Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

OIKEUS

2014 TAMMIKUU - MAALISKUU
2014 HUHTIKUU - TOUKOKUU
2014 KESÄKUU - ELOKUU
2014 SYYSKUU - MARRASKUU
2014 JOULUKUU
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Tammikuu 2014. "Kukka ja Lahja Pipa".

Kukka ja Lahja Pipa on avannut ovensa vuoden 2014 alussa Jyväskylän Vaajakoskella eläinklinikan vieressä.

Kuva tiistaina 2014-01-14 klo 12:21 tammikuun auringon kirkkaudessa ihan kohtalaisessa pakkasessa. Pertti Manninen. Isonna!

« 

Ex-pääministeri Matti Vanhanen: En kadu, sainhan oikeutta. Iltalehden haastattelua jatkaen.

Iltalehti julkaisi Vanhasen lausunnon siitä, jossa EIT ei muuttanut korkeimman oikeuden tuomiota tässä ”Päänisterin moesian”-jutussa:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011417929544_uu.shtml

LAINAUS

”Vanhanen kertoo Iltalehdelle arvanneensa, että Pääministerin morsian -kirjan ympärillä pyörivä prosessi tulisi olemaan pitkäkestoinen ja erittäin julkinen. Hänen mukaansa monet yksityisyydensuojan loukkausta kokeneet henkilöt eivät halua laittaa alulle niin julkista prosessia.

- Tiesin, että lehdistö tulee repimään asiaa kaikilta niiltä kanteilta, joista irti saa. Nyt kun asia on käyty lävitse, toivon ihmisten ymmärtävän, että perustuslain ja lainsäädännön perusteella myös päätöksentekijöillä on oikeus yksityisyydensuojaan.”

LAINAUS LOPPUU

Iltalehden haastattelua jatkaen tekstiä, jota Iltalehden jutussa ei ollut:

-  Tiesin myös sen, että tällaisesta aiheutuu harmia uralleni ja että osa ihmisistä pitää tätä oikeudenkäyntiä naurettavana. Osa ihmisistä pitää pääministeriä hölmönä, kun en antanut asian olla ja jättää sitä mahdollisimman vähälle huomiolle. Juttuhan oli jo unohdettu tutkintapyyntöä tehdessäni vaalivoittoiltana, siis seitsemän vuotta sitten, Minulle oli kyllä järkytys kun käräjäoikeus jätti kirjoittajan ja kustantajan tuomitsematta. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että hallitukseni sai sitten romutettua lautamiesjärjestelmän lähes kokonaan, Tästä olen kyllä saanut paljonkin kiitosta käräjätuomareilta ja koko oikeuslaitokselta.

- Paska reissu, mutta tulipa tehtyä, Osaltaan tämä vaikutti siihen, että jalkaleikkaukseni vaati eroamista pääministerin tehtävästä. Käytiinhän siellä Nurmijärvellä talossani tutkimassa rakennusmateriaalejakin, mitään ei löytynyt.

- Eihän tämä prosessi oikeasti tähän loppunut. Olen saanut kyllä leiman ja jään poliittiseen historiaan pääministerinä, joka tuohtui ”Pääministerin morsiamesta”, niin, että piti kostaa pääministerin morsiamelle tämän kirjoittelusta oman uranikin kustannuksella.

- En kadu, sainhan oikeutta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikkona 2014-01-15 klo 02:27

Tags: ,
,,,

http://viikkosanomat.fi/2014/01/15/ex-paaministeri-matti-vanhanen-en-kadu-sainhan-oikeutta-iltalehden-haastattelua-jatkaen/

Arkisto 2007

"Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

Helsingfors. Finlands stastsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter gärna i bastu. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö". ...  Sex änligt mönster.Programmet skulle upprepas oräkneliga gånger: bastu med bubbelpool, älskog i sängen och middag. - Att Matti hade varit svältfödd på sex märkte jag tidigt. Han ville ha mycket fysiskt umgänge, skriver Kuronen men klagar på att stastsministern inte ville experimentera i sängen.  - Han ville alltid ha sex enligt samma ritual. ... Från bastu till sängen. Vanhanen bjöd ibland Kuronen till statsministerns representationsvilla Bjälbo. - Vi brukade bada bastu och sedan löpa i kapp upp till sängkammaren på andra våningen, skriver Kuronen. ...   "Statsministern svältfödd på sex". 
Aftonbladet 2007-02-21. 
Helsingfors. Staffan Bruun.
http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/
0,1082,69221551_852__,00.html


Isonna kuva!


http://www.nettisanomat.com/2007/02/22/etusivu.html

Tv-nytt 2014-01-14.

"Statsministerns fästmö ...". Tiistaina 2014-01-14 klo 19:34 TV-nytt-lähetyksestä. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Törkeä tyyppi.

"No comments". Tiistaina 2014-01-14 klo 19:35 TV-nytt-lähetyksestä. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!


Tammikuu 2014. Isonna!


Wincapita-rikoshyötykäräjät.


Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Keski-Suomen käräjillä Jyväskylässä.


Isonna!

Tiistaina 2014-01-21.

Keskisuomalainen: Kuvaajia uhkailtiin ja lyötiin WinCapita-käräjillä.
Keski-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään tänään tiistaina WinCapita-asiaa, kun seitsemältätoista keskisuomalaiselta vaaditaan yli miljoonan euron rikoshyötyä valtiolle. Keskisuomalaisen valokuvaajaa lyötiin, kun asianosaiset siirtyivät oikeussalin sisälle. Kuva: Jaana Kautto.
YLE Uutiset: Lehtikuvaajaa lyötiin WinCapita oikeudenkäynnissä. Kuva: Riikka Pennanen / Yle.
Aamulehti: Mediat: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin WinCapita-käräjillä.
Etelä-Suomen Sanomat: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä. Oikeussalin ulkopuolella yksi vastaajana olleista miehistä löi Keskisuomalaisen valokuvaajaa paperinivaskalla kasvoihin ja kameraan. Kuvan henkilöt eivät liity välikohtaukseen. Kuva: Lehtikuva / Pekka Sakki
Ilkka.fi: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Iltalehti.fi: KSML: Tunteet kuumenivat WinCapita-käräjillä - Kuvaajia uhkailtu ja lyöty.
Ilta-Sanomat: Kuvaaja: Yhteenotto Wincapita-käräjillä: "Ihan kunnon lyönti paperinivaskalla".
Kaleva.fi: KSML: Tunteet kuumenivat WinCapita-käräjillä - Kuvaajia lyötiin ja uhkailtiin.
Karjalainen: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Kouvolan Sanomat: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Pohjalainen: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Radio Pori: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Savon Sanomat: KSML Wincapita-käräjistä: Vastaajat uhkailivat kuvaajia - yksi löi paperinivaskalla.
Turun Sanomat ts.fi: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Uutisaalto: KSML: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin WinCapita-käräjillä. (Kuvateksti: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä. Ess.fi - Eilen 13:54. EI MAININTAA SIITÄ, ETTÄ KUVAN HENKILÖT EIVÄT LIITY TAPAUKSEEN),
---
HS, MTV3 ja Uusi Suomi eivät kertoneet asiasta, ainakaan hakukone ei mitään tarjonnut, eikä sivuistoista hakukaan antanut mitään tuloksia. Muutama linkkilistakin löysitämän uutisen.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Keskiviikkona 2014-01-22.



Tammikuu 2014. Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - Isonna!

Oikeustalo.

Juttuluettelo.

Istunto jatkuu 14.50.

Syyttäjä vastaan ...

Oikeuden mobile oven vieressä.

Syyttäjä vastaan ...

Tammikuu 2014. Isonna! - Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - 29.1.2014.
Kuvat Pertti Manninen torstaina 2014-01-23 klo 14:45- 15:04 Jyväskylän Vapaudenkadulla sijaitsevan Oikeustalon pihalla ja aulassa. Isonna!


Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannoskin esillä: Lautamiehet poissa.

1. Lautamiesinstituution kuristaminen:

Lainaan tähän eläkkeellä olevan professorin oikeusblogisti Jyrki Virolaisen kirjoituksista jotakin:

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2009

6. Niin tai näin, seurauksena joka tapauksena on, että lautamiesjärjestelmä menettää osan merkityksestään, kun pelkästään virka- eli ammattituomareista koostuva hovioikeus voi kumota tai muuttaa lautamiesten myötävaikutuksella - olipa kyseessä äänestysratkaisu tai ei - syntyneen tuomion. Kuten olen ehdottanut, tämän epäkohdan poistamiseksi myös hovioikeuden kokoonpanoon tulisi kuulua lautamiehiä sellaisissa jutuissa, lautamiehet ovat osallistuneet myös käräjäoikeuden päätöksentekoon.

7. Tähän epäjohdonmukaisuuteen ei kuitenkaan puututtu tämän vuoden alussa voimaan tulleen lautamiesuudistuksen yhteydessä, kuten olen jo aiemmin todennut, eikä siitä lausuttu lakiesityksessä itse asiassa mitään! Näin ollen tilanne on se, että myös pääministeri Matti Vanhasta koskevassa jutussa Helsingin hovioikeuden juttua käsittelevään jaostoon kuuluu ainoastaan kolme lainoppinutta tuomaria sekä lainoppinut esittelijä. Tästä voidaan arvioida olevan etua nimenomaan Vanhaselle, koska heti käräjäoikeuden tuomion jälkeen kuului aika paljon kritiikkiä ja jopa vähättelyjä siitä, että käräjäoikeuden tuomiossa on kyse vain maallikoiden vastoin lainoppineen puheenjohtajan kantaa tekemästä päätöksestä.

Pääministeri Vanhanen toi itsekin käräjäoikeuden kokoonpanon esiin kommentoidessaan tuomiota ja sanoessaan, että hän on tyytyväinen siitä, että oikeuden ammattituomari ja syyttäjä näkivät asian samoin kuin hän. Jotkut kommentaattorit puolestaan pitivät käräjäoikeuden tuomiota "terveen (lautamies)järjen" voittona. Menetetäänkö terve järki nyt sen johdosta, että maallikot eivät osallistu hovioikeudessa päätöksentekoon?”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2009/01/hovioikeus-ptti-salata-pministeri.html


Toisessa blogissa hän kertoo sitten järjestelmän muuttamisesta näin:

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2008:

” 21. Uutuutta merkitsee se, että rikosasioita voidaan käsitellä myös kolmen virkatuomarin kokoonpanossa, siis ilman lautamiehiä (OK 2:1.2). Tähän asti sanotussa kokoonpanossa on voitu käsitellä ainoastaan riita-asioita. Jostakin syystä, ilmeisestikin kustannusten säästötarkoituksessa, oikeusministeriö, hallitus ja eduskunta ovat halunneet rajata kolmen tuomarin kokoonpanon käytön niin, että se tulee kysymyksen vain silloin, kun sitä asian laadun tai muun erityisen syyn vuoksi on pidettävä perusteltuna.

Muotoilu on väljä ja antaa laajan harkintavallan käräjäoikeudelle. Tarkoituksena on ollut, että kolmen tuomarin kokoonpanossa ratkaistaisiin lain soveltamisen kannalta vaikeimpia rikosjuttuja. Jotkut tuomarit ovat sanoneet, että edellä mainittu laajennettu tai vahvistettu lautamieskokoonpano (2+4) ajaisi saman asian kuin malli 3+0, mutta itse suosittelisin kyllä jälkimmäisen kokoonpanovaihtoehdon käyttöä todella laajoissa ja vaikeissa rikosasioissa.

Uudistuksen kritiikkiä

22. Omasta puolestani en ole täysin tyytyväinen käräjäoikeuksien ratkaisukokoonpanoja koskevaan uudistukseen. Olen tuonut kantani esille puheena olevan lainsäädäntöhankkeen eri vaiheissa eli oikeusministeriölle ja eduskunnan lakivaliokunnalle antamissani lausunnoissa, mutta tuloksetta. Itse asiassa, vaikka lainsäädäntöprosessin aikana pyydettiin lausuntoja monilta käräjäoikeuksilta, kaikilta hovioikeusilta, asianajajaliitolta ja monilta muilta tahoilta ja vaikka näissä lausunnoissa esitettiin lukuisia eri muutoksia oikeusministeriön työryhmän pari vuotta sitten jättämään mietintöön, niin mikään ei lainsäädäntöprosessin kuluessa muuttunut.

Jollen ole erehtynyt, niin nähdäkseni ministeriön työryhmän mietintö tuli laiksi pilkunkaan siitä muuttumatta! Oikeusministeriö lakiehdotus valtioneuvostolle ja hallituksen esitys eduskunnalle noudattivat prikulleen työryhmän mietintöä, ja suuri yllätys oli se, ettei lakiesitykseen tehty eduskunnassakaan mitään muutoksia. Oikeusministeri Tuija Brax seisoo tunnetusti yleensä aina tiukasti virkamiestensä esitysten takana ja niin kävi nytkin, ja eduskunnan lakivaliokuntaa, jossa uudistus käsiteltiin, puolestaan "vahtii" puheenjohtajana Braxin puoluetoveri Heidi Hautala (vihr).

23. Oma ehdotukseni oli sellainen, että lautamieskokoonpanon toimivallan ei olisi tullut määräytyä yksinomaan rikoksen rangaistusmaksimiin perustuen, vaan laissa olisi pitänyt luetella rikosnimikkeittäin ne rikokset, joiden käsittelyyn lautamiehet saavat osallistua (esim. henkirikokset, törkeä pahoinpitely, törkeä ryöstö, raiskausrikokset jne.).

Ehkä vielä parempi vaihtoehto olisi ollut luetella laissa ne yleensä juridisesti vaikeat ja hankalat rikosasiat, joiden käsittelyyn lautamieskokoonpano ei sovellu. Tällaisia rikoksia olisivat esimerkiksi aineettomien oikeuksien loukkaamista koskevat rikokset (RL 49 luku), arvopaperimarkkinarikokset (RL 51 luku), velallisen rikokset (RL 49 luku), rikokset julkista taloutta vastaan (RL 29 luku) ja ympäristörikokset (RL 48 luku). Minusta on paradoksaalista, että lautamiehet voivat edelleen osallistua mm. edellä lueteltujen juridisesti vaikeiden rikosjuttujen käsittelyyn.”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2008/12/
lautamiehet.html


Ja lopuksi vielä selostus, miten lautamiesten määrä on dramaattisesta vähentynyt,

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2013:

” 4. HS:n juttu on ajankohtainen, sillä uudet kunnanvaltuustot valitsevat piakkoin käräjäoikeuksiin uudet lautamiehet. Jutussa on graafinen esitys lautamiesten lukumäärässä 2000-luvulla tapahtuneesta tuntuvasta vähenemisestä. Kun lautamiehiä oli vielä vuonna 2005 koko maassa noin 3 700, laski heidän lukumääränsä viime kaudella (2009-2012) 2 200:aan. Tämä aleneva trendi jatkuu, sillä oikeusministeriö on päättänyt viime joulukuussa, että lautamiehiä valitaan kaudelle 2013-2016 enää 1 738. Jokaisesta kunnasta valitaan vähintään kaksi lautamiestä, Helsingissä kaupunginvaltuusto valitsee 300 lautamiestä. Katso OM:n tiedote 7.1.2013.

5. HS:n jutussa ei, yllättävää kyllä, kerrota minkäänlaista syytä lautamiesten määrän vähenemiseen. Syy on tietenkin siinä, että lautamiehet osallistuvat entistä harvemmissa jutuissa käräjäoikeuden kokoonpanoon. Mutta miksi tähän on päädytty? No, siitä yksinkertaisesta syystä, että lautamiesjärjestelmän on katsottu tulevan valtiolle liian kalliiksi, jos lautamiehiä valittaisiin edelleen lähes 4 000. Lautamiehille maksetaan kultakin istuntopäivältä korvaus ansion menetyksestä, päiväraha sekä matkakulujen korvaus.

Minkäänlaisia oikeuspoliittisia perusteita tai linjamuutosta maallikkojäsenten osallistumisen kaventamiseksi ei ole esitetty tai pohdittu.”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2013/01/685-
lautamiehet-oikeusturvan-tuki-vai.html


2.
Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Tilanne tammikuun 2014 puolivälissä:

Kailajärvi on saanut valitusluvan rahankeräysrikoksen osalta Korkeimmasta oikeudesta. Hovioikeuden tuomio ei siis ole vielä lainvoimainen:

LAINAUS HELSINGIN SANOMISTA 2013:

WinCapitan Kailajärvi sai osittaisen valitusluvan korkeimpaan oikeuteen
3.7.2013 9:48
WinCapitan perustaja Hannu Kailajärvi ja hänen entinen naisystävänsä ovat saaneet osittaisen valitusluvan korkeimmalta oikeudelta (KKO).  KKO myönsi keskiviikkona valitusluvan koskien kysymystä, ovatko he syyllistyneet rahankeräysrikokseen. Sen sijaan hovioikeuden tuomio, jolla Kailajärvi tuomittiin törkeästä petoksesta  ja naisystävä avunannosta,  jää voimaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi viime helmikuussa Kailajärven törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta viideksi vuodeksi vankeuteen. Hänen entinen naisystävänsä tuomittiin avunannosta vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Hovioikeuden mukaan oli selvää, ettei WinCapita todellisuudessa harjoittanut voitollista vedonlyöntiä tai voitollista valuuttakauppaa omilla tai jäsenten varoilla. Toiminnasta annettiin valheellinen kuva tuhansille jäsenille klubin internetsivuilla ja jäsenistölle toimitetuissa sähköpostiviesteissä. Hovioikeus katsoi myös, että WinCapita oli laiton pyramidipeli ja että sen toiminta täytti rahankeräysrikoksen tunnusmerkit.”

LAINAUS LOPPUU

http://www.hs.fi/kotimaa/a1372814895968


Ensimmäinen rikoshyötyöikeudenkäyntikin on edennyt hovioikeusvaiheeseen. Tuomio oli vapauttava.

LAINAUS HELSINGIN SANOMISTA 2013

”Hovioikeus: WinCapitassa voittoja saaneiden ei tarvitse maksaa valtiolle
26.9.2013 9:53  Päivitetty 26.9.2013 10:18  11 
STT
KUOPIO. Itä-Suomen hovioikeuden mukaan WinCapitassa voittoja saaneiden sijoittajien ei tarvitse maksaa rikoshyötyä valtiolle. Hovioikeus on äänestyspäätöksellä hylännyt Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion.  Kyseessä on viisi klubilaista, jotka käräjäoikeus oli tuominnut maksamaan rikoshyötyä yhteensä runsaat 330 000 euroa.

Hovioikeus katsoo, että vastaajat ovat toimineet vilpittömässä mielessä eivätkä ole vastuussa klubin toiminnasta tai sen kirjanpidosta. Kyseessä on ensimmäinen hovioikeustasoinen ratkaisu asiassa. Päätös syntyi äänin 2-1, sillä yksi hovioikeudenneuvos olisi pitänyt käräjäoikeuden tuomiot ennallaan. Pohjois-Karjalan rikoshyötyhaarassa oli useampia tuomittuja, mutta kaikki eivät valittaneet hovioikeuteen.

Vireillä on runsaasti samanlaisia juttuja käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Syyttäjät katsovat, että vastaajat ovat hyötyneet klubin perustajan Hannu Kailajärven tekemästä rikoksesta. Kailajärvi kärsii vankeustuomiota, jonka Helsingin hovioikeus langetti hänelle törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Korkein oikeus on antanut hänelle valitusluvan vain rahankeräysrikoksen osalta.

LAINAUS LOPPUU

http://www.hs.fi/kotimaa/Hovioikeus+WinCapitassa+
voittoja+saaneiden+ei+tarvitse+maksaa+valtiolle/
a1380158994405

 

3. Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Keskisuomalaisen  selostus kolmelta alkupäivältä:

LAINAUS KESKISUOMALAISESTA 2014

WinCapita-jutun Keski-Suomen haaraa puidaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä.
21.1.2014 05:00

Keski-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään tiistaina oikeudenkäynti, jossa seitsemältätoista keskisuomalaiselta WinCapitaan sijoittaneelta vaaditaan yhteensä yli miljoonan euron rikoshyötyä valtiolle. Sijoittajia ei syytetä rikoksista, vaan heidän katsotaan hyötyneen rahallisesti WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven petosrikoksesta.

Keski-Suomessa klubiin ovat sijoittaneet rahaa hyvin eri tyyppiset henkilöt. Suurimpiin nettoajiin kuuluu vuonna 1976 syntynyt jyväskyläläinen yrittäjä, jolta vaaditaan rikoksen tuottamana nettohyötynä valtiolle yli 342 000 euroa. Vastaajat eivät pidä varoja rikoshyötynä – he ainakin vaativat summien kohtuullistamista.

WinCapita-vyyhdessä on vireillä päälle puolensataa rikosjuttua käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Valtaosin klubilaisilta vaaditaan rikoshyötyä valtiolle, yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. Eräät keskeiset jäsenet ovat saamassa myös petossyytteen.

Ensimmäinen hovioikeusratkaisu kääntyi puolustuksen voitoksi viime syyskuussa. Itä-Suomen hovioikeus päätti tuolloin äänestyksen jälkeen, ettei voittoja saaneiden sijoittajien tarvitse maksaa rikoshyötyä valtiolle.”

LAINAUS LOPPUU

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/wincapita-karajat-alkavat-jyvaskylassa/1755063


Keskisuomalainen keskiviikkona 22.1.2014:

Otsikko ”Toimimme vilpittömin mielin”


LAINAUS
”Sijoitusklubi WinCapitan voittoja saaneet keskisuomalaiset sijoittajat vakuuttavat toimineensa vilpittömin mielin. He kiistävät hyötyneensä törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta tuomitun WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven rötöksistä. Sijoittajat eivät näe myöskään mitään syytä luopua saamistaan tuotoista.
...
Vaatimuksia ajavan Pohjanmaan syyttäjän kihlakunnan syyttäjän Lilja Limingojan mukaan WinCapita toimi vuosina 2003-2008, Se käytti alkuaikoina nimiä Gliclub ja Winclub. Klubi harjoitti alkuvuosina urheiluvedonlyöntiä. WinCapita väitti tekevänsä valuuttakauppaa, mutta poliisitutkinnan mukaan sitä ei todellisuudessa käyty.
- Kaikkiaan klubi keräsi toimintansa aikana noin 99 miljoonaa euroa. Summasta palautettiin jäsenille noin 94 miljoonaa euroa, Limingoja laski.

Näinollen WinCapitaa pyörittänyt Hannu Kailajärvi olisi hyötynyt toiminnasta viitisen miljoonaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kailajärveä oli tarkoitus kuulla Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona. Puolustus kuitenkin luopui kuulemispyynnöstä, joten häntä ei Jyväskylässä nähdä.

Syyttäjän näkemyksen mukaan ”voittoina” maksettiin ainoastaan jäsenten sijoittamia varoja. Puolustus ei kuitenkaan tätä hyväksy vaan väittää, että tuottoja kertyi muun muassa lisenssipörssin kaupoista.

Puheenvuorossaan syyttäjä korosti rikoshyötynä saatujen rahojen palauttamisen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Hän muistutti, että ei voi olla oikein, että osa sijoittajista saa voittoina  muiden klubin jäsenten  sijoituksia ja osa menettää rahansa.”

LAINAUS LOPPUU

Toisena päivänä käsiteltiin sitten ihmeelliseltä ja sotkuiselta, ensi lukemalta, tuntuvaa ”lisenssipörssiä”. Keskisuomalainen otsikoi juttunsa: ”Oliko lisenssipörssi aito?”

Keskisuomalainen torstaina 23.1.2014

LAINAUS

”WinCapita: Käräjillä kiisteltiin, syntyikö klubissa oikeata tuottoa.”
...
”Puolustuksen mielestä lisenssipörssi oli taas luonteeltaan samanlaista kuin osakekauppa arvopaperipörssissä. WinCapitassa lisenssipörssi oli jäsenten keskinäinen kauppapaikka. Kauppoja käytiin A-, B-, C- ja X-lisensseillä.. Keski-Suomen käräjäoikeus joutuukin pohtimaan, oliko lisenssipörssin tuotto aitoa ja irrallaan rikollisesta toiminnasta, niin kuin puolustus väittää.”

”Puolustus kiisti perusteen ja painotti, että pörssiosakkeiden kaupassakin arvo määräytyy pitkälti kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan. Esimerkiksi Nokian pörssikurssi oli vuonna 2003 vahvasti yliarvostettu, eikä se perustunut mihinkään todelliseen. Yhtiön johtoa ei ole kuitenkaan vaadittu siitä vastuuseen, vaikka kysymyksessä oli pelkkä kupla.”

”(Itä-Suomen) hovioikeus katsoi, ettei kaikki klubin toiminta ollut rikollista: sillä oli oikeus periä jäseniltä korvausta valuuttakaupan signaalijärjestelmästä ja kotisivujen ylläpidosta. Näistä kertyi varoja, joilla ainakin osin maksettiin jäsenille tuottoja. Keskeisessä asemassa olivat myös lisenssipörssissä saadut voitot.”

”Puolustus esitti muun muassa seuraavan laskelman: kun 12 000 klubin jäsentä maksoi laillisia maksuja kukin 3000 euroa, niin siitä kertyy yhteensä 36 miljoonaa euroa. Ainakaan kyseistä summaa ei siis puolustuksen mukaan voi pitää rikoshyötynä.”

”Käräjäoikeudessa puhuttiin myös syyttäjän kyvykkyydestä arvioida lausuntoja, jotka professorit Aulis Aarnio ja Jussi Tapani olivat antaneet WinCapita-jutusta. Yksi puolustuksen asianajaja väitti, että syyttäjällä ei ole kompetenssia arvostella tunnettujen professorien näkemyksiä. Oikeuden puheenjohtaja hieman toppuutteli asianajajaa.

- Syyttäjällä on oikeustieteellinen koulutus, jonka pohjalta hän esittelee näkemyksiään. Loppujen lopuksi oikeus ratkaisee, mikä painoarvo professorien näkemyksille annetaan.”

LAINAUS LOPPUU.

Kolmantena päivänä ainakin Keskisuomalaisen otsikon mukaan kiisteltiin siitä oliko WinCapita pyramidihuijaus. Jos oikein olen tulkinnut, niin asiahan on jo käsitelty Kailajärvi-casen yhteydessä: Kailajärvelle hovioikeus on langettanut tuomion rahankeräysrikoksesta ja siinä kaiketi jo kerran todettiin, että kysymyksessä oli pyramidihuijaus, Jos näin oli, niin viidessäkymmenessä oikeudenkäynnissä tätäkin sitten Suomessa käsitellään. Mutta rahankeräysrikoksen osalta Kailajärven tuomio ei ole lainvoimainen, koska Korkein oikeus sen käsittelee.

Keskisuomalaisen otsikko perjantaina 24.1.2014: ”WinCapita ei ollut pyramidihuijaus” (Lainausmerkit otsikossa, juttu oli jo kutistunut kahdelle palstalle).

LAINAUS

”Signaalijärjestelmää kehuttiin nerokkaaksi keksinnöksi,
Useampi WinCapitan pitkäaikainen jäsen vakuutti torstaina oikeudelle, että heidän käsityksensä mukaan kyseessä ei voinut olla pyramidihuijaus. Sijoittajat uskoivat, että klubin toimintaa ei rahoitettu jäseniltä perityiltä rahoilla vaan voittoja tehtiin muun muassa nerokkaan signaalijärjestelmän avulla.

- Signaalijärjestelmä oli sensaatiomainen keksintö. Se oli miljardien eurojen arvoinen tuote, jonka esimerkiksi Nordea olisi voinut kiinnostua, hehkutti 73-vuotias oululainen mies.
...
Signaalijärjestelmä antoi suosituksia milloin kannatti myydä euroja ja ostaa dollareita ja päinvastoin. Itse en käynyt sillä suoraan kauppaa, mutta seurasin järjestelmää aktiivisesti.
Kuultavan mukaan uusille jäsenille kerrottiin klubin nettisivuilla selvästi, että kyseessä oli riskisijoitus eikä mitään varmaa tuottoa luvattu.

- Sivuilla päinvastoin varoitettiin, että sijoittaja voi menettää kaikki panoksensa.”

”WinCapitan toiminnan loppuminen maaliskuussa 2008 ja poliisitutkinnan alkaminen tiesi oululaiselle sijoitusklubin rivijäsenelle ikäviä aikoja
- Jouduimme avopuolisoni kanssa putkaan, minä seitsemäksi ja hän kolmeksi viikoksi. Todellinen syy pidätykseen ei ole vieläkään selvinnyt.”

"Käräjillä kerrattiin myös lisenssipörssin toimintaa. Pörssissä jäsenet ostivat ja myivät keskenään A-, B- ja C-lisenssejä. Niiden nimellisarvo oli yksi euro, mutta parhaimmillaan hinta nousi jopa 25 euroon. Kauppoja tehtiin reaaliaikaisesti WinCapitan nettisivuille rakennetun kaupankäyntijärjestelmän avulla.

Ostot ja myynnit näkyivät jäsenten henkilökohtaisilla sijoitustileillä. Siellä olevat rahat saattoi kotiuttaa Moneybookersin kautta, joka on internetissä toimiva rahanvälittäjä. Käytännössä kotiutukset toteutti WinCapitan perustaja, sittemmin törkeästä petoksesta tuomittu Hannu Kailajärvi.”

”. Minäkin nostin sieltä lisenssikaupoista tienaamaani rahaa talon rakentamista varten. Aluksi meinasin ottaa lainaa pankista, mutta sitten päätinkin myydä lisenssejä, muisteli 45-vuotias punkaharjulainen mies, joka oli myös kuultavana puolustuksen pyynnöstä.
...
Klubin toiminnan loppuminen oli miehelle katastrofi.
- Sen jälkeen elämäni on ollut yhtä helvettiä.”

”WinCapitan Keski-Suomen haaran puinti jatkuu Keski-Suomen käräjäoikeudessa vielä maanantaina ja tiistaina.”

LAINAUS LOPPUU


4.
Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Välihuomautus.

Mitäpä näihin lisäämään. Sen verran kuitenkin voisi todeta, että ehkä korkea-arvoisin WinCapita-jäsen kenraali Gustaf Hägglund olisi kannattanut kutsua todistajaksi vahvistamaan jo Itä-Suomen vapauttavan tuomion perustetta:  ”Toimin vilpittömällä mielellä.”

Aloitin tämä jutun  ihmettelyllä, että lautamiehet on sivuutettu tuomaristossa. Mielestäni vilpitöntä mieltä sopisivat maallikkojäsenet arvioimaan yhtä hyvin kuin lainopillisen koulutuksen saaneet.

Lisäksi kiinnittäisin huomiota siihen, että syyttäjäkin on nostanut esille yhteiskunnallisen aspektin. Eikö juuri tämäkin olisi puoltanut lautamiesten mukana oloa.

Alussa siteerasin emeritus-professorin blogi-kirjoituksia lautamiesten vähenemisestä ja käytöstä käräjäoikeudessa. Jyrki Virolainenhan haluaisi lautamiehet myös hovioikeuksiin.

Siinä olen samaa ja eri mieltä Jyrki Virolaisen kanssa, minkälaisissa asioissa lautamiehiä käytettäisiin.

Tässä rikoshyötyoikeudenkäynnissä tarvittaisiin lautamiesjärkeä, vaikka varsinainen Kailajärven rikos on ollutkin sitten monimutkainen talousrikos, jos on ollut.

Lisäksi mitä ihmettä sekin sitten merkitsisi, jos korkein oikeus toteaisikin, ettei mitään rahankeräysrikosta ole tapahtunutkaan. Aikaisemmin esille tulleiden tietojen mukaan Itä-Suomen käräjäoikeuden rikoshyötytuomiot ovat joidenkin osalta lainvoimaisia. Puretaanko ne sitten vai mitä?

Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2014-01-24 klo 21:11.

 




KESKISUOMEN KÄRÄJÄOIKEUS

JUTTULUETTELO

21.1.2014
22.1.2014
23.1.2014

Istuntosali 1

Oikeuden puheenjohtaja
Hannu Kilpelä
Käräjätuomari

Lainoppineet jäsenet
Päivi Kylmälahti
Ma. käräjätuomari

Kaisa Korhonen
Ma. käräjätuomari

Syyttäjä
Lilja Limingoja
Kihlakunnansyyttäjä

Tauko ilmoitettaessa


Tammikuu 2014.
Wincapita-rikoshyötykäräjät Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Keskisuomalaisen toimittaja Ilkka Hartion otsikot kolmena alkupäivänä keskiviikkona, torstaina ja perjantaina 22-24.01.2014 edellispäivän istunnoissa käsitellyistä asioista. Kuva: Pertti Manninen.

Keskisuomalainen keskiviikkona 22.1.2014:”Toimimme vilpittömin mielin”
Keskisuomalainen torstaina 23.1.2014: Oliko lisenssipörssi aito?
Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014: ”WinCapita ei ollut pyramidihuijaus”

 

vaikutus Lue!



Tammikuu 2014. Video 33 sek.
"Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää?"

Tiistaina 28.01.2014. Wincapita. Keski-Suomi. Rikoshyötykäräjät

Puolustusasianajajat marssivat käräsaliin loppupuheenvuoroja pitämään vartijan ja YLE:n kuvaajan seistessä oven pielessä.

Nettisanomat. Pertti Manninen.
http://youtu.be/6x4bDUGVvG8

Raportti maanantain (27.01.2014) ja tiistain (28.01.2014) oikeudenkäynnin tapahtumista tulossa!

Helmikuu 2014. Viimeaikojen shittejä, yksi hiukan vanhempikin.

Keskiviikko 2014-01-15. N:o 17 -
"Päivystävä dosentti"

Torstai 2014-01-23. N:o 18 -
"Optimistit"





Päivi Tiilikka, viestintäoikeuden ma. professori, Helsingin yliopisto.

Ylen TV1-uutiset tiistaina 2014-01-14 klo 20:35.

Kuvat ja käsittely: Shit.fi. Pertti Manninen.

Suomi on tulkinnut tuoretta luottoluokitusraporttia väärin, kertoo uutistoimisto Bloomberg ...

http://www.iltalehti.fi/talous/2014012217962317_ta.shtml

shit.fi - keskiviikko 2010-06-02



Huussi roihusi moottoritiellä. Ilta-sanomat.fi keskviikkona 2010-06-02 klo 12:15. Kuva etusivulta.
Juttu uutissivulla: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2176543

Lue myös!

http://viikkosanomat.fi/2014/01/23/bloomberg-selitti-
suomen-innokkuutta-julkistaa-moodysin-luottoluokitus-
hermostuneisuudella-valtion-yrittaessa-hillita-velkaantumistaan-
vaarin-ymmarretty-suomi-valtio/

”Bloomberg selitti Suomen innokkuutta julkistaa Moody’sin luottoluokitus ”hermostuneisuudella” valtion yrittäessä hillitä velkaantumistaan.” Väärin ymmärretty. Suomi, valtiovaraimininisteri

Keskiviikkona kaikista tuuteista suollettiin tietoa, että Suomi on säilyttänyt Moodyn tarkistuksessa parhaan luottoluokituksensa. Sehän oli positiivinen uutinen, vaikka Rautarukki menikin ruotsalaisille, nousihan osakkeen hinta pörssissä ihan mukavasti.

Sitten etsiessäni WinCapita-välikohtausta, valokuvaajaan lyömistä HS:stä törmäsinkin toiseen juttuun, kun en sitä WinCapitaa löytänyt tai oikeastaan löysin sen paperilehdessäkin olleen LYHYESTI-jutun.

Niin tästä Bloombergin uutisesta tämän verran tähän loppuun päiväyksen jälkeen:
Viikkosanomat . Pertti Manninen. Torstai 2014-01-23 klo 02:53.

LAINAUS

Helsingin Sanomat:
VM: Saimme tiedon Moody’siltä
Bloomberg: Suomi tulkitsi luottoluokitusta väärin
22.1.2014 22:34  Päivitetty 23.1.2014 0:25
http://www.hs.fi/talous/Bloomberg+Suomi+tulkitsi+
luottoluokitusta+väärin/a1390367978949

”Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen päätös luottoluokituksesta. Se oli alun perin tarkoitus tehdä 7. helmikuuta. Moody’sin mukaan tuolloin ei kuitenkaan ole tulossa luottoluokituspäätöstä. Nykyinen luokitus säilyy ennallaan toistaiseksi.

Bloomberg selitti Suomen innokkuutta julkistaa Moody’sin luottoluokitus ”hermostuneisuudella” valtion yrittäessä hillitä velkaantumistaan.”

LAINAUS LOPPUU

Tags: ,
 ,
 

Shit.fi. Pertti Manninen.

http://www.shit.fi/2014/01/15/etusivu.htm http://www.shit.fi/2014/01/23/etusivu.htm

 

Helmikuu 2014. Sotsi 2014: Norjalaisen Martin Sundbyn hiihdon hyväksyminen petasi Jauhojärven ja Niskasen kultamitalit. Kuvasarja.

Sotsi 2014: Norjalaisen Sundbyn hiihdon hyväksyminen petasi Jauhojärven ja Niskasen kultamitalit. Kuvasarja.

FIS Kansainvälinen hiihtoliitto on munaton järjestö, joka ei uskaltanut puuttua norjalaisen Martin Johnsrud Sundbyn juuri ennen maaliviivaa tapahtuneeseen venäläisen Maxim Vylegzhaninin torppaamiseen hiihtämällä tämän suksen päälle, Sundby esti törkeästi kanssakilpailijansa mahdollisuuden loppukurotukseen. Sundby sai pronssimitalin!

Murtomaahiihto, miesten skiathlon (15 + 15 km)
Sotšin talviolympialaiset 2014
1. Dario Cologna, Italia 1:08:15.4
2. Marcus Hellner, Ruotsi 1:08:15.8, ero +0.4
3. Martin Johnsrud Sundby, Norja 1:08:16.8m, ero +1.4
4. Maxim Vylegzhanin, Venäjä 1:08:16.9, ero +1.5
5. Ilia Chernousov, Venäjä 1:08:29.0, ero +13.6

Sami Jauhojärvi kiilasi samalla tavalla saksalaisen kanssakilpailijansa suksien päälle tv-kuvan mukaan. Jury tutki asian ja hyväksyi tapahtuman. Jauhojärven teko oli ilmeisesti paljon lievempi kuin Sundbyn. Ikuiseksi arvoitukseksi jää miten olisi käynyt, jos saksalainen ei olisi kaatunut ja samalla pyöräyttänyt vieressään olleen venäläisen, jonka vauhti ja hiihtorytmi sekosi täysin ja Jauhojärvi tuli maaliin ensimmäisenä, kultamitalin voittajana tässä pari hiihdossa kaverinaan Iivo Niskanen.

Nettisanomat. Pertti Manninen lauantaina 2014-02-22 klo 01:34.

PS. Kuvasarja on koottu Yle Fem-kanavan direkt-lähetyksen liveosuudesta ja muutamaa hetkeä myöhemmin tapahtuneesta uusinnasta sunnuntaina 2014-02-09 klo 13:11-13:18.

Lakisanomat 
Tiistai  2013-04-16  - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - edellinen 

2014 Helmikuu.

Erään kunnianloukkausoikeudenkäynnin kirjallinen todiste, sen käsittely ja tulkinta rikoksen teonkuvaukseen.

Maaliskuu 2000

Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky Vantaalta lähetti maaliskuussa 2000 sähköpostilla ilmoitustekstin Nettisanomiin, jonka lehti ilmaiseksi julkaisi, niinkuin muutkin ilmoitukset:

"30 Mar 12:14
Kokemukseen perustuvaa asianajopalvelua pääkaupunkiseudulla ja muuallakin Suomessa. Erityisosaamisemme painottuu yleisjuridiikan, perhe- ja perintöoikeuden sekä liikejuridiikan alueille. Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky. Puh. 09-8784133, Fax. 09.890838. [email protected]"

Maaliskuu 2004

Neljää vuotta myöhemmin maaliskuussa 2004 asianajaja Mononen pyysi ilmoituksen poistamista seuraavalla sähköpostilla.

"From: ”xxxxx xxxxxxx” <[email protected]>
To: <[email protected]>
Subject: Ilmoitukset
Date: Fri, 5 Mar 2004 15:29:34 +0200
Nettisanomat
Pyydän pikimmiten poistamaan kaikki nimelläni tai ammattinimikkeelläni 
olevat tiedot tai sähköpostiosoitteet kaikista lehdistänne tai
verkkojulkaisuistanne.
xxxxx xxxxxxx
asianajaja, Vantaa

Help STOP SPAM with the new MSN 8 ang get 2 months FREE*
http://join.msn.com/?page=features/junkmail "

Tunnistetiedot on poistettu toisen (!) kunniasloukkaustuomion johdosta, koska asianajaja Pekka Mononen on vaatinut sitä toimeenpanoviranomaiselta toimeenpantavaksi. Tuomiolla ei ole vielä lainvoimaa ja Korkein oikeus on myöntänyt valitusluvan tälle toiselle (!) tuomiolle.

Toukokuu 2004

Asianajajan laskutusta koskevassa oikeusjutussa Korkein oikeus eväsi muutoksenhaun ja tuomio sai lainvoiman. Nettisanomat 2004-05-06:

"Puolustus: Tästä numerosta tuli aivan toisenlainen kuin olin ajatellut. Syynä oli eilen keskiviikkona tullut Korkeimman oikeuden päätös, jonka tahdoin työstää mieltä painamasta ja päänsärkyä lisäämästä. Vain ilmoitukset sain päivitettyä. Muu posti roikkuu edelleen ja varmaankin osittain vanhenee. Ensi viikolla sitten paremmin voimin. Terveisin. Pertti Manninen, päätoimittaja."

JA

"Torstaina 06.05.2004. Pääkirjoitus. Kidutusta. On tietenkin aika kornia valittaa vaivojaan täällä Suomessa, kun ajattelee mitä maailmalla tapahtuu. Silti vääryyttä ei tarvitse missään hyväksyä. Kolme vuotta perusteettoman ja asioita oikeudessa väännelleen XXXXXXXXXXX, jota kaikki oikeusasteet uskoivat, raadelluksi joutuminen on varsinainen kokemus. Lopuksi Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa vaikka hovioikeudessa oli menetelty lain vastaisesti. Minulta evättiin oikeudenkäyntikaaren mukainen kuulusteluoikeus. Valittaa voi enää vain Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka saanee tutkittavakseen täytyykö oikeusvaltiossa noudattaa sen voimassa olevia lakeja. Pertti Manninen, nettisanomat.com 06.05.2004."

Tunnistetieto on poistettu ennen toista (!) kunnianloukkauskäsittelyä tuomioistuimessa. Sivulla on merkintä: "Tältä sivulta on poistettu joidenkin asianosaisten nimet, ammatit ja työpaikat. Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava toimittaja. Keskiviikko 2011-11-15."

http://www.nettisanomat.com/2004/05/06/etusivu.htm

Heinäkuu 2004

Nettisanomat kirjoitti 2004-07-01 tästä laskutusoikeudenkäynnistä. Teksti on oikeudenkäyntiaineistossa kirjallisena todisteena, joka on löytynyt niinikään todisteena olleella google-hakutuloksella:

"asianajotoimisto Pekka Mononen - Google-haku Sivu 1/2
Google Web Kuvat Keskusteluryhmät Hakemisto
asianajotoimisto Pekka Mononen Hae Tarkennettu haku Asetukset
Haku: kaikilta web-sivuilta suomemkielisiltä sivuilta sivuja maasta: Suomi
Web Tulokset 1-10 noin 535 osuman joukosta haulle asianajotoimisto Pekka Mononen. (0,14 sekuntia)

2004/07/01 - nettisanomat - (1poistettu 09.12.2015) - Pekka Mononen ...
Tässä jaksossa asialla asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky:stä ja XXXXXXXXXXXXXXX XXXXX XXXX XXXXXX XXXXXX XXX:st Lue myös! ... www.nettisanomat.com/2004/07/01/mononenlaskut.htm - 118k -
Välimuistissa - Samankaltaisia sivuja"

Kunnianloukkausoikeudenkäynnin tuomiossa teksti määrättiin poistettavaksi, joten nykyisin ko sivulla on paljon tyhjää.

Sivun otsikko on: "nettisanomat.com - 2004/07/01 - etusivu - laskut. - Irak. Öljyputkia räjähtelee. - Terroristejä pommitetaan ja siinä sivussa siviileitäkin. - Tänään luetaan erityistuomioistuimessa syytteet Saddam Husseinille. Eilen keskiviikkona Saddam Hussein luovutettiin Irakin "omalle" hallinnolle. Toissapäivänä tiistaina miehittäjä luovutti hallinnon Irakin "omalle" hallinnolle. Maahan jää noin 150 000 koalition sotilasta järjestystä ylläpitämään. Asiainhoitaja Paul Bremer luikki helikopteriin, jota vartiomassa oli yhtä monta rynnäkkökiväärimiestä kuin kameraakin. Helsingin Sanomat julkaisi tietoja siviiliuhrien lukumäärästä miehityksen aikana. - Ville Valo - elävä tupakkamainos - Jasmin Mäntylä - Lauri Kara - Erkki Liikanen - Sinikka Mönkäre - Matti Vanhanen - 01.07.2004 - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

Tieto poistamisesta on merkitty kahteen kertaan seuraavasti:
"Osa tekstistä poistettu Vaasan hovioikeuden kunnianloukkaustuomion tuomion 23.4.2007 johdosta. Poisto 26.10.2007." JA "Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen 
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm "

http://www.nettisanomat.com/2004/07/01/etusivu.htm

Kunnianloukkaus 2006-2007

Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky nosti sitten kunnianloukkausjutun tästä laskutusta koskevasta kirjoittelusta. Kaikki oikeusasteet läpikäytyään, Korkein oikeus vain kyseli selvennystä, oikeus tuomitsi Nettisanomat ja sen päätoimiittaja Pertti Mannisen sakkoihin ja korvauksiin.

Vasta nyt päästään otsikon aiheeseen: "erääseen kirjalliseen todisteeseen". Asianajaja Mononen liitti esitutkinta-aineistoon em. ilmoitusten poistoa pyytäneen maaliskuussa 2004 lähettämänsä sähköpostin, jonka syyttäjä, kihlakunnansyyttäjä Sirpa Hautakangas nappasi mukaan oikeudenkäyntiin kirjalliseksi todisteeksi. Taitavasti asianajaja Mononen oli etukäteen puhelimessa ja sitten oikeudenkäynnissä saanut syyttäjän vakuuttuneeksi siitä, että hän oli pyytänyt loukkaavaksi katsomiensa kirjoitusten poistamista. Vielä loppupuheenvuorosssan syyttäjä luki ko. sähköpostia oikeudelle unohtaen ilmeisesti taitamattomuuttaan sähköpostin otsikon (ilmoitukset) ja lähettämispäivän (Fri, 5 Mar 2004). Sähköpostihan oli lähetetty neljä (4!) kuukautta aikaisemmin kuin loukkaavaksi katsotut kirjoitukset oli julkaistu.

Vastaväitteistä huolimatta, ts. mahdottomuudesta siitä, että ko. sähköposti olisi koskenut myös myöhemmin kirjoitettuja tekstejä, oikeudet päätyivät siihen, että asianajaja Mononen oli pyytänyt ko. kirjoitusten poistamista.

Tähän väliin saa kaiketi kertoa sen että hokeminen kannattaa ja myös sen, että asianosainen saa kertoa mitä sattuu omassa asiassaan joutumatta pinteeseen. Vain todistajan valheet voivat johtaa ankariinkiin rangaistuksiin.

Molemmat oikeudet: käräjäoikeus ja hovioikeus kirjoittivat sitten paikkansapitämättömän teonkuvauksen, joka jäi lainvoimaiseksi.

Käräjäoikeus: 


"Rangaistusseuraamus
Manninen on toimittanut asianajaja Monosta loukkaavan valheellisen tiedon internetissä julkaisemansa verkkojulkaisun kautta lukuisten ihmisten saataville. Tieto on ollut omiaan aiheuttamaan Monoselle vahinkoa ja häneen kohdistuvaa halveksuntaa erityisesti Monosen asianajajan ammatti huomioon ottaen. Manninen ei ole poistanut valheelliasta tietoa yleisön saatavilta, vaikka Mononen on tehnyt asiasta rikosilmoituksen ja vaikka syyttäjä on nostanut asiasta syytteen Mannista vastaan. Käräjäoikeus katsoo syyksi luettavan rikoksen edellyttävän Mannisen tuomitsemista tuntuvaan sakkorangaistukseen.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/03/
20060502kunnianloukkauskarajatuomio.htm


Hovioikeus:


"HOVIOIKEUDEN RATKAISU
Perustelut
Syyksilukeminen
Näyttö
Mononen on kertonut kokeneensa kunniansa tulleen loukatuksi, kun hän oli saanut tietää Mannisen ylläpitämällä sivustolla olleesta häntä koskevasta aineistosta. Useat hänen asiakkaansa olivat ottaneet internetsivuston sisällön esille, jolloin Mononen oli joutunut asiakkaaseen nähden epämiellyttävään valoon. Manninen ei ollut poistanut sivustoa pyynnöstä huolimatta, joten Mononen oli tehnyt rikosilmoituksen. 

http://www.nettisanomat.com/2007/05/03/
20070423kunnianloukkaushovituomio.htm

Toinen kunnianloukkaus 2011 -

Nettisanomat sitten kirjoitti tästä ristiriidasta tai mahdottomuudesta ja siitä, että asianajaja Pekka Mononen ilmeisen tietoisesti johti harhaan eri viranomaisia väittäessään, että hän oli pyytänyt loukkaaviksi katsomiensa kirjoitusten poistamista. Tästäkin Nettisanomat ja päätoimittaja Pertti Manninen on saanut tuomion, jossa tuomittiin sakkoihin ja korvauksiin. Tuomiolla ei ole vielä lainvoimaa, koska Korkein oikeus on myöntänyt valitusluvan. Asianajaja on kuitenkin vaatinut tuomion täytäntöönpanoa ja sen tähden tunnistetiedot on poistettu. Osan tunnistetiedoista Nettisanomat poisti oma-aloitteisesti ennen oikeudenkäyntiä niistä teksteistä, jotka oli esitetty esitutkinnassa loukkaaviksi.

Syksyllä 2011 päätoimittaja Mannisen oikeusavustaja lähetti asianajaja Monoselle sähköpostin, jossa esitettiin, että sovittaisiin asiat ja Manninen poistaisi kaiken Monosta ja hänen toimistoaan koskevan aineiston kaikista julkaisuistaan. Mononen vastasi, että kirje ei tässä vaiheessa häntä kiinnosta. Siihen hänellä on tietenkin oikeus, mutta toistakymmentä vuotta jatkunut prosessointi ei kai kenenkään olosuhteita kohenna.

Pertti Manninen. Päätoimittaja. Torstai 2014-02-20 klo 01:54.

PS. Tässä lopussa liitteenä lähdeaineistoa ja linkkejä:

http://www.sanomatori.fi/lakisanomat/2014/02/20/etusivu.htm


Aikaisemmin:
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Kihlakunnanvouti Jarmo Kivistön väitepäätös.

http://www.nettisanomat.com/
2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos

 




Tammikuu - Helmikuu - Maaliskuu 2014

Ex-pääministeri Matti Vanhanen: En kadu, sainhan oikeutta. Iltalehden haastattelua jatkaen.

http://viikkosanomat.fi/2014/01/15/

Wincapita ja vessa. Kuulutus ei kuulunut vessaan Jyväskylässä.

http://viikkosanomat.fi/2014/01/27/

Timo Soini on Juudas Iskariot

http://viikkosanomat.fi/2014/02/11/

Kusetus tutkitaan. Sanoma Haastaa Harry Harkimon oikeuteen, Löytyykö lopulta kusettajan voittaja? saa nähdä …

http://viikkosanomat.fi/2014/02/14/

Harkimo Niinistö-elokuvassa: ”Vitut, minunhan se pitäisi ehdokas olla”. Poistettu lopullisesta versiosta.

http://viikkosanomat.fi/2014/02/25/

Jääkiekko. Mestiksestäkin suljettu sarja. Liitto tuuliajolla. Itkeäkö vaiko nauraa?

http://viikkosanomat.fi/2014/03/07/

Atomivoimala. Oliko Eon Rosatomin bulvaani?

http://viikkosanomat.fi/2014/03/09/

Tammikuu - Helmikuu - Maaliskuu 2014


Jäädytetäänkö Harkimonkin rahavarat? Rahanpesuepäilyt liippaavat läheltä.

Kauppalehti  Maanantai 10.03.2014 klo 18:33: LAINAUS

Hartwall Areenan omistaja ukrainalaisten hampaissa

”Hartwall-areenan ja Jokereiden miljardööriosakkaan Gennadi Timtšenkon ja hänen ruotsalaisen liikekumppaninsa Torbjörn Törnqvistin öljy- ja kaasukauppayritystä Gunvor Groupia epäillään Ukrainassa Putinin rahanpesijäksi.

Näin kertoo iltapäivälehti Aftonbladet, jonka mukaan ukrainalainen korruption vastainen järjestö aikoo tällä viikolla pyytää EU:ta jäädyttämään Gunvorin osakkaiden rahavarat.”

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/hartwall+
areenan+omistaja+ukrainalaisten +hampaissa/

LAINAUS LOPPUU


Harry Harkimon
 bisnekset Hartwall Areenan kaupassa ovat muutenkin syynissä, kun Sanoma Oyj on pyytänyt Helsingin käräjäoikeudelta Harkimon omaisuuden hukkaamiskieltoa, Vaatimuksessa epäillään Harkimon tietoisesti ja tarkoituksellisesti, ei siis vahingossa, sumuttaneen vähemmistöosakkaita.

Lisäksi halutaan selvyyttä Jokerit-tavaramerkin erikoisesta ja ilmeisen tahallisesta siirtämisestä Harkimon yksinomistamaan yhtiöön.

Voi tietenkin todeta, että hyvään aikaan Sanoma Oyj pääsi eroon tästä sotkusta, joka muuten olisi voitu maailmalla tulkita osalliseksi näihin rahanpesuepäilyihin.

Sinänsä EU:lla on varmaankin järeitäkin aseita käytettävissään, jos se vain haluaa käyttää niitä.

Krim joutunee joka tapauksessa Venäjän haltuun tavalla tai toisella. (Ensimmäinen kannanotto Ukrainan veriseen vallankumoukseen).

Täytyy toivoa, että ruumiit jäivät tähän ja että yritetään selvittää, edes yritetään, kuka oikein ampui ja kenen määräyksestä, lähes 100 nuorta miestä Kiovassa. Haag odottaa, jos ampumiset pystytään selvittämään.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2014-03-11 klo 01:54.

Tags: ,
 ,
, ,

http://viikkosanomat.fi/2014/03/11/

Hartwall Areenan ja Jokerien kauppa.

Jo 2010, kun Jokerien omistus häivytettiin Viikkosanomat ennusti seuran ajautuvan venäläisliikemiehille.

http://viikkosanomat.fi/2013/06/29/

Osa 2. Jo 2010, kun Jokerien omistus häivytettiin Viikkosanomat ennusti seuran ajautuvan venäläisliikemiehille. Sanoma Oyj väittää olleensa tietämätön, Harkimo puhdasoppinen bulvaani.

http://viikkosanomat.fi/2013/07/03/

Peltosen aivotärähdyskin tarvittiin Sanoman irtautumisessa Helsinki-Hallista ja Jokereista KHL-matkalla.

http://viikkosanomat.fi/2013/07/06/

Sanoma pääsi Jokerit-sotkusta Harkimon avulla kuin koira veräjästä. ”Taivaan lahja”.

http://viikkosanomat.fi/2013/07/17/

Helsinki-Halli. Kauppa tutkitaan? Sanoma Oyj liittyi vähemmistöomistajien kelkkaan. Pantattiinko myyntiä muutama vuosi? Hartwall Areena, Jokerit.

http://viikkosanomat.fi/2013/08/03/

Halvalla meni, mutta menköön. Jokerien sarjapaikka vain 3 miljoonaa. Sopimusrikkomuksen hinta

http://viikkosanomat.fi/2013/08/19/

Kusetus tutkitaan. Sanoma Haastaa Harry Harkimon oikeuteen, Löytyykö lopulta kusettajan voittaja? saa nähdä …

http://viikkosanomat.fi/2014/02/14/

Jäädytetäänkö Harkimonkin rahavarat? Rahanpesuepäilyt liippaavat läheltä.

http://viikkosanomat.fi/2014/03/11/



Arkisto 2006: Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.


Arkisto 2006:

Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi.

Entinen tupakkamannekiini ja nykyinen olutmannekiini on ryhtynyt ryöpyttämään keskustalaista naisministeriä. Itse kokoomuksen ehdokasta presidentinvaaleissa avoimesti tukenut tekee siis politiikkaa. Ehkä hän katkeroitui, kun sai porttikiellon itsenäisyyspäivän juhliin käyttäydyttyään sopimattomasti naisten vessassa.
Menihän tämä kuudettakymmentä käyvä ukkomies kolmikymppisen uuden neitokaisen kanssa linnan juhliin, jossa vaimokin oli kutsuttuna vieraana. 

Tämä bisnesmies on laittanut useita firmoja suoritustilaan ja jättänyt sitoumuksensa hoitamatta. esim Harkino-nimisen yhtiön. Hampurin halliseikkailut pelasti SanomaWSOY:n Rautakirja Oy, joka omia tappioita välttääkseen joutui ottamaan Hampurin hallin haltuunsa. Jokainen R-kioskissa kävijä maksaa nyt promilleja tälle bisnesmiehelle usean vuoden ajan.

Nykyiseen alkoholipoliittiseen keskusteluun on syytä tuoda mieliin tämän bisnesmiehen Ilta-Sanomissa joitakin vuosia sitten antama mielipide: "Mitä pahaa on kaljanjuonnissa?"

Pääkirjoitus. Maanantai 2006-11-27. Nettisanomat. Pertti Manninen.

Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite.

Arkisto 2006:

Helsingin Sanomat.  Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen  ja lehden omistaa SanomaWSOY.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä

Suomalaiset huippu-urheilijat ovat hemmotelleet meitä suomalaisia käsittämättömillä uroteoilla maailmantähtien joukossa. Kansallista identiteettiämme on vahvistettu ja itsetuntoamme pönkitetty olympia-areenoilla ja MM-kilpailuissa sekä muissa arvoturnauksissa.

Odotuksemme eivät ole muuttuneet mihinkään. Me haluamme yhä sankareita. Mahdollisuud
et odotusten täyttymiselle ovat vain supistuneet olemattomiin, kun valtiovalta ei ymmärrä huippu-urheilun todellisia tarpeita kiristyvässä kilpailussa. Etenkin pienten lajien edustajat joutuvat nostamaan kätensä pystyyn. Ammattimaista harjoittelua vaativaan huipuntavoitteluun ei yksinkertaisesti ole taloudellisia edellytyksiä.

Valtionavun pienuus osoittaa arvostuksen puutteen. Ja jos valtiovalta ei arvosta, niin miten yritysmaailmakaan suhtautuisi toisin. Kulttuuriministeri Tanja Saarela  (ent. Karpela, s. Vienonen) on yhteiskunnassamme huippu-urheilun ylin edunvalvoja. 
Huippu-urheilun onneksi hän on tuolla valtaistuimella enää vain muutaman kuukauden, sillä pelkkänä kauneuskilpailun voittajana ei voi ratsastaa toista ministerikautta.

Urheiluelämän odotukset tosin olivat Saarelankin kohdalla korkealla, kun hän aloitti Karpelana uudessa tehtävässään vajaa neljä vuotta sitten. Hän oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja ymmärtänyt käyttää asiantuntijoita apunaan asioissa, joita hän ei voinut urheiluelämästä hallita pelkällä aerobic-ohjaajan taustallaan. Mutta mitä sitten tapahtui, kulttuuriministeri käänsikin urheilulle selkänsä.

Ministeri, joka oli tottunut jo missivuosistaan lähtien olemaan huomion keskipisteenä, ryhtyikin välttelemään asiaa, jonka puolesta hänen odotettiin taistelevan. Mitä tästä opimme: ministeriä valittaessa pitäisi miettiä muutakin kuin hänen julkisuusarvoaan ja hänen edustamansa puolueen tarpeita profiilin nostamiseen. Keskustan populistiset pyrkimykset äänien kalasteluun nuoren, näyttävän ja teräväpäisen naisen avulla ovat koituneet suomalaisen huippu-urheilun tappioksi.

Lasten ja nuorten liikunnasta, joka sekin on erittäin tärkeää, ministeri on kyllä jaksanut huolehtia, koska sen avulla saa laajempaa julkisuutta eli enemmän ääniä. Teot silläkin saralla ovat valitettavasti jääneet turhanpäiväisen höpötyksen tasolle.

Urheilun edustustehtäviin ulkomaille, olympiakisojen kokkareille ja muille vastaaville estradeille Tanja Saarela on nainen paikallaan. Siinä miesvaltaisessa ympäristössä hän hallitsee ammattimaisesti tilanteet erinomaisine englannin kielen taitoineen ja näyttävine ulkomuotoineen toisin kuin kotoisissa urheilukinkereissä, joita hän tuntuu tietoisesti välttelevän.

Suomen urheiluväki on joutunut toistuvasti pettymään, kun erilaisissa alan tilaisuuksissa on odotettu kulttuuriministerin ottavan puheissaan kantaa kiperiin urheilupoliittisiin kysymyksiin, mutta paikalle onkin saapunut joku sijaispuhuja ministerin ilmoittauduttua sairaaksi. Johonkin kokoukseen, jossa ei puhuta urheilusta, ministeri Saarela pöräyttää näyttävästi moottoripyörällä kuin Bond-tyttö ikään ja kutsuu lehdistön paikalle, mutta ne kekkerit, joissa on riski saada negatiivista julkisuutta, hän jättää tyylikkäästi väliin.

Hän ei ymmärrä, että julkisuutta ei voi hallita ja että hyvä johtaja tarvitsee kritiikkiä tullakseen paremmaksi johtajaksi. Hän ei kestä arvostelua raivostumatta ja puolustelematta itseään aina häpeäksi asti. Näin on varmaan tämänkin kolumnin jälkeen.

Herkkähipiäisenä ministeri Saarela on yrittänyt kehittää ympärilleen suojamuurin. Hän pelkää - syystäkin - oman uskottavuutensa puolesta ja sortuu selittelemään sen sijaan, että kohtaisi aidosti tilanteet ja ottaisi niistä opiksi.

Me emme tarvitse kulttuuriministeriä, joka ei ole kiinnostunut urheilusta. Me kaipaamme urheilun keulakuvaksi ihmistä, jolla on kokemusta ja kanttia. Ihmistä, jolla on tahto kehittää urheilun rahoitusta. Ihmistä, joka tapaisi urheilijoita jo paljon ennen kuin he ovat meidän kaikkien sankareita.

Harry Harkimo
harry.harkimo @hartwall-areena.com.
Kirjoittaja on urheilun liikemies. (Kuva).

Helsingin Sanomat.  Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen  ja lehden omistaa SanomaWSOY.



Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2006/11/27/etusivu.html

Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite.


2014 Huhtikuu. Sensuuri, ennakkosensuuri ja itsesensuuri. Kolme tapausta: Harkimo (Rantasila) 1999 – Mononen (Mononen) 2012 ja Kummola (Sinivaara) 2014.

Ennakkosensuuri. Tapaus Kummola

Lauantai 22.3.2014 Iltalehti.fi
Paljastuskirja pannaan? Näin Kummola PERUSTELEE 
”Nimi viittaa suoraan rikollisjoukkoon” Kalervo Kummola
Iltalehti uutisoi perjantaina, että Kalervo Kummola haluaa estää toimittaja-kirjailija Pentti Sainion Kummolan rahankääntöpiiri -kirjan julkaisun. Lue lisää…
Lauantai 22.3.2014 (01:37)

http://www.shit.fi/2014/03/22/etusivu.html

Perjantai 04.04.2014 Helsingin Sanomat
Käräjäoikeus: Kohukirjan Kummolasta saa julkaista
Helsingin käräjäoikeus on hylännyt Jääkiekkoliiton ja sen puheenjohtajan Kalervo Kummolan turvaamistoimihakemuksen Pentti Sainion kirjasta Kummolan kääntöpiiri. Hakemuksen hyväksyminen olisi merkinnyt kirjan jakelun ja myynnin kieltämistä.
Into Kustannus aikoo julkaista kirjan kevään aikana, Yhtiön tiedotteen mukaan Kummolan kääntöpiiri käsittelee perusteellisesti ja selkeästi miten valtavia rahasummia urheilussa liikkuu.
”Urheiluviihteen takana on pienten piirien rahapeliä, jonka rahavirrat usein halutaan kätkeä suurelta yleisöltä lukuisiin eri yhteisöihin ja verkostoihin, jotka on rakennettu hämärtämään rahavirroista hyötyjät”, tiedotteessa todetaan.
”Sisäpiiri vaikuttaa monisäikeisillä operaatioilla mediassa, politiikassa ja urheiluviihteessä.”…
Kummolan lisäksi kirjan keskiössä lienee Jokerien pääomistaja, Hartwall-areenan venäläis-suomalaisille liikemiehille myynyt Harry Harkimo. …
Helsingin Sanomat. Tero Hakola. Perjantaina 2014-04-04. (Kuvassa Pentti Sainio)

Perjantai 04.04.2014 Helsingin Sanomat
Kummola leimaa kirjan huuhaaksi
Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on hillityn raivoissaan Pentti Sainion kirjoittamasta kirjasta Kummolan kääntöpiiri. …”Rehellisesti sanottuna minua ketuttaa, että tuollaista paskaa tulee myyntiin”, Kummola totesi puhelimitse HS:lle.
Jääkiekkopomo taustavoimineen pyysi kustantajalta mahdollisuutta tutustua kirjaan etukäteen. Kummolan mukaan siihen ei suostuttu.
”Siksi juristini veivät asian käräjäoikeuteen.” …”Sama kaveri on kirjoittanut ennenkin kirjoja. Niissä fakta ja fiktio ovat menneet sekaisin.” …
”Minulla ei ole enempää kommentoitavaa, Katsotaan, jos siihen tai käräjöintiin tulee myöhemmin aihetta.”
Helsingin Sanomat. Jarmo Färdig. Perjantaina 2014-04-04. (Kuvassa Kalervo Kummola)

Perjantai 04.04.2014 Keskisuomalainen
Kohukirjan Kummolasta saa julkaista, päätti Helsingin käräjäoikeus
”- Tämä tulee olemaan ihmisille sokki. Näin ennustaa kirjailija-toimittaja Pentti Sainio reaktioita, joita hänen jo valmiiksi kohuttu Kummolan kääntöpiiri-kirjansa tulee herättämään. Kirja ilmestyy myöhemmin keväällä. - Tämä on todellinen pommi. … toteaa kirjan kustantajan Into Kustannuksen Jaana Airaksinen. Sainion ja Airaksisen kasvoilla paistoi tyytyväisyys torstaina, kun Helsingin käräjäoikeus hylkäsi jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummolan ja Jääkiekkoliiton hakemuksen, jolla pyydettiin kirjan julkaisemisen väliaikaista kieltoa sakon uhalla. Se perusteli ratkaisuaan perustuslakiin sisältyvällä ennakkosensuurin kiellolla. - Päätös oli odotettu, ja erittäin hyvin perusteltu. Ja ainoa mahdollisuus, jos järkevästi ajatellaan, kuvaili kirjailijaa avustanut siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärvi.
Kummolan ja Jääkiekkoliiton asianajaja Markku Sinivaaran mukaan hakemus täytti tavoitteet, eli saada neuvotteluyhteys kirjan kustantajaan ja kirjoittajaan sekä saada kirjan nimi muutetuksi.… Yhteyttä kustantajaa ja kirjoittajaan Kummola ja Jääkiekkoliitto tavoittelivat Sinivaaran mukaan ”kirjan tietojen oikeellisuuden tarkistamiseksi”. Sainio myöntää, että oli yhteydessä Kummolaan sähköpostilla, mutta tämä ei vastannut. Sainion mukaan hän kyseliKummolan liiketoimiin liittyviä asioita. - Kummola ei tule lukemaan kirjaa, ennen kuin se julkaistaan,Sainio kertoi. …Kummola ei vastannut torstaina STT:n yhteydenottoihin. …
Keskisuomalainen perjantaina 2014-04-04. (Kuvassa kirjan Kummolan kääntöpiiri kansi.)

Itsesensuuri. Tapaus Harkimo.

1999. Pentti Sainio kertoi kirjassaan ”Harkimoiden hattutemppu – Lastenklinikalta Hartwall Areenalle” kuinka Jokerien velat muuttuivat saataviksi Lastenklinikan kummeilta. Kirjaa ei saanut arvostella, koska Harkimo (Juha Rantasila?) lupasi nostaa kunnianloukkausjutun jos sitä arvosteltaisiin ja ylipäätään siitä kerrottaisiin. Akateeminen ja Suomalainen kirjakauppa kieltäytyivät sitä myymästä ja pitämästä esillä. Tämä ”Lautakasa” Kakkonen, Ajankohtainen kakkonen ei esittänyt jo valmista juttua vaan silläkin meni pupu pöksyyn näiden uhkailujen johdosta. Harkimo nauroi partaansa ja nautti suuremmoisesta vallastaan.

http://viikkosanomat.fi/2011/07/02/neiti-harkimo-kompromissiesitys-hanesta-ei-saisi-kirjoittaa-ollenkaan-urheilulehti/

1999. Missä se on nyt?
TV2:n ajankohtainen kakkonen juhlii 30 vuotista taivaltaan. Muista tämäkin. Ajankohtaisen kakkosen ohjelmanteon porteille pääsi Pentti(?) Sainion paljastuskirja Hjallis Harkimon ja Lastenlinnankummien raha-asioiden sotkeutumisesta ja Jokerien konkurssilta pelastumisesta. Kakkosen toimittaja vain kertoi erään Kakkosen lopussa, että ”tänä iltana joissakin ennakkotiedoissa luvattua Hjallis Harkimon tekemisistä kerovaa kirjaa ei nyt käsitellä. Toimitus on kyllä tutkinut juttua ja se ei ole antanut aihetta jutun tekemiseen.” Senjälkeen ei koko kirjasta ole mitään kuultu ja eikä sitä missään ole näkynyt, koska Akateeminen kirjakauppa ja Suomalainen kirjakauppa ovat kieltäytyneet myymästä sitä jonkinlaisten oikeustoimiuhkailujen johdosta!
nettisanomat.com tiistaina 12.10.1999 pm

http://www.nettisanomat.com/1999/10/14/n9911tv.htm

1999. Kierros umpeutuu: Rautakirja sai vihdoinkin VeikkausRasti- myymälät haltuunsa. Pentti Sainio Hjallis-kirjassaan: Veikkaus Oy:lle miljoonatappiot Matti Ahteen myyntiseikkailuista.
Pentti Sainio tuo esille vaiennetussa ja myyntiboikotissa olevassa kirjassaan kuinka Veikkaus Oy:lle syntyi miljoonatappiot Matti Ahteen epäonnisesta(?) myyntikuviosta varattomalle liikemiesVeikko M. Vuoriselle ja minne voittomiljoonat oikein menivät.

http://www.nettisanomat.com/1999/11/04/n9914raha.htm

1999. Harry Harkimo sopimuskumppanina 1. Kun Hjallis kusetti HIFK:ta.

Pentti Sainio kertoo kirjassaan Harkimoiden hattutemppu – Lastenklinikalta Hartwall Areenalle asiasta näin: ”Harry Harkimonja hänen lähipiirinsä kanssa on muiden ollut vaikea sopia asioista. Kun ensin on jotain sovittu, tapahtuukin jotain muuta.Ari Mennander kuvaa kirjassaan Hjallis, Hartwall Areena, että jääkiekkojoukkue HIFK petti sopimuksensa Hjalliksen kanssa seuran mukaan tulosta areenalle. ”Hjallis oli myynyt kaikki aitiot ja yhteistyösopimukset olettaen, että HIFK siirtyy Jokerien mukana uuteen suurhalliin. Sen piti olla täysin selvää. HIFK oli allekirjoittanut asiasta esisopimuksen, jota se ei katsonut sitovaksi. Kyseinen sopimus riitti kuitenkin pankkien ja vakuutuslaitosten lakimiehille, kun Hjallis ja Pekka Laitto olivat rahoituskierroksellaan.”

http://www.nettisanomat.com/1999/11/18/n9916paviljonki.htm

1999. Harry Harkimo sopimuskumppanina 2: Kun Hjallis rikkoi HJK:n Lyytikäisen kanssa tekemänsä sopimuksen.

(Katkelma Pentti Sainion kirjasta Harkimoiden hattutemppu – Lastenklinikalta Hartwall Areenalle).”Keväällä 1998 Harry Harkimo kumppaneineen sai puhuttua A-lehtien kustantajan edustajan Olli-Pekka Lyytikäisen sijoittamaan A-lehtien varoja yli kolme miljoonaa Jokerit HC Oy:hyn. Sitä kautta Hjallis yrityksineen olisi vastavuoroisesti sijoittanut miljoonia jalkapalloseura HJK:n toimintaa tulevaisuudessa hallitsemaan osakeyhtiöön keväällä 1999. Hjallis kuitenkin veti rahansa HJK:sta yllättäen, esisopimuksesta huolimatta. Marraskuun 9. päivänä 1998 Hjallis ostikin jalkapallo-areenahankkeensa pelikaveriksi Pallokerho-35:n jalkapallojoukkueen ottamalla Jokerien vastuulle PK:n parinsadan tuhannen markan velat. Halpa hankinta hyvin menestyneestä joukkueesta, joka kaudella 1998 nappasi jalkapallon SM-pronssia.
Harry Harkimon ja hänen lähipiirinsä kanssa on muiden ollut usein vaikea sopia asioista. Kun ensin on jotain sovittu, tapahtuukin jotain muuta.”

http://www.nettisanomat.com/1999/11/25/n9917harkimoareena.htm

1999. Tilintarkastus, ”tarkoituksenmukaisuus”-tilintarkastus vai ”gangsteri”- tilintarkastus?
Aiemmin muun muassa Talousosuuspankki ja Leena Harkimo sekä Arsenal, ja nyt KELA!
Eräs Yrjö Tuokon toimiston suorittaman erikoistilintarkastuksen selostus! Katkelma Pentti Sainion kirjasta Harkimoiden hattutemppu – Lastenklinikalta Hartwall Areenalle: 5. luku ”Älkööt huijarit tulko lasten asialle”. ”Miksi Matti Toivonen tuomittiin niin ankarasti?
Siihen kysymykseen vastaa nykyisen Lastenklinikoiden Kummit ry:n toiminnanjohtaja Hilkka Ahde näin: ” Hyväntekeväisyyskeräyksissä on paljon onnenonkijoita. Me emme lähde mukaan sellaisiin projekteihin, joista joku yrittää vain rikastua. Meidän mielestä on hyvä, että Matti Toivonen sai niin ankaran tuomion., siitä olemme tyytyväisiä. Onhan se ennalta ehkäisevä varoitus: älkööt huijarit tulko lasten asialle, koska se on niin arvokas.” Jutun pitkän esitutkinnan aikana Matti Toivosen oli vaikea puolustautua, koska hän ei saanut käyttöönsä yhdistyksen kirjanpitoaineistoa, jota Lastenklinikan Tuki ry:n konkurssipesänhoitaja, asianajaja Juha Rantasila, ei suostunut luovuttamaan.”

Sitten Pentti Sainio selostaa muita samantapaisia esimerkkejä ja toteaa lopuksi, että Yrjö Tuokon erityistarkastus ja Juha Rantasilan ja Harry Harkimon taktiikka, johtivat siihen, että kaikki hallituksen jäsenet, myös Leena Harkimo, jätettiin oikeudenkäynnin ulkopuolelle puhtaina pulmusina.

http://www.nettisanomat.com/1999/12/09/n9919gangsteritilintarkastus.htm

2000. Pentti Sainion kuoliaaksi vaiettu Hjallis-kirja sai palkinnon!
”niin huonoksi fiktioksi, että se vaiettiin julkisuudessa kuoliaaksi. Erityisenä meriittinä palkintolautakunta piti sitä, että kauppiaat totesivat teoksen niin huonoksi, etteivät suostuneet ottamaan opusta edes myyntiin.”

http://www.nettisanomat.com/2000/01/06/n0023sainionvaiettukirja.htm

HS 2014:
”Sainio kirjoitti Harkimosta jo vuonna 1999. Huonon kirjallisuuden seura valitsi Harkimoiden hattutempun vuoden huonoimmaksi kirjaksi 1999.”Sehän oli täyttä puppua, eivätkä kirjakaupat ottaneet sitä edes myyntiin, Hän myi kirjaansa toreilla”, Harkimo muisteli viime joulukuussa HS:lle. Yksi syy kirjakauppojen päätökseen olla myymättä kirjaa oli pelko oikeudellisista seuraamuksista.”
Helsingin Sanomat. Tero Hakola. Perjantaina 2014-04-04.

Itsesensuuriin syyllistyivät siis ainakin Yle, Helsingin Sanomat, Akateeminen kirjakauppa ja Suomalainen kirjakauppa, jonka omisti Sanoma. Muistikuvan mukaan Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin, jossa se kertoi, että se ei uskalla julkaista edes arviota kirjasta, koska varatuomari Juha Rantasila Harry Harkimon edustajana tulee haastamaan lehden oikeuteen, jos lehti jotain kirjasta kirjoittaa. Lehden päätoimittajana oli Janne Virkkunen. Samalla tavalla Ylen ajankohtainen Kakkonen jätti jo valmiin juttunsa julkaisematta ja totesi lakoonisesti, että kirja ei anna aihetta juttuun silloin kun se oli luvattu esittää!

Mitään kunnianloukkausjuttua ei nostettu. Suomalaisen journalismin ja median itsesensuurin häpeän pohjanoteeraus oli saavutettu ja kirjan levittäminen kävi mahdottomaksi. Eihän kirja ollut myyntikiellossa ja Nettisanomien toimittaja osti sen aikoinaan Laukaan kirjakaupasta sen sinne tilattuaan. Nettisanomat julkaiikin siitä sitten pitkiä katkelmia.

Ennakkosensuuri. Tapaus Mononen.

2012. Nettisanomat ja sen päätoimittaja Pertti Manninen tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa tammikuussa 2012 kunnianloukkausrikoksesta sakkoihin ja kärsimyskorvauksiin kunnianloukkausrikoksesta. Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky Vantaalta ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj Helsingistä olivat vaatineet vankeusrangaistusta lehdessä (www.nettisanomat.com) julkaistuista. kirjoituksista. Oikeudenkäynnissä asianajaja Pekka Mononen vaati kirjoittelun kertakaikkista loppumista ja vakavalla naamalla esitti käräjäoikeudelle, oikeudenpuheenjohtaja käräjätuomari Raili Sahille, että oikeuden tulisi määrätä kirjoituskielto. Tähän käräjätuomari ei kuitenkaan suostunut, mutta sen sijaan suostui, siis myöhemmin antamassaan tuomiossa siihen, että kaikki kirjoitukset usean vuoden ajalta taaksepäin pitää poistaa. Lauri Karan asiamies Jari Salminen vielä intoili syyttäjä Elina Mäntylän määrittelemän rikoksentekoaikaan pidennyksen käräjäoikeuden istuntopäivään saakka. Hän ei kuitenkaan sentään vaatinut mitään kirjoituskieltoa. Käräjäoikeuden päätös ei ole saanut vielä lainvoimaa, koska Korkein oikeus on myöntänyt valitusluvan asiaan ja tutkii sitä. Asianajaja Pekka Mononen on kuitenkin vaatinut täytäntöönpanoviranomaista panemaan tuomion täytäntöön ja niin kirjoitusten tunnistetiedot on poistettu neljän ja puolen vuoden ajalta.

2012. Ennakkosensuurivaatimuksesta ja myös sivujen poistamisesta Nettisanomat kirjoitti tuoreeltaan näin: ”Nettisanomien kunnianloukkausjuttu käräjillä: Syyttäjä luopui vankeusrangaistusvaatimuksesta. Asianajaja xxxxx xxxxxxx esitti aluksi jonkinlaista ”ikuista” kirjoituskieltoa, mutta oikeuden puheenjohtajan tiukatessa moneen kertaan, mitä xxxxxxx tällä vaatimuksellaan tarkoitti, xxxxxxx tyytyi kuitenkin siihen, että vain nyt käsiteltävänä rikoksentekoaikana olevat kirjoitukset tulee poistaa. Rikoksentekoaikaa jatkettiin tähän päivään saakka (2,5 kuukaudella) ja se on nyt 06.05.2007 – 18.01.2012.

http://www.nettisanomat.com/2012/01/18/etusivu.htm

Kommentti ennakkosensuureihin (Mononen ja Kummola)

Suomessa on näkyvää ja piilevää intoa vaatia ennakkosensuuria. Vaatimukset ovat sillä tavalla härskejä, kun kokeillaan minkälaisia päätöksiä oikeuslaitos mahdollisesti suoltaa.

Tässä tapauksessa siis lainopillisen koulutuksen saanut juristi ja entinen lainsäätäjä (ex-kansanedustaja) ja demokraattinen yhdistys avustajineen kokeilivat kuinka paljon käräjäoikeudet tuomitsevat kansanvaltaisen oikeusvaltion oikeusjärjestyksen mukaisesti.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2014-04-04 klo 19:58.

http://viikkosanomat.fi/2014/04/04/sensuuri-ennakkosensuuri-ja-itsesensuuri-kolme-tapausta-harkimo-rantasila-1999-mononen-mononen-2012-ja-kummola-sinivaara-2014/

Lue lisää!

Itsesensuuri. Tapaus Harkimo.

Ennakkosensuuri. Tapaus Mononen.



Arkisto 2005. Pääsiäinen.

nettisanomat kiirastorstaina 24. maaliskuuta 2005. Numero 323.                                                                                                          Edellinen        Seuraava



Il Vangelo secondo Matteo 1964 Immagini

Sopra: alcune scene tratte dal film; sotto: due manifesti del Vangelo 

La morte non è nel non poter comunicare ma nel non poter più essere compresi "Pier Paolo Pasolini

Pagine corsare", vita e morte di un poeta del nostro tempo Le immagini.


Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona, keskiviikkona 23.03.2005.

“Just ahaa no niin silloin se luki siinä mutta tota jos nyt käytännössä ajatellaan sitä niin niin siis no kato nää on nyt semmoisia että pitäs päästä niiden lähteille kattomaan missä järjestyksessä ne on mitäkin perinyt ja eihän siit mitään tuu selvää ellei sinne mene nyt sitten joskus ja vaadi kaikki paperit nähtäväkseen ja yrittää selvittää sen 

mutta se mikä mun piti tässä sanoa nyt tässä helmikuussa ei peritty tuli kirje niin että sitä ei ollut merkitty atk-rekisteriin ja se jäi sen takia perimättä eli tota minkälainen selitys tuo on nyt sitten

Ei ei mutta mä tarkotan sitä että eihän nyt se varmaan mä puhun nyt tästä uudesta

mutta siis että onhan se nyt tietenkin semmoinen ulosottomies joka on kuukausittain vuosien ajan perinyt elatusapumaksun niin lykkää sen sitten ei-etuoikeutetulle kun ei löydä sitä rekistereistä onks niillä sitten minkäänlaista laadunvalvontaa siellä itellä että niiden pitäis niinkö selvittää jotain

Niin niin että nythän kivistö vastas ja sitten pyytää ottaan tähän tulevaisuudessa yhteyttä tähän rinteeseen mutta mutta siis niinkö sä sanoit näistä vois kinata loputtomiin mutta että se että tota eihän toi nyt kovin hyvää kuvaa anna tota siitä perintätouhusta siellä

Niin niin jos sanoo ei sekään sehän näyttää ihan kelvottoman huonolta heh heh heh mutta tämmönen vastaus nää on hauska kun nää on kirjallisena nää vastaukset mulla tässä nyt

mutta sit siin on kyllä semmoinen kohta siinä sitten tota kun jos mä lyhkäisesti saan selittää mä löysin kuitin että on tota multa yks sähkömaksun palautus laitettu tälle tälle pankille se on ollut kyllä eri ulosottotoimisto mutta kyllä tämäkin on sen tiennyt tää Laukaa niin tota onks siinä tapahtunut nyt virhettä koska tätä etuoikeutettua on ollut perinnässä

Et osaa se on liian monimutkaista jo joo kivistö vastas että se ei ole meidän kuitti jyväskylän kuitti mutta se että tota siis lähinnä yritän sanoa näin että jos ulosottotoimi jossain toisessa paikassa perii toisessa toimistossa

mutta siinä on huvittaa että kun se on kuitenkin pöytäkirja tehty täällä laukaassa ja silti se on sitten espoo ilmeisesti sen tilittänyt tolle pankille ja laukaahan on tiennyt että on etuoikeutettua niin onks sen nyt mikään

Niin hah hah hah

Niin jos olis näin että espoo tehnyt eikä olis tiennyt sehän se on tehnyt sen no voisko sen korjata kuitenkin siis sehän on ollut olosuhteisiin nähden väärä pidätys vaikka ne ei o sitä tiennyt

No mä pyysin täst selvitystä se vaan vastas että se on käytetty tota niin se vastaus oli että se kuitti ensinnäkin ei ole heidän ja toinen oli tää juttu että se on käytetty mutta kun mun mielestä sitä ei ole käytetty elatusapuun sitä rahasummaa niin eiks niin ei kai nyt

nyt mulla on semmoinen käsitys mun täytyy tarkistaa mutta enkä mä nyt ennen pääsiäistä viitti mitään tarkistaa mutta tota että kivistö on antanut vastauksen joka on väärä no mitä siitä tehdään sitten

Ja sitten se lopuks toivoo että otettas yhteyttä rinteeseen eikä häneen no en mä nyt tietenkään jos kivistö on vastannut jotain väärin niin tottakai mä otan yhteyttä kivistöön heh heh heh

Mutta toi nyt on niinku sill tavalla törkeä tää helmikuun perimättä jättäminen se lykkäs sen sille monoselle tota siis kyllähän se on täytyy olla täysin pirullinen se on kattonut että hän pystyy sen tekemään tää on mun tulkinta ja sitten hän ja

mutta onneksi tota se lapsen äiti haukku sen kyllä vähän sivistyneesti kyllä myös että ja kyllä siinä puhelussa kävi ilmi tota että siellä oli jo päivämääristä kysymys ja rinne on tilittänyt yhdeksän päivää myöhemmin kuin tota tää se sopimuksen mukaan olis pitänyt maksupäivä olla

No nyt tää lupaa tää kivistö asia korjataan mutta sen verran voisin kysyä ihan tietoakin että nyt sitten tota onks nyt kuitenkin näin mun tulkinta on tää että kun se on jäänyt se helmikuu perimättä niin että totta kai se helmikuu menee nyt ohi monosen

Eli että toisin sanoen nyt sitten se täysmääränen perintä kohdistuu sen aikaa tota eli että siinä tuli tota nyt vaan semmoinen vuoden etutilitys sitten no voisko sitä pyytää oikasemaan ainahan pyytää voi mutta 

Mutta tota sehän ei o mun asia vaan se on sen tän mutta kun tämä eihän nyt kukaan viitti tämmöisiä eihän se nyt lapsen äiti viitti tämmöisiä on se oli jo tyytyväinen kun se saa maaliskuussa vaikka helmikuu olis jäänyt väliin heh heh heh ja silti on kauhea riita rahasta lapsen kanssa ja joka kanssa niin mutta okei mutt kuule kiitos tästä nyt ei täss nyt täytyy sitt vaan jatkaa oikein hyvää pääsiäistä

Anteeksi joo joo nii sielt ei oo kuulunu mitään siin oli muistaakseni viidenteentoista päivään tällä karalla no tai karahan siinä on se vastahenkilö niin tota niinkö vastineen antamisen mahdollisuus eli nyt että nyt kyllähän sen tietää mitä siinä käy joo hoh hoh hoh 

Joo no kuule nyt kiitos hyvää pääsiäistä kiitos nyt kaikista edellisistäkin vuosista ei tässä nyt oikein tiedä täss on niin sekasin välillä no niin kiitos hei (huokaus.)"

(Kertoja: Pertti Manninen. Mainitut henkilöt: kihlakunnan vouti Jarmo Kivistö, Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirasto, avustava ulosottomies Raino Rinne, Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirasto, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx, myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj.)

Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona, keskiviikkona 23.03.2005. 


http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/matteuksenevankeliumi.htm

http://www.nettisanomat.com/2001/04/12/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2001/04/12/matteuksenevankeliumi.htm

http://www.nettisanomat.com/2002/03/28/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/karmeitatarinoita.htm

http://www.nettisanomat.com/2003/04/17/etusivu.htm

http://www.pasolini.net/

http://www.nettisanomat.com/2004/04/08/etusivu.htm

http://www.pasolini.net/immagini_raccolta_vangelo.htm

http://www.thepassionofthechrist.com/splash.htm

"Ajattelimme, että miksei luettaisi piinaviikolla ihmisten oikeista kärsimyksistä eikä vain 2000 vuoden takaisista", diakoniasihteeri Kaarina Lappalainen kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön keskuksesta sanoo.

"Nämä kertomukset paljastavat, että Suomessa on ongelmia, jotka eivät ole kenenkään tiedossa. Monet eivät ole saaneet apua mistään!" 

"Yhteiskunta ei halua puhua tästä. Halutaan unohtaa lama äkkiä, että päästään uuteen nousukauteen". Haastatellut KIMMO OKSANEN / Helsingin Sanomat Tiistaina 18.4.2000.

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/karmeitatarinoita.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/velkakertomus.htm

Kuva: Juliste elokuvasta "Matteuksen evankeliumi". Pier Paolo Pasolini 1964. Pääkirjoitus: Tämä sivu, nämä linkit tiistaina 22.03.2005, tulevaa odottaen. Pertti Manninen. 

Linkki seuraavaan lehteen!

JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa 
2.5.2006 
Asiano: 
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus 
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa. 

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565 
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/03/24/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2005/03/24/etusivu.htm



Arkisto 2013

Case Nettisanomat

1. Johdanto

Korkein oikeus (KO) on ottanut käsiteltäväkseen kunnianloukkausasian, jossa Nettisanomien päätoimittaja tuomittiin Jyväskylän käräjäoikeudessa rangaistukseen ja seuraamuksiin ja johon asiaan Vaasan hovioikeus ei myöntänyt valituslupaa.
...
Jutussa on vastaajana Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja, ja asianomistajina asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy.

2. Sivujen / tunnistetietojen poistaminen
...

3. Hakutulokset todistusaineistona
...

4. Oikeudenkäyntikuluista
...

5. The End

Asianomistaja Mononen väitti pyytäneensä hänen mielestään loukkaavien tekstien poistamista edellisessä kunnianloukkausjutussa, jossa käsiteltiin hänen laskutustaan. Koska näin ei voinut tapahtua, kun ilmoitusten poistamista pyytänyt sähköposti oli lähetetty puolta vuotta aikaisemmin kuin loukkaavaksi todetut tekstit. Nettisanomat kirjoitti tästä ristiriidasta. Nyt siis tämä kirjoitus oli toinen nyt käsiteltävänä olevista kirjoituksista. 

Asianomistaja Kara sensijaan, itse kertoi, että hän ei ole pyytänyt mitään tekstejä poistettaviksi. Näin ollen hän on sitten jostain syystä halunnut tämän oikeudenkäynnin. Samoin kuin myös asianomistaja Pekka Mononen, jolle vastaajan oikeusavustaja lähetti syksyllä 2011 sähköpostiviestin, jossa hän ilmoitti, että vastaaja Manninen olisi halukas poistamaan KAIKEN asianomistaja Monosta koskevan aineiston julkaisuistaan. Tämä siis ennen kuin syytettä oli nostettu, esitutkinta-aineisto oli jo kyllä syyttäjällä. Asianomistaja Mononen vastasi vastaajan oikeusavustajalle, että tässä vaiheessa pyyntö ei anna aihetta mihinkään toimenpiteisiin hänen taholtaan. Asianomistaja Mononen halusi siis oikeudenkäynnin ja jatkaa tätä…

Näillä mennään, hautaan asti. THE END

Lauantaina 2013-01-26 18:11. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja.


LINKKI: VALITUSLUPAHAKEMUS KORKEIMMALLE OIKEUDELLE - LUE!

http://www.nettisanomat.com/2013/01/26/etusivu.html#casenettisanomat

 





Pauliine Koskelo. Osa 2. Kolme vuotta myöhemmin.

Maaliskuussa 2011 kirjoitin KO:n presidentti Pauliine Koskelon toilaluista otsikolla:  ”Omituinen maa Suomi: KO:n presidentti ei näytä ymmärtävän lainsäädäntövallan ja tuomiovallan eroa.” Linkit.

Nyt hän on taas vauhdissa ja on lähettänyt sähköposteja lainsäädäntöviranomaisille, useita ja useille.
Mutta ei tunnista tällaista tapahtuneen, suorassa Ylen haastattelussa.

Tämähän on sukua sille kun kihlakunnanvouti oli puhunut itsensä pussiin ja hovikeudessa kylmän viileästi totesi, ”ettei tunnista käräjäoikeudessa sanomaansa omakseen” eräässä lapsen koulutustukiasiassa, jossa hän taisteli koulutustukea vastaan vaikka se oli suoraan elatustuen jatke ja sellaisena sitten muut viranomaiset, sosiaaliviranomaiset ja jollaisena se lainsäädännössäkin tulkittiin. Mutta ei siis silloisessa Jyväskylän käräjäoikeudessa- Pöytäkirjat tulossa.

Mutta siis Koskeloon tai ehkä lainsäätäkäjien tajuun.
Vasemmistiliitin Uotila, koulutukseltaan levyseppä, piti ihmeellisenä ja ehkä kiusallisenakin Koskelon posteja.
Sen sijaan Kokoomuksen Sampsa Kataja, muistaakseni juristi, ei pitänyt sitten minään ihmeellisenä, vaan jopa hyödyllisenä ja kertomansa mukaan viestejä oli tullut useita ja niihin hän oli myös vastannut.

Ja Koskelo ei tunnista vain mikä se sana nyt olikaan, tapahtuneen.

Päivän HS:ssä ei asiasta ollut mitäänn vaikka se radiossa tuli eilen iltapäivällä useaan kertaan ja jonka onnistuin nauhoittamaan tähän kännykkääni.

Lauantai 2014-04-26 matkalla bussissa klo 17:45.

Linkit sitten myöhemmin ja myös painovirheiden korjaus samalla.
Tämä tulee nyt määränpäähän ja on lopetettava!

Painovirheet korjattu ja asiasanat lisätty maanantaina 2014-04-28 klo 21.13- Viikkosanomat. Pertti Manninen.

Tags: ,

http://viikkosanomat.fi/2014/04/26/pauliine-koskelo-osa-2-kolme-vuotta-myohemmin/



(41) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Ymmärrys

Herra, suo minun ennemmin ymmärtää kuin saada ymmärrystä.
Franciscus Assisilainen

Kun järki sekoittuu jaloimpiin aistimuksiin ja ne muodostavat yhden kokonaisuuden, tätä voidaan täydellä syyllä nimittää elävän olennon olemassaolon pelastajaksi.
Platon

Tämä maailma on komedia niille, jotka ajattelevat ja tragedia niille, jotka tuntevat.
Horace Walpole

Niin kauan kuin ihminen ajattelee, hän on vapaa.
Ralph Waldo Emerson

Ei riitä, että järki on terävä. Tärkeintä on käyttää sitä oikein..
René Descartes






(42) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Ymmärrys

Älykkäät ihmiset ovat pahojen ihmisten työkaluja.
William Hazlitt

Ihminen, joka rakastaa elämää kyllin intohimoisesti, iloitsee siitä, että hänen ei tarvitse tietää kaikkea.
Torsti Lehtinen

Vasta myöhään elämässäni huomasin, kuinka helppo on sanoa: EN TIEDÄ!
W. Somerset Maugham

Kenenkään tieto täällä maan päällä ei ylitä hänen kokemustaan.
John Locke

Kokemus on nimi, jonka itse kukin antaa erehdyksilleen.
Oscar Wilde

Tärkein asia ihmisille on tieto siitä, miten elää itsenäisenä.
Michel de Montaigne

Tieto on pelon vastamyrkky.
Ralph Waldo Emerson

Terve järki on parhaiten jaettu asia maailmassa, kaikki uskovat omistavansa sitä niin paljon, että nekin, joita muissa asioissa on vaikea tyydyttää, eivät tavallisesti halua sitä enempää kuin heillä on.
René Descartes






(43) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Ymmärrys

Oi, antaos, Herra sa auringon, 
mulle armosi kultaiset kielet,
niin soittaisin laulua sovinnon, 
ett' yhtehen saisi se mielet.
Ei tuomita voi, ken ymmärtää. 
Sävel selvittää, mikä salahan jää,
näin ihmiset toistansa lähemmän vie;
sen kautta vie Jumalan tie.

Oi, onnellinen, joka herättää 
noin voimia hyviä voisi!
Oi, ihmiset, toistanne ymmärtäkää, 
niin ette niin kovia oisi.
Miks emme me yhdessä köydä vois? 
Jos murtuis yks, muut tukena ois.
Oi, ihmiset, toistanne suvaitkaa! 
Niin suuri on maa.

Eino Leino, Aurinkolaulu




Toukokuu 2014. Kaidalla tiellä 1 & 2



Kaidalla tiellä 1 : Aku ja Minni.
Aku Ankan taskukirja 156.

Kaidalla tiellä 2 : Hilkka ja Timo.
Ilta-Sanomat perjantaina 2.5.2014

"Pöytäkirjat paljastavat. Näin Räty tilitti poliisille seksiväitteestä.
Räty: "Hilkka hyväili päätäni ja hiuksiani"
Ahde: "En koskisi viiden metrin mitalla"

Kuva: Pertti Manninen. Isonna!


Kommentti:
Hyvä, että löytyi täyspäinen syyttäjä, joka jätti syytteen nostamatta. samaa ei voi sanoa asianajajasta, joka ei toppuutellut. Eikö Hilkka Ahde ollut oppinut mitään ex-pääministeri Matti Vanhasen sekoiluista. Ei näissä jutuissa kumpikaan asianomainen ole voittaja vaikka voittaisikin.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2014-05-02 klo 23:55.

Lue myös!
2013-11-20

Ahde ja Ailus. Naiset ahdingossa. Raatelu jatkuu.

Ahde.
Oliko seksiehdotus vain ei?
Tämä kiusaamisjuttu muuttuu entistä raatelevammaksi. Nyt seuraavaksi selvitetään, samassa vai eri oikeudenkäynnissä, onko seksiä ehdoteltu. Todistustustaakka on nyt jommalla kummalla.
Kun ehdotusta ei liene nauhoitettu tullee kysymykseen henkilön tiedossa oleva käyttäytyminen. Ja sehän vasta hirveää on jos oikeuteen marssitetaan todistajaksi miehiä joille seksiä on ehdoteltu ja joiden kanssa seksiä on harrastettu.

Oikeus sitten päättää voiko tämä epäsuora todistelu jotakin todistaa ja kumman hyväksi. Todistaako se sitä, että ei yksi objekti ole voinut ehtiä näin paljon vai sitä, että hyvinkin on ehtinyt. Eikö oikeudella ole muuta tekemistä kuin tutkia tällaista paskaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. 2013-11-20 klo 00:20.

http://viikkosanomat.fi/2013/11/19/ahde-ja-ailus-naiset-ahdingossa-raatelu-jatkuu/

Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - Perjantai 2014-05-02 - N:o 1740 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Yhteys - Kuukausikävijät: 138786

Yle Uutiset perjantaina 2014-05-02 18:06. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Viikkosanomat-blogi:
Varmuuden vuoksi. Poliisit katkoivat punalippujen salot, kun ne eivät muuten olisi autoon mahtuneet takavarikoinnissa. Vappu 2014 Helsingissä.

Ilta-SAnomat:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288683942682.html

LAINAUS jutusta ”Poliisi julkaisi kuvat kohutuista kepeistä: Nämä olivat vappumarssilla liikaa”

”Julkisuudessa on esitetty arvostelua siitä, että eräästä autosta olisi marssialueella takavarikoitu selvästi lippusaloiksi tarkoitettuja puutankoja.

Poliisi myöntää, että asian tarkemmassa selvittelyssä on ilmennyt, että autosta haltuun otetut lippusalot eivät liittyneet anarkistien mielenosoitukseen.

Poliisi pahoittelee tapahtunutta ja palauttaa haltuun otetut lipputangot henkilöille.

Poliisi joutui katkomaan osan lipputangoista, jotta ne mahtuisivat partioautoon. Poliisi lupaa korvata katkaistut tangot. Myös yhdeltä henkilöltä pois otettu järjestyksenvalvojakortti palautetaan.”

LAINAUS LOPPUU

Iltalehdessä on seuraava kuva, jossa näitä salkoja näytetään katkovan.

Poliisi katkoi perinteiset punaliput.

Poliisi katkoi perinteiset punaliput. (ETELÄ-SUOMEN VASEMMISTONUORET)

KUVA Iltalehdessä jutussa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/
2014050118257625_uu.shtml

Koonnut Viikkosanomat. Pertti Manninen perjantaina 2014-05-02 11:43

Tags: 
, ,
 

http://viikkosanomat.fi/2014/05/02/varmuuden-vuoksi-poliisit-katkoivat-punalippujen-salot-kun-ne-eivat-muuten-olisi-autoon-mahtuneet-takavarikoinnissa-vappu-2014-helsingissa/




"Iso tikari sydämeen eli Hilkka Ahde tyrmistyi suhdeväitteistä". Iltalehti.

"Hilkka Ahde kertoo kaiken", Ilta-Sanomat 

Keski-Suomi. Jyväskylä. Vaajakoski. Valintatalo. Kuva tiistaina 2012-03-13 14:27. Pertti Manninen.

ARKISTO 2012

Tiistai 2012-03-13

Tästä kaikki alkoi ... Kuva

HS pyytää anteeksi Ahteelta. Lue!

Anteeksipyyntö muuttui kommentiksi. Lue!

Risto Uimonen: ”Pillupoliisina toimiminen on osa yhteiskunnallisesti merkittävää keskustelua.” Lue!

Uimonen: AKT:n suhdehuhut osa merkittävää keskustelua. Lue!

KOMMENTTI:
Kun tätä STT:n välittämää uutista lukee niin siinä mainitaan kahteen kertaan ”Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja”, mutta ei yhtäkään kertaa päätoimittajan nimeä, joka on ”Mikael Pentikäinen”. Näin siis STT joko tahallaan tai tahattomasti onnistuu jättämään nimen pois jutussaan, jossa kyllä Ahteen ja Rädyn nimet mainitaan useaan kertaan! Lue!





Pyöräilevä mies on valmistautunut jalkapallohuumaan Urheilutiellä Jyväskylän Vaajakoskella urheilukentän ja kirjaston edessä. Kuvat: Pertti Manninen tiistaina 2014-06-10 klo 13:26 uimareissulla, kirjastosssa poiketen, josta löytyi 7500 sivua Suomen lakia poistohyllystä juuri ja juuri reppuun mahtuen.




Kivisaaren juhannuskokko "50 vuotta sitten".
 Kivisaari. Helsinki. Vuonna 1960 (n.). Ullakolta löytyneestä paperikuvasta keskiviikkona 2008-06-18. Sinistys ja kontrasti perjantaina 2011-06-24. Pertti Manninen. Julkaistu ensimmäisen kerran lauantaina 2008-06-21 - toisen kerran perjantaina 2011-06-24 - kolmannen kerran perjantaina 2013-06-21.


Heinäkuu

Lokinpoikanen tepastelee Oikeustalon pihalla sadekuuron tauottua ja kuvaajan ihmetellessä neuvotteluhuoneessa asiakirjanippua laatiessaan vastinetta hallinto-asiaan.

Tiistai 2013-07-16 12:54. Keski-Suomi. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Oikeustalo. Kuva: Pertti Manninen.

Laajenna!

Elämän alku

Isosisko iso ipana.
Pikkusisko pieni pipana.
Isosisko tuuheatukkainen.
Pikkusiskolla kalju nukkainen.

Hupsis vaan ja on vuos kakstuhattasatakaks.
Ovat Erin ja Ava tulleet hieman vanhemmaks.
Pappa puolestaan muuttunut on jo tomumajaks.

Onnellisna katsoo takaa tähtien, tuolta,
miten tytöt toisistansa pitää yhä huolta,
ja kulkevat näin - käsi kädessä -
kadun aurinkoista puolta.
Erinin ja Avan pappa


"... Vauvalle sopivat tuutulaulut ja lorut oikein hyvin. Ne ovat ensiarvoisen tärkeitä, kun jokeltelusta alkaa pikkuhiljaa muodostua sanoja. Turhaa lässytystä voi karsia, mutta varsinkin s:n, l:n, p:n, K:n ja r:n opettelussa loruja kannattaa käyttää: Vesihiisi sihisi hississä ...". Arto Manninen

(67) Kokoelmasta RAKASTA. 
Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Heinäkuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.


Nettisanomat 15 vuotta.

Tiistai 2014-07-29

Eilen tuli kuluneeksi 100 vuotta 1. maailmansodan syttymisestä (The Great War).
Eilen tuli kuluneeksi 24 vuotta Erikan syntymisestä, 1. parkaisusta.
Eilen tuli kuluneeksi 15 vuotta nettisanomat.com- sivuston syntymästä, sen 1. numeron julkaisemisesta ja siirtämisestä nettiin.

Nettisanomat syntyi kotisivukurssin ”lopputyönä” Jyväskylän aikuisoppilaitoksessa, JAIKOSSA. Opettajana toimi Perttu Levy. Siellä järjestetyt kurssit olivat sillä tavalla hyviä, että kurssin loputtua syntyi aina jokin valmis tuote, tässä tapauksessa siis sivu, joka siirrettiin nettiin. Olin kurssin aikana hankkinut tämän nettinimen ja sille palvelun tarjoajan, Aacon-nimisen firman.

Alkuaikoina useiden vuosien ajan itselläni ei ollut nettiyhteyttä, joten tein uuden lehden kotonani ja kävin sitten siirtämässä sen nettiin kerran viikossa oppilaitoksen koneella, kun siellä olin kirjoilla erilaisilla kursseilla.

Sitten kun sain oman nettiyhteyden julkaiseminen muuttui jossain vaiheessa useamman kerran kuin kerran viikossa ilmestyväksi. Tämän voi huomata hakemistosta, josta on linkit jokaisen numeron etusivulle. http://www.nettisanomat.com/aihe/
etsi_arkistosta/es.htm

Välillä oli Elisan laajakaista mutta kun se ei toiminut virheettömästi ja kun vian tutkimisen kustannukset olisivat tulleet asiakkaan maksettaviksi, siitä oli luovuttava. Vika oli kyllä olemassa. Isot kuvat jäivät keskeneräisiksi, mutta olisihan se vika voinut olla omalla koneellakin!

Jonkun aikaa käytin erinäisiä palveluja hyväkseni. Jonkun aikaa Petteri Peräläkin siirsi niitä omalla koneellaan.

Vuosia sitten muutettuani en enää ottanut laajakaistaa, vaan ryhdyin käyttämään mokkulaa ja sitten myöhemmin nettitikkua. Soneran ja Saunalahden tikut ovat toimineet hyvin, toisin sanoen sillä hitaudella kuin ne sitten toimivat, mutta niilläkin tiedonsiirto onnistui ja onnistuu kuitenkin ihan hyvin. DNA:n tikkua en saanut toimimaan. Nyt on prepaid ja harkinnassa jokin muu ratkaisu.

Joku sana tappeluista.

Sanoma Oy lähetti jossakin vaiheessa kirjeen ja vaati käyttämääni aineistoa poistettavaksi, koska olin valmistanut niistä ”kappaleen”. Poistinkin tai oikeastaan sumensin Helsingin Sanomissa julkaistun aineiston. Olivathan ne siinä mielessä kopioita kun niitä oli skannerilla kopioitu. Nykyisin ne ovat valokuvia lehti kädessä, pääsääntöisesti, ja tähän ei ole enää puututtu.

Sensijaan fi-päätteisiä domain-nimiä olen joutunut poistamaan tai minulta on ne pois otettu suoraan, koska ne ovat loukanneet Sanoma Oy:n oikeuksia. Jotkut nimet ovat vielä oikeuden käsittelyssä. Poistetuista olen osan korvannut com- ja info-päätteisiksi ja niihinhän Sanoma Oy:llä ei kovin paljon sanavaltaa ole.

http://www.nettisanomat.com/2012/12/18/
etusivu.htm#korkeimmanhallintoikeuden17122012

http://www.nettisanomat.com/2012/12/20/
etusivu.htm


Sanoma Oy väitti myös, että olen vahingoittanut firman liiketoimintaa kriittisillä kirjoituksilla. Näitä väitteitä mikään oikeusaste ei ryhtynyt tutkimaan, koska nimet saatiin poistetuksi muilla vaatimuksilla.

Erikoisuutena voi mainita senkin, että Sanoma Oy vaati poistettavaksi ”sanomanetti.fi”- nimeä. Helsingin hallinto-oikeus kuitenkin hylkäsi vaatimuksen, koska olin jo 1999 rekisteröinyt toiminimen ”Sanonet Sanomanetti”, joka antoi sitten suojan kaikille sanoma-alkuisille nettinimilleni.

Nettisanomiakin varten olin rekisteröinyt toiminimen kuukautta aikaisemmin heinäkuussa 1999,  ”Nettis Nettisanomat”. Tämä firma on enää jäljellä, koska hallinnollisella päätöksellä saman omistajan toiminimet on muutettu aputoiminimiksi.

Syyskuun 1. päivänä 2003 fi-nettinimet tulivat vapaammiksi ja niitä sai aluksi firmat rekisteröidä. Silloin rekisteröin nimet ”Nettisanomat”, ”Sanomanetti” ja ”Sanonet”. Nettis oli jo mennyt, koska joku oli perustanut osakeyhtiön ”Nettis Oy”, ja samalla saanut oikeuden rekisteröidä nimen ”nettis.fi”. Ennen syyskuun alkua 2003 fi-tunnusten oli oltava täsmälleen kaupparekisteriin merkityn nimisiä.
>>>




Kunnianloukkauksesta on yksi lainvoimainen tuomio. Siinä Nettisanomien päätoimittaja Pertti Manninen tuomittiin sakkoihin ja kärsimyskorvauksiin vantaalaiselle asianajalle Pekka Monoselle, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky.

Kirjoituksessa väitettiin Monosen kirjoittaneen (2poistettu 09.12.2015). Näinhän ei sitten ollut, koska oikeus oli ne hyväksynyt ja tällainen väite loukkasi Monosen kunniaa.

Eihän asia sitten tähän päättynyt, koska siinä oikeudenkäynnissä Mononen puhui erikoisesti. Hän väitti pyytäneensä kirjoitusten poistamista. Näin ei voinut olla asianlaita, koska hänen lähettämänsä sähköposti oli lähetetty puolta vuotta aikaisemmin kunniaa loukkaaviksi tuomittujen kirjoitusten julkaisemista. Todisteena esittämässään sähköpostissa Mononen oli pyytänyt vuosia aikaisemmin itse lähettämiään ilmoitustekstejä poistettaviksi.

Tästä ristiriidasta kirjoittaminen johti sitten toiseen kunnianloukkausoikeudenkäyntiin, jonka käsittely on yhä kesken. Korkein oikeus on myöntänyt asiaan valitusluvan ja sitä on nyt sitten tutkittu kaksi vuotta.

Tähän toiseen kunnianloukkausoikeudenkäyntiin Mononen oli saanut mukaansa Nordea Pankin myyntipäällikkö Lauri Karan, joka vuosien jälkeen väitti, että jotkut kirjoitukset ovat loukanneet myös häntä.

Mainittakoon tässä, että kaikki kunniaa loukkaavaksi väitetyt kirjoitukset, niiden tunnistetiedot, on poistettu ennen oikeudenkäyntiä.

Joku vuosi sitten oikeusavustajani otti yhteyttä asianajaja Pekka Monoseen ja esitti, että asiat voitaisiin sopia. Mononen oli vastannut, että tässä vaiheessa ei voida.

Lauri Karan toiminta on sillä tavalla epämiellyttävää, että hän ei ollut pyytänyt mitään poistettavaksi vaan Lähti Monosen kelkkaan lisäämään painolastiani, joka sitten vielä tehosi niin käräjäoikeudessa kuin hovioikeudessakin.

Korkeimmasta oikeudesta aikanaan tuleva päätös on sitten lopullinen ja siihen ”kaikki tyytykööt”.

Nettisanomissa on lukuisia kirjoituksia näistäkin asioista, Osasta on poistettu asianosaisten nimet, koska Mononen on vaatinut niitä poistettaviksi täytäntöönpanoviranomaiselta, kihlakunnan voudilta, vaikka niiden poistamisesta ei siis ole lainvoimaista päätöstä.

http://www.nettisanomat.com/2012/06/19/
valituslupahakemus20120618.html

http://www.nettisanomat.com/2012/11/22/
etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2013/01/26/
etusivu.html#casenettisanomat


Kävijämääristä.
Ensimmäisenä vuotena kävijämäärä ylti joihinkin satoihin ja kasvoi sitten vuosien kuluessa aika tasaisesti. Ennätys on huhtikuulta 2008 jolloin kävijöitä oli 52 539. Sen jälkeen tuli ymmärrettävä pudotus, koska samaa aineistoa julkaistiin duplikaatteina rinnakkaissivustoilla ”sanomanetti.fi” ja ”12.fi” ja myöhemmin useilla kymmenillä muilla rinnakkaissivustoilla osittain.

Toukokuussa 2014 kävijöitä oli 110 301. Lisäksi viikkosanomat.fi-blogissa oli käyntejä 18 955.

http://www.nettisanomat.com/2014/07/28/
etusivu.html#nettisanomatperhetouko2014

Nettisanomat 15 vuotta .
Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.
Tiistai 2014-07-29 klo 13:53

 

Kuva: Erika Manninen
TOIMITUS vastaava paatoimittaja Pertti Manninen.   yhteydenotto: nettisanomat @hotmail.com. Kuva: Mika Hanninen. 

Toimitus: jutut ja kuvat
sivujen muotoilu ja hallinta

Pertti Manninen,
vastaava päätoimittaja
(pm) 
uusin lehti
Tiedostonhallinta: tiedostot, sivut, arkistot Petteri Perälä,
netti-asiantuntija 
 
     
yhteydenotto: [email protected]
180899pm

Apinalaatikko 180899.


Nettisanomat torstaina 29.07.1999.

torstaina heinäkuun 29. päivänä 1999
teemme kotisivut edullisesti! - hanki ilmoitustilaa edullisesti![email protected]
 

Kettunen ralliradan takuumiehenä
Laajavuoren ralliradan rakentamisesta on olemassa lainvoimainen päätös, jota ei viime kesänä uskallettu panna täytäntöön asukkaiden liian suuren vastustuksen takia.

Rakentamisen on hyväksynyt kaupungin ylin johto ja viime talven aikana juonittiin rakentamistaktiikka. Mitään ympäristölupaa ei haeta, koska vedotaan siihen huuhaa-perusteeseen, että sellaista ei muka tarvita koska alue on jo kaavoitettu urheilukäyttöön.

Tähän lankaan on joko tietoisesti tai tietämättään mennyt myös Keskisuomalainen.

Radan rakentaminen liittyy yhtenä olennaisena osana kaupunginjohtaja Kettusen luomaan Jyväskylän imago-kampanjaan jossa kyllä Laajavuoren asukkaat jäävät toiseksi.
(Nettisanomat 23.7.99 pm) 
Etusivulle

tietoa - viihdettä- kuvia - linkkejä
nettisanomat.com
viikkolehti joka torstai
 
sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999
 
 

Dilemma

Kuinka kirjoittaa sellaisille ihmisille, joilla ei ole välinettä tämän lukemiseen?

Kuinka kirjoittaa sellaisille ihmisille sellaisten ihmisten asioista, joista he eivät välitä? 

(Nettisanomat 23.7.99 pm)
 Etusivulle

 

http://www.nettisanomat

Täältä kaikki alkoi!



Tummat ja vähän vaaleammatkin pilvet heijastuvat Kevan pääsisäänkäynnin laseista.

Helsinki torstaina 21.08.2014.
Kuva: Pertti Manninen.

Kuvasarja

FANTASTISTA. Laura Rädyn palkka nousee, kun nousee kansanedustajaksi. Männistön palkka nousee kun nousee Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Kokoomus asialla.

"Luultavasti hyvät kaverukset Lasse Männistö ja Laura Räty päättivät junailla Kevan uudeksi toimitusjohtajaksi Lassen isän Jukka Männistön. ... Jukka Männistö ei kuitenkaan tarkkaan ottaen täyttänyt Kevan toimitusjohtajalta edellytettäviä pätevyysvaatimuksia. Mutta ei hätää, sillä Kevan hallitus, jota Laura Räty siis johti, junaili nopeasti asian ja päätti, että toimitusjohtajan pätevyysvaatimuksia muutetaan siten, että Jukka täytti ne."

Lainaus Jyrki Virolaisen blogista Viikkosanomat-blogissa. Lue!
,
,
,

http://viikkosanomat.fi/2014/08/27/fantastista...


Viikkosanomat-blogi
elokuu 27, 2014

FANTASTISTA. Laura Rädyn palkka nousee, kun nousee kansanedustajaksi. Männistön palkka nousee kun nousee Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Kokoomus asialla.

FANTASTISTA. Laura Rädyn palkka nousee, kun nousee kansanedustajaksi. Lasse Männistön palkka nousee kun nousee Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Kokoomus asialla.

HS kertoo, että ”Lasse Männistö valittiin Laura Rädyn sijaiseksi apulaiskaupungin­johtajaksi”.

Juttuun liittyvä ensimmäinen kommentti:
Kotikatsomosta

 21:03

Männistön nimitys on kaikkien poliittisten virkanimitysten äiti ja isä. Hänellä ei ole lainkaan johtamiskokemusta eikä lainkaan sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntemusta. Pelkkä kokoomuksen broileritehtaan tuote.

Merkillisemmäksi asian tekee se, että päittäin vaihto Rädyn kanssa merkitsee molemmille huomattavaa taloudellista etua. Männistön palkka lähes tuplaantuu ja Räty saa ministerinä puolet kansanedustajan palkasta ja puolet verottomista kansanedustajan kulukorvauksista ministeripalkkion päälle. Lieneekö sattumaa?

Tällaista on elo kokoomuksen Suomessa. Oma etu paras etu. Ihan sama, miten Helsingin huonosti toimivat julkiset sote-palvelut pelittävät.”

http://www.hs.fi/kaupunki/Lasse+M%C3%A4nnist%C3%B6+valittiin+
Laura+R%C3%A4dyn+sijaiseksi+apulaiskaupunginjohtajaksi/a1409120374676

Kommentteja on nyt klo 23;56 neljätoista.
En nyt niitä lukenut, muita, kun mieleeni juolahti lakiasioista, ja muistakin asioista, kirjoittavan Jyrki Virolaisen blogi, jossa hän tiistaina kertoi ennakkotietoja tästä vaihdosta ja siihen liittyvästä´näin:

”5. Luultavasti hyvät kaverukset Lasse Männistö ja Laura Rätypäättivät junailla Kevan uudeksi toimitusjohtajaksi Lassen isän Jukka Männistön. Tämä on 60-vuotias varatuomari, joka on toiminut aiemmin Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön toimitusjohtajana ja puoluekannaltaan keskustalainen. Näin edes ”Kevan kepulaisilla” ei ollut mitään Jukan nimittämistä vastaan. Jukka Männistö ei kuitenkaan tarkkaan ottaen täyttänyt Kevan toimitusjohtajalta edellytettäviä pätevyysvaatimuksia. Mutta ei hätää, sillä Kevan hallitus, jota Laura Räty siis johti, junaili nopeasti asian ja päätti, että toimitusjohtajan pätevyysvaatimuksia muutetaan siten, että Jukka täytti ne. Viran pätevyysvaatimukset sorvataan siis sellaisiksi, että se henkilö, joka virkaan tai tehtävään aiotaan valita, täyttää ko. edellytykset.

6. Kyllähän tämä meiltä käy tai tämähän on helppoa kuin heinänteko, lienevät Laura ja Lasse hihitelleet yhdessä! Kelpo virkamiehenä Laura tietenkin jääväsi itsensä kokouksessa, kun Kevan hallitus päätti valita hänen hyvän ystävänsä isän uudeksi toimitusjohtajaksi. Mutta tuo on pelkkä sivuseikka, sillä selvää on, että tosiallisesti Männistön nimityksestä oli sovittu jo hyvissä ajoin ennen Kevan hallituksen kokousta. Kaikki meni täysin laillisesti – moraalista viis.

7. Siirtyessään Stubbin hallituksen ministeriksi Lauran bruttopalkka kuitenkin aleni noin 3000-4000 eurolla siitä, mitä hän ansaitsi apulaiskaupunginjohtajan virassa. Laura saa nyt ainoastaan ministerin palkan, kun sen sijaan kaikille muille ministereille maksetaan lisäksi osa heidän kansanedustajan palkastaan. Tästä päästäänkin juonittelun seuraavaan vaiheeseen eli siihen, että totta hemmetissä myös Laurasta täytyy tehdä kansanedustaja. Hän on Lassen ensimmäinen varamies ja pääsee nauttimaan myös kansanedustajan liksaa, jos Lasse poistuu eduskunnasta tämän vaalikauden loppuajaksi. No, sehän järjestyy siten, että Lasse hakee Lauran kaupunginjohtajan sijaisuutta, jolloin Lassen tilalle eduskuntaan nousee siis Laura. Ensi vuoden vaaleissa molemmat ponkaisevat sitten komeasti  eduskuntaan ja nousevat kumpikin ministereiksi. Näin on käymässä, sillä kerrotun mukaan Lasse olisi vahvoilla, kun Helsingin valtuusto päätäää Laura Rädyn sijaisesta.”

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2014/08/870-tulisiko-ministerin-erota.html

Mitäpä tähän enää mitään lisäämään, muuta kuin se linkki, jossa kerroin Laura Rädyn ensimmäisetä kohelluksesta, siis siitä lapsilisien leikkaamisesta ja sen kompensoimisesta. Kannattaa muuten lukea sitten  Jyrki Virolaisen tiedot tästä Laura Rädyn osinkoverokikkailusta tässä samassa osoitteessa.

Viikkosanomat, Pertti Manninen. Keskiviikko 27.08.2914 klo 00:09

Lue myös!

http://viikkosanomat.fi/2014/08/22/lapsilisaleikkaus-valuikin-omaan-punttiin-kokoomus-vs-sdp/ 

Tags: ,,,

http://viikkosanomat.fi/2014/08/27/fantastista-laura-radyn-palkka-nousee-kun-nousee-kansanedustajaksi-manniston-palkka-nousee-kun-nousee-helsingin-apulaiskaupunginjohtajaksi-kokoomus-asialla/


Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. Esimerkkinä uutinen, jossa kerrottiin taas käräjäoikeuden tapahtumista ja joka julkaistiin tänään tiistaina 14.10.2014 elisa.net-sivustolla. Kopioitu sivustolta shit.fi.

SIVU KOKONAISUUDESSSAAN:

Ulvila-syytt�j�: Tyt�r ei ole voinut n�hd� ulkopuolista tekij��

14.10.2014 12:00 | STT

Ulvilan murhan aikaan asunnossa ei ole ollut ulkopuolista tekij��, arvioi syytt�j� Kalle Kulmala.

H�nen mukaansa perheen vanhin tyt�r ei ole voinut n�hd� ulkopuolista tekij��. Tytt� on kertomansa mukaan k�ynyt makuuhuoneessa kolme kertaa murhailtana ja n�hnyt tekij�n poistuvan terassioven ikkunasta.

Syytt�j�n mukaan tyt�n havainto terassin ovesta poistuvasta henkil�st� ei voi pit�� paikkaansa.

Syytt�j�n mukaan tyt�n olisi pit�nyt n�hd� ulkopuolinen tekij� tappelemassa is�ns� kanssa, jos illan tapahtumat olisivat edenneet Anneli Auerin kertomalla tavalla.

Tytt�ren havainnoille murhailtana on korkeat vaatimukset, arvioi perheen vanhimman tytt�ren asianajaja Mika Kivikoski.

H�n muistuttaa, ett� tyt�r on ollut tapahtuma-aikaan vasta yhdeks�nvuotias ja tilanne on ollut kaoottinen. Kivikosken mukaan tyt�n on mahdoton muistaa j�lkik�teen esimerkiksi sit�, miten on liikkunut talossa.

Kivikosken mukaan perheen pojan havainnot ovat ep�realistisia ja sis�lt�v�t v��ri� tietoja. H�n muistuttaa, ett� tytt� oli tilanteessa itse l�sn�, mutta poika teki havaintoja oven takaa. Kivikosken mukaan esimerkiksi h�t�keskustallenteella kuuluva tyt�n kirkaisu on varmuudella aito.

N�ppyl�hanskat puhuttivat

My�s n�ppyl�hanskat nousivat puheenaiheeksi Ulvilan murhan hovioikeusk�sittelyn viimeisen� istuntop�iv�n� ennen loppulausuntoja.

Anneli Auer ihmetteli, miten s�ngyst� voi l�yty� n�ppyl�hanska p�iv� sen j�lkeen, kun s�ngyn lakanat on viety tutkittaviksi.

Auerin asianajajan Juha Mannerin mukaan poliisin teknisest� tutkimuksesta selvi��, ett� poliisi on ottanut talteen n�ppyl�hanskan samana p�iv�n� paitsi tekopaikan s�ngyst�, my�s naapuruston talosta.

Syytt�j�n mukaan sama p�iv� johtuu siit�, hanskat on toimitettu poliisin tekniseen tutkintaan samana p�iv�n�.

Miehens� murhasta syytetty� Anneli Aueria kuultiin videoyhteyden v�lityksell� Turusta.

Hovioikeusk�sittelyn loppulausunnot kuullaan t�n��n Vaasassa.

Viime joulukuussa Satakunnan k�r�j�oikeus tuomitsi Anneli Auerin miehens� murhasta elinkautiseen vankeuteen. Auer tuomittiin ��nin 2-1.

Hovioikeuden on m��r� antaa tuomionsa Ulvilan murhasta viel� t�m�n vuoden puolella.

 

 

 

http://www.elisa.net/ulvila-syytti½ji½-tyti½r-ei-ole-voinut-ni½hdi½-ulkopuolista-tekiji½i½/

Kopiotu sivistosta shit.fi:
http://www.shit.fi/2014/10/14/etusivu.html

Kommentoi

 

"Iankaikkinen riesa? - Ääkkösten vaikeudesta tänään kello 12."  Aineistoa analyysille.

http://www.shit.fi/2014/10/14/etusivu.html


Oivallus. Lue!

Kanalasta kirjastoon. Kuvia
Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. Lue!

Ääkkösten vaikeudesta. Lue!

10.10. ALEKSIS KIVEN PÄIVÄ. Kuva

JUICE JA NIINISTÖ. ASIA, JOSTA ... Lue!

Arkisto. Vuosisadan kuva. Kuva

PAASIKIVEN PATSAALLA. Kuva
KAISLIKOSSA SUHISEE. Kuva

Arkisto 2004.
Kaipuun sininen hetki. Kuva
Laitumella. Kuva
1994. Tyotä! Kuva

Lauantaiviihdettä. Kuva lauantaina 18.10.2014.


Lauantaiviihdettä. Kuva lauantaina 18.10.2014.
Suomalaisen elämän koko kirjo iltalehtien viikonvaihteen etusivuilla ja lööpeissä.

Kuva: Pertti Manninen. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Lauantai 18-10-2014 klo 16:05.


Lapsen oikeuksien päivän 20.11.2014 teemana on lapsen oikeus leikkiin

Lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta. Vakiintunut teemapäivä laajenee koko viikon mittaiseksi lapsen oikeuksien viikoksi. Yhteisenä kansallisena teemana vuonna 2014 on lapsen oikeus leikkiin.

Kaikilla lapsilla on yhdenvertainen oikeus yhteiseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen sekä leikkiin ja harrastamiseen. Kaikki lapset ovat ensisijaisesti lapsia.

Arvosta lapsia ja lapsuutta – nosta lippu salkoon lapsen oikeuksien päivän kunniaksi!

http://www.lapsiasia.fi/lapsen-oikeuksien-paiva

(Sivu 20.11.2014)


Nettisanomat-arkisto 1999:

Kaikissa hallinnon lapsia koskevissa toimissa on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.
(YK:n lapsen oikeuksien 3. artiklan 1. pykälän selitys)

Lapselle on taattava hänen hyvinvoinnilleen välttämätön suojelu ja huolenpito.
  (YK:n lapsenoikeuksien julistuksen 3. artiklan 2. pykälän tiivistelmä)

Jokaisella lapsella on synnynnäinen oikeus elämään.
Lapselle on taattava henkiinjäämisen ja kehittymisen edellytykset.

(YK:n lapsenoikeuksien julistuksen 6. artiklan tiivistelmä)


Lapsella on syntymästään lähtien oikeus nimeen ja kansalaisuuteen. Lapsella on oikeus tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan, mikäli tämä on mahdollista.

(YK:n lapsenoikeuksien julistuksen 7. artiklan tiivistelmä)

http://www.nettisanomat.com/
1999/08/26/netti2308.htm

http://www.nettisanomat.com/
1999/09/02/netti0109.htm

http://www.nettisanomat.com/
1999/09/09/netti0709.htm


http://www.nettisanomat.com/
2013/11/20/etusivu.html

 

 


 

Lapsen oikeuksien julistus

Johdanto

Kun Yhdistyneiden kansakuntien kansat ovat YK:n peruskirjassa vakuuttaneet uskovansa ihmisen perusoikeuksiin ja ihmisyksilön arvoon ja merkitykseen sekä vakaasti päättäneet edistää sosiaalista kehitystä ja parempia elinehtoja aikaansaamista vapaammissa oloissa,

kun Yhdistyneet kansakunnat on Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa tuonut julki että siinä mainitut oikeudet ja vapaudet kuuluvat erottamatta jokaiselle katsomatta rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä tai muusta johtuvaan asemaan,

kun lapsi ruumiillisen ja henkisen kypsymättömyytensä tähden tarvitsee sekä ennen syntymäänsä että syntymänsä jälkeen erityistä turvaa ja huolenpitoa, siihen kuuluva lakisääteinen suojelu mukaan luettuna,
kun erityisen suojelun tarve on todettu lapsen oikeuksia koskevassa Geneven julistuksessa vuonna 1924 ja tunnustettu Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa sekä YK:n erityisjärjestöjen perussäännöissä ja lasten hyvinvointia edistävien kansainvälisten järjestöjen säännöissä, ja

kun ihmiskunnan velvollisuutena on antaa lapselle paras mitä se pystyy sille tarjoamaan

niin yleiskokous antaa sen vuoksi tämän lapsen oikeuksien julistuksen siinä tarkoituksessa, että hänellä olisi onnellinen lapsuus ja että hän voisi omaksi ja yhteiskunnan parhaaksi nauttia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia ja vapauksia ja vetoaa lasten vanhempiin, miehiin ja naisiin yksilöinä, vapaaehtoisiin järjestöihin, paikallisiin viranomaisiin ja maiden hallituksiin, jotta ne tunnustaisivat nämä oikeudet ja pyrkisivät turvaamaan niiden kunnioittamisen lainsäädännöllisten ja muiden toimenpiteiden kautta seuraavien periaatteiden mukaisesti:

Periaate 1

Lapsen tulee saada nauttia kaikkia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia. Nämä oikeudet kuuluvat poikkeuksetta jokaiselle lapselle yhtäläisesti ja erottamatta katsomatta hänen tai hänen perheensä rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä taikka muusta johtuvaan asemaan.

Periaate 2

Lapsen tulee saada nauttia erityistä suojelua ja hänelle tulee lainsäädännöllä tai muulla tavoin suoda edellytykset ruumiillisesti, henkisesti, moraalisesti, sielullisesti ja sosiaalisesti terveeseen ja normaaliin kehitykseen vapaissa ja ihmisarvon mukaisissa oloissa. Säädettäessä tätä tarkoittavia lakeja lapsen etujen tulee olla tärkeimpänä näkökohtana.

Periaate 3

Lapsella tulee syntymästään lähtien olla oikeus nimeen ja kansalaisuuteen.

Periaate 4

Lapsen tulee saada nauttia sosiaalista turvaa. Hänen tulee saada kasvaa ja kehittyä terveenä. Lapsen ja hänen äitinsä on sen vuoksi saatava erityistä hoitoa ja huolenpitoa siihen luettuna asianmukainen hoito ennen ja jälkeen synnytyksen. Lapsella tulee olla oikeus asianmukaiseen ravintoon, asumiseen, virkistykseen ja lääkintähuoltoon.

Periaate 5

Lapsen, joka on ruumiillisesti, henkisesti tai sosiaalisesti vajaakykyinen, tulee saada erityistä tilansa edellyttämää erikoishoitoa, -kasvatusta ja -huolenpitoa.

Periaate 6

Lapsi tarvitsee kehittyäkseen tasapainoiseksi yksilöksi rakkautta ja ymmärtämystä. Hänen tulee saada kasvaa, mikäli mahdollista, vanhempiensa huolenpidon ja vastuun alaisena, ja joka tapauksessa ilmapiirissä, jossa hän saa tuntea hellyyttä sekä moraalista ja siveellistä turvallisuutta; varhaisiässä olevaa lasta ei saa erottaa äidistään kuin poikkeustapauksessa. Yhteiskunnan ja viranomaisten velvollisuutena on osoittaa erityistä huolenpitoa niille lapsille, jotka ovat vailla perheensä turvaa ja riittäviä toimeentulomahdollisuuksia. On suotava, että suurten perheiden lasten ylläpitoa helpotetaan valtion avustuksin ja muulla avustustoiminnalla.

Periaate 7

Lapsella on oikeus saada koulutusta, jonka ainakin alkeisasteella tulee olla maksuton ja pakollinen. Hänen tulee saada koulutusta, joka edistää hänen yleissivistystään ja suo jokaiselle yhtäläisen mahdollisuuden kehittää kykyjään, yksilöllistä arvostelukykyään sekä moraalista ja sosiaalista vastuuntuntoaan tullakseen hyödylliseksi yhteiskunnan jäseneksi. Lapsen koulutuksesta ja ohjauksesta vastuussa olevien on johtavana periaatteena pidettävä lapsen parasta; ensisijaisesti tämä vastuu kuuluu lapsen vanhemmille. Lapsella tulee olla riittävät mahdollisuudet leikkiin ja virkistykseen, jotka olisi ohjattava palvelemaan samoja päämääriä kuin koulutuskin. Yhteiskunnan ja viranomaisten tulee pyrkiä edistämään mahdollisuuksia tämän oikeuden nauttimiseen

Periaate 8

Lapsen tulee aina ja kaikissa olosuhteissa olla ensisijalla suojelua ja apua annettaessa.

Periaate 9

Lasta on suojeltava kaikelta laiminlyönneiltä, julmuudelta ja väärinkäytöltä. Häntä ei saa missään muodossa saattaa kaupankäynnin kohteeksi. Lasta ei saa ottaa työhön ennen asianmukaista minimi-ikää, missään tapauksessa häntä ei saa panna työhön eikä sallia hänen ryhtyä työhön, joka saattaisi olla hänen terveydelleen tai koulutukselleen vaaraksi taikka haitata hänen ruumiillista, henkistä tai moraalista kehitystään.

Periaate 10

Lasta tulee suojella sellaisilta toiminnoilta, jotka saattavat kasvattaa hänessä taipumuksia rodulliseen, uskonnolliseen tai muunlaiseen syrjintään. Häntä on kasvatettava ymmärtämykseen, suvaitsevaisuuteen, kansojen välisen ystävyyden, rauhan ja yleismaailmallisen veljeyden hengessä sekä täysin tietäen, että hänen tarmonsa ja kykynsä olisi saatettava palvelemaan hänen lähimmäisiään.

hyväksytty Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksessa 20. marraskuuta 1959

 




"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

Arkisto 1999

Aikamme ilmiöitä

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä:
Nato näytti mallia Venäjälle. Vain yksi ero: Natolla oli Serbiassa ultrauusimmat täsmäaseet ja Venäjällä on Tshetsheniassa patavanhat räiskepyssyt. Siviileihin osuminen on varmaakin varmempaa. Maailman Valuuttarahasto senkun lähettää lisää rahaa Venäjälle!

(Nettisanomat 29.091999 13:10 pm)

http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999etusivu.htm


Matkalla tapaninpäivänä 2014. Ohikiitäviä ja pysähtyneitäkin kuvia neljässä tunnissa.

Isonna!

Matkalla tapaninpäivänä 2014. Ohikiitäviä ja pysähtyneitäkin kuvia neljässä tunnissa.

Lahonnut puu - Mummo vilkuttaa - Haudalla - Good Year - Luistelijoiden vilinää Puistokoulun kentällä - Hiljainen katu - Kaupunkikyyhkynen - Värejä 1 - Värejä 2 - Maakunta-arkisto - Uutta ja vanhaa - Palokunnanmäen uudisrakentamista - Liikerakennus - S-bunkkeri - Ahdasta tulee 1 - Ahdasta tulee 2 - Vanhaa ja ainakin vielä avaraa - Pysäytys - Rinteen lumetus - Harviainen luonnoilmiö - Kahvikupponen kylpylässä - Viikon lehtikuvat: Merenkulkujuristi Temmes ja Astrid Lindgren ja poika - Rinteen valot ja Matti Nykäsen mäki illan hämyssä - Rinteen valot - Isä ja lapset - Kaupungin valot 1 - Mies ja peilikuva - Kaupungin valot 2 - Luistelu jatkuu illan hämärässä.

Kuvat: Pertti Manninen. Perjantaina 26.12.2014 klo 11:55- 15:17 Laukaassa ja Jyväskylässä matkalla Laajavuoren kylpylän lämpöön ja sieltä takaisinkin illan hämärässä. Isonna!


"Itse asia kustuna: Ilkka Suominen".

Kun Yle ei pystynyt esittämään Tsunamin 10-vuotispäivänä mitään siitä kertovaa ohjelmaa, joka olisi ollut kiusallinen silloiselle pääministeri Matti Vanhaselle, joka ei raaskinut keskeyttää joululomanviettoaan ja niinikään kiusallinen ulkoministeri Erkki Tuomiojalle, jota virkamiehet ja valtion tiedottajat informoivat ala-arvoisesti vähätellen tapahtunutta, täytyi jostakin poliitikosta kuitenkin kertoa.

Ilkka Suominen, joka Wärtsilä Meriteollisuuden konkurssin aikaan lupasi, ettei yhtiötä päästetä konkurssiin ja jota alihankkijat uskoivat ja joutuivat sitten kärsimään suuria tappiota ministerin lausunnon johdosta. Valtio joutuikin sitten korvaamaan osan vahingoista, muistin mukaan 100 miljoonaa markkaa. Juristiarmeija pesi sitten ministeri Suomisen vastuusta todeten esim. niin, että ministeri ei tahallaan ollut antanut tällaista lausuntoa ja myös niin, ettei ministeriltä saataisi mitään olennaista summaa perittyä. Omaisuutta ei ollut. Nettisanomat kertoi asiasta aikanaan ja kirjoitus on näiden kusetuskuvien perässä.

Osa Ylen ohjelmasta "Itse asiassa kuultuna: Ilkka Suominen" tapaninpäivän iltana 26.12.2014, jossa toimittaja Juho-Pekka Rantala haastattelee kokoomuksen pitkäaikaisinta puheenjohtajaa. Alusta puuttuu noin 20 minuuttia ja teksti-tv:n teksit ovat mukana n. 99-prosenttisesti.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Keskiviikkona, uuden vuoden aattona 31.12.2014 rakettien jo paukkuessa. Kuvat 280 - 302.



Kuvat: Pertti Manninen.

- www.elama.fi -
Kuvat perjantaina 2014-12-26. Klo 21:09 -21:46. Kaikki 497 kuvaa täällä!


Arkisto

1999 elokuu


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.


Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.

Entinen ministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Ilkka Suominen menetteli erittäin taitamattomasti antaessaan lupauksen, ettei Wärtsilä-Meriteollisuus joudu konkurssiin.

Tähän lausuntoon uskoen monet alihankkijat joutuivat ahdinkoon, kun lupaus ei pitänytkään ja heille aiheutui tähän mennessä lähes 100 miljoonan menetykset, jotka oikeus on tuominnut valtion maksettaviksi.

Kallispalkkaisten huippujuristien tilaustyönä tekemä selvitys kuitenkin väittää, ettei ole mitään syytä nostaa syytettä taitamatonta ministeriä vastaan.

Selvityksessä on ihmeellisiä lauseita siitä, kuinka ei voida osoittaa, että ministeri Suominen olisi hyötynyt jotakin lupauksestaan!

Lisäksi siinä todetaan, että oikeudenkäynti tulisi kalliiksi ja venyisi pitkälle ensi vuosi tuhannelle ja kuitenkaan ministeriltä ei saataisi juuri mitään takaisin, koska vahingonkorvaus soviteltaisiin hyvin pieneksi, niinkuin Sundqvistin kohdalla tunnetusti tapahtui.

Tällaisten heppoisten väitteiden nojalla kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja-ressukka joutui tekemään yksinään likaisen työn: päätöksen, ettei mihinkään oikeustoimiin ryhdytä.

Koko hallitus ei uskaltanut päätöstä tehdä, vaikka on tietenkin siitä vastuussa ja varmasti tietoinen sen sisällöstä. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö olivatkin varmaan lomalla, kun päätös tehtiin!

Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma:
Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.

Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä.

Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta.

Voi aikoja, voi tapoja!

(12 12.08.99 pm)

 

http://www.nettisanomat.com/1999/08/12/netti1208.htm#alho2


Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

OIKEUS

2014 TAMMIKUU - MAALISKUU
2014 HUHTIKUU - TOUKOKUU
2014 KESÄKUU - ELOKUU
2014 SYYSKUU - MARRASKUU
2014 JOULUKUU
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Etsi Nettisanomista!



1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Kaiken keskellä aina läsnä!
-
Viikkosanomat-
blogi



Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta.

 

 

Arkistokuvia



Kivisaaren juhannuskokko "50 vuotta sitten".
 Kivisaari. Helsinki. Vuonna 1960 (n.). Ullakolta löytyneestä paperikuvasta keskiviikkona 2008-06-18. Sinistys ja kontrasti perjantaina 2011-06-24. Pertti Manninen. Julkaistu ensimmäisen kerran lauantaina 2008-06-21 - toisen kerran perjantaina 2011-06-24 - kolmannen kerran perjantaina 2013-06-21.


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


    

2013-09-20 Laatikon tyhjennysvideot youtubessa. (2013-10-06)

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria. 



Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm



"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.html



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

 


VUOSI 2014 - OIKEUS - VUOSI.fi - Ex-pääministeri Matti Vanhanen: En kadu, sainhan oikeutta. - Wincapita-rikoshyötykäräjät. Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Keski-Suomen käräjillä Jyväskylässä. - Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannoskin esillä: Lautamiehet poissa. - Jyrki Virolainen - "Päivystävä dosentti" Päivi Tiilikka - Sotsi 2014: Norjalaisen Sundbyn hiihdon hyväksyminen petasi Jauhojärven ja Niskasen kultamitalit. Kuvasarja. - Lakisanomat  Tiistai 2013-04-16 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -  2014 Helmikuu. Erään kunnianloukkausoikeudenkäynnin kirjallinen todiste, sen käsittely ja tulkinta rikoksen teonkuvaukseen. Maaliskuu 2000 Asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky Vantaa, sähköpostilla ilmoitusteksti - Jäädytetäänkö Harkimonkin rahavarat? Rahanpesuepäilyt liippaavat läheltä. - 2014 Huhtikuu. Sensuuri, ennakkosensuuri ja itsesensuuri. Kolme tapausta: Harkimo (Rantasila) 1999 – Mononen (Mononen) 2012 ja Kummola (Sinivaara) 2014. - Arkisto 2005. Pääsiäinen. - Arkisto 2013 Case Nettisanomat - Varmuuden vuoksi. Poliisit katkoivat punalippujen salot, Vappu 2014 Helsingissä. - Ahde ja Ailus. Naiset ahdingossa. Raatelu jatkuu. - Nettisanomat 15 vuotta - Lauri Kara - FANTASTISTA. Laura Rädyn palkka nousee, Männistön palkka nousee. Kokoomus - Ulvilan murhajuttu käy entistä sekavammaksi. - Lapsen oikeuksien julistus - "Itse asia kustuna: Ilkka Suominen". Wärtsilä Meriteollisuus, Wahlroos - Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. Arkistokuvia - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - sivu - maanantai 05.01.2015 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

VUOSI 2014 , OIKEUS , VUOSI.fi , Ex-pääministeri, Matti Vanhanen , Wincapita-rikoshyötykäräjät, Valokuvaajia, Keski-Suomen käräjillä, Jyväskylässä, Tuija Brax, Heidi Hautala, Lautamiehet, Jyrki Virolainen , "Päivystävä dosentti", Päivi Tiilikka, Sotsi 2014, Sundby, Jauhojärven ja Niskasen kultamitalit, Kuvasarja, Lakisanomat, Vastaava päätoimittaja, Pertti Manninen, kunnianloukkaus, oikeudenkäynti, kirjallinen todiste, käsittely , tulkinta , rikoksen teonkuvaus, Asianajaja, Pekka Mononen, Asianajotoimisto, Pekka Mononen Ky, Vantaa, sähköposti, ilmoitusteksti , Harkimon rahavarat, Rahanpesuepäily, Sensuuri, ennakkosensuuri, itsesensuuri, Harkimo (Rantasila), 1999 , Mononen (Mononen), 2012 , Kummola (Sinivaara), 2014, Arkisto 2005, Pääsiäinen, Arkisto 2013, Case Nettisanomat , Poliisit, katkoivat, punalippujen salot, Vappu, 2014, Helsingissä, Hilkka Ahde , Ailus, Naiset, ahdingossa, Raatelu, Nettisanomat, 15 vuotta, Lauri Kara, FANTASTISTA, Laura Räty, Männistön palkka, Kokoomus , Ulvilan murhajuttu, sekava, Lapsen oikeuksien julistus , Itse asia, kustuna, Ilkka Suominen, Wärtsilä, Meriteollisuus, Wahlroos, Bror, Björn

Vuosi 2014 - N:o 16 - Oikeus - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2015-01-05, nettiin 2015-01-05 17:16, linkkejä 2015-01-05.


Sivun alkuun!