun totuuden, jota Suomessa ei uskalleta kertoa kuin ruotsiksi.”
2001/09/06/omistajalipponen.htm

Sitten ilmestyi Sonera-kirja, joka oli karua luettavaa kansallisomaisuuden hupeloinnista ja siitä kuinka toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander kietoi ministerit pauloihinsa niin, etteivät nämä voineet puolustautua myöhemmin kuin valehtelemalla.

Tästä linkki: Minne hävisivät Soneran rahat?
”Minne hävisivät Soneran valvojat? Netissä julkaistun Sonera-kirjan valtio-omistajan valvonnan laiminlyöntiä koskevat luvut. Pääosissa viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö sekä maan hallituksen ydinosa sekä tietenkin vastuussa olevat virkamiehet.”
2002/06/27/etusivu.htm

Tarina jatkui masentavasti: Kun oikeuskansleri Paavo Nikula tutki tapausta silloiset ministerit valehtelivat kaikki tyynni tietämättömyyttään UMTS-kaupoista.

Tästä linkki: Ministerit harjoittelemassa vastausta oikeuskanslerille. ”Sovittiin, että jokainen oli UMTS-kauppoja päätettäessä terassin pöydällä alastomana. Oikeuskansleri oli hämmästynyt vastausten yhteneväisyydestä. Pienissä yksityiskohdissa oli eroja, joku oli nähnyt kirjavan pässinkin naapuripöydällä. Kuva ja käsittely Pertti Manninen. Ainutlaatuinen kuvareportaasi.”
2002/10/10/etusivu.htm

Ja lopuksi kaikki Sauli Niinistöstä. Kun hän oli lähdössä Eurooppaan, Investointipankin varapääjohtajaksi, virkaan, joka hänelle oli pedattu muut hakijat sivuuttaen, nettisanomat julkaisi kaikki häntä koskevat jutut erikoisnumerossaan: Sauli Niinistö-Special ryhmiteltynä seuraaviin alaotsikoihin: 1999, 2000, 2001, 2002. Toiminta, 2002. Peittely.
2003/02/06/niinistokuva.htm


Kuva:Pertti Manninen

Tähän lopuksi toinenkin mielipide.
29.08.2005. Pertti Manninen.


Muut lehdet.
Iltalehti tiistaina 16.08.2005. Näkökulma. Pätkämuistelmat.
Presidenttiehdokas Sauli Niinistön vaalikirja ”Viiden vuoden yksinäisyys” on puolivallattoman leskimiehen puolivillainen muistelo 5-10 vuoden ajalta.

Kirjan ainoa uutinen on se, että Niinistö tunnustaa pyytäneensä Nokian pääjohtajaa Jorma Ollilaa harkitsemaan presidenttiehdokkaaksi lähtemistä. Kirjan mukaan Ollila pohtikin ehdotusta vakavasti – ei yön yli, vaan koko kesän yli.

Omia epäonnistumisiaan tai mokiaan Niinistö ei – useimpien muistelijoiden tapaan – juuri viitsi kerrata. Kaveritkin, kuten nyt Olli-Pekka Heinonen, pääsevät vähällä. Sen sijaan kirjoittajalta riittää tarinaa, jossa hän puolustaa ja taustoittaa omalta kannaltaan parhain päin kiistanalaisia tapahtumia.

Timo Hakkarainen
[email protected]
Iltalehti tiistaina 16.08.2005. Näkökulma. Pätkämuistelmat.
Muut lehdet.

LOPPU, TÄLLÄ KERTAA!
VIIKKOSANOMAT

VIELÄ:
PS2.  Autoverosekoilun takuumies oli muuten entinen valtiovarainministeri, nykyinen presidenttiehdokas Sauli Niinistö.Asia ei ole vielä kaikilta unohtunut!
Maanantaina 29.08.2005. Pertti Manninen
http://www.nettisanomat.com/2005/08/29/niinisto.htm

Tags: ,,,,,,


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

"Itse asia kustuna: Ilkka Suominen".

Kun Yle ei pystynyt esittämään Tsunamin 10-vuotispäivänä mitään siitä kertovaa ohjelmaa, joka olisi ollut kiusallinen silloiselle pääministeri Matti Vanhaselle, joka ei raaskinut keskeyttää joululomanviettoaan ja niinikään kiusallinen ulkoministeri Erkki Tuomiojalle, jota virkamiehet ja valtion tiedottajat informoivat ala-arvoisesti vähätellen tapahtunutta, täytyi jostakin poliitikosta kuitenkin kertoa.

Ilkka Suominen, joka Wärtsilä Meriteollisuuden konkurssin aikaan lupasi, ettei yhtiötä päästetä konkurssiin ja jota alihankkijat uskoivat ja joutuivat sitten kärsimään suuria tappiota ministerin lausunnon johdosta. Valtio joutuikin sitten korvaamaan osan vahingoista, muistin mukaan 100 miljoonaa markkaa. Juristiarmeija pesi sitten ministeri Suomisen vastuusta todeten esim. niin, että ministeri ei tahallaan ollut antanut tällaista lausuntoa ja myös niin, ettei ministeriltä saataisi mitään olennaista summaa perittyä. Omaisuutta ei ollut. Nettisanomat kertoi asiasta aikanaan ja kirjoitus on näiden kusetuskuvien perässä.

Osa Ylen ohjelmasta "Itse asiassa kuultuna: Ilkka Suominen" tapaninpäivän iltana 26.12.2014, jossa toimittaja Juho-Pekka Rantala haastattelee kokoomuksen pitkäaikaisinta puheenjohtajaa. Alusta puuttuu noin 20 minuuttia ja teksti-tv:n teksit ovat mukana n. 99-prosenttisesti.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Keskiviikkona, uuden vuoden aattona 31.12.2014 rakettien jo paukkuessa. Kuvat 280 - 302.



Kuvat: Pertti Manninen.

- www.elama.fi -
Kuvat perjantaina 2014-12-26. Klo 21:09 -21:46. Kaikki 497 kuvaa täällä!


Arkisto

1999 elokuu


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.

Entinen ministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Ilkka Suominen menetteli erittäin taitamattomasti antaessaan lupauksen, ettei Wärtsilä-Meriteollisuus joudu konkurssiin.

Tähän lausuntoon uskoen monet alihankkijat joutuivat ahdinkoon, kun lupaus ei pitänytkään ja heille aiheutui tähän mennessä lähes 100 miljoonan menetykset, jotka oikeus on tuominnut valtion maksettaviksi.

Kallispalkkaisten huippujuristien tilaustyönä tekemä selvitys kuitenkin väittää, ettei ole mitään syytä nostaa syytettä taitamatonta ministeriä vastaan.

Selvityksessä on ihmeellisiä lauseita siitä, kuinka ei voida osoittaa, että ministeri Suominen olisi hyötynyt jotakin lupauksestaan!

Lisäksi siinä todetaan, että oikeudenkäynti tulisi kalliiksi ja venyisi pitkälle ensi vuosi tuhannelle ja kuitenkaan ministeriltä ei saataisi juuri mitään takaisin, koska vahingonkorvaus soviteltaisiin hyvin pieneksi, niinkuin Sundqvistin kohdalla tunnetusti tapahtui.

Tällaisten heppoisten väitteiden nojalla kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja-ressukka joutui tekemään yksinään likaisen työn: päätöksen, ettei mihinkään oikeustoimiin ryhdytä.

Koko hallitus ei uskaltanut päätöstä tehdä, vaikka on tietenkin siitä vastuussa ja varmasti tietoinen sen sisällöstä. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö olivatkin varmaan lomalla, kun päätös tehtiin!

Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma:
Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.

Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä.

Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta.

Voi aikoja, voi tapoja!

(12 12.08.99 pm)

 

http://www.nettisanomat.com/1999/08/12/netti1208.htm#alho2


Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

EURO

2014 TAMMIKUU - MAALISKUU
2014 HUHTIKUU - TOUKOKUU
2014 KESÄKUU - ELOKUU
2014 SYYSKUU - MARRASKUU
2014 JOULUKUU
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Etsi Nettisanomista!



1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Kaiken keskellä aina läsnä!
-
Viikkosanomat-
blogi



Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta.

 

 

Arkistokuvia

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

    

2013-09-20 Laatikon tyhjennysvideot youtubessa. (2013-10-06)

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria. 


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!



Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm



"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.html



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

 


VUOSI 2014 - EURO - VUOSI.fi - Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. - Arkistokuvia - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - sivu - sunnuntai 04.01.2015 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

Vuosi 2014 - N:o 3 - Euro - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2015-01-04, nettiin 2015-01-04 18:41, linkkejä 2015-01-04.


Sivun alkuun!