Torstai 12.1.2023
Kymmenhypyt

Nettisanomat.com vuodesta 1999 alkaen
Linkki jokaiselle etusivulle
N:o 2590
ETUSIVULLE!

Kymmenhypyt. 2003 - 2013 - 2023.

16.1.2003.
HS-GALLUP Selvä enemmistö suomalaisista haluaa Nato-kansanäänestyksen. Lue!

12.1.2013.
Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista. Lue!

9.1.2023.
Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza Taistelevat tuulimyllyjä vastaan? Lue!


Kymmenhypyt. 2003 - 2013 - 2023.

16.1.2003. HS-GALLUP Selvä enemmistö suomalaisista haluaa Nato-kansanäänestyksen.

Torstaina 16. tammikuuta 2003. Numero 181



Nato-jäsenyyden kannatus on noussut.
Helsingin Sanomat keskiviikkona 15.01.2003. Arto Astikainen.


"KESKIVIIKKONA 15. TAMMIK
HELSINGIN S

HS-GALLUP
Nato-
jäsenyyden
kannatus
on noussut

Yli puolet yhä jäsenyyttä vastaan 
Valtaosa haluaisi kansanäänestyksen

Arto Astikainen
HELSINGIN SANOMAT

Suomen Nato-jäsenyyden kannatus on parin viime kuukauden aikana noussut ja samalla jäsenyyden vastustajien määrä vähentynyt. Enemmistö suomalaisista vastustaa silti edelleen liittymisrtä läntiseen sotilasliittoon.

Viime viikolla tehdyn mielipidemittauksen mukaan 24 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista kannattaa jäsenyyttä j 56 prosenttia vastustaa sitä. Kannattajien määrä on noussut ja vastustajien määrä vähentynyt marraskuussa tehdystä vastaavasta mittauksesta kuusi prosenttiyksikköä. Viime kesästä vastustajien ...

... on tullut erityisesti kokoomuksen ja Sdp:n kannattajakuntaan. Kokoomuksen kannattajista niukka enemmistö tukee nyt jäsenyyttä.

Suomalaisilla on hyvin selkeä näkemys, pitääkö Natosta järjestää kansanäänestys: 77 prosentin mie...

"Pitäisikö Suomen liittyä 
Naton jäseneksi?"

  6/2002 11/2002 1/2003
  prosenttia
kyllä 20 18 24
ei 66 62 56
ei osaa sanoa 14 19 20

Lähde: Suomen Gallup oy.
Mj/HS"

nettisanomat.com 26.04.2004


Torstaina 16. tammikuuta 2003. Numero 181

Pitäisiko Suomen liittyä Natoon?
"Läntiseen puolustusliittoon Natoon kuu... ...ta 11 on Euroopan unionin jäsenmaita... ...nemassa maihin, joista useimmat ovat... ...mieltä Te olette, pitäisiko Suomen liittyä...

Pitäisikö järjestää kansanäänest...
"Entä jos Suomessa h... ...jäsenyydestä järjestää kansanäänestys...


"POLITIIKKA 
POLITIIKAN UUTISIA MYÖS SIVULLA A 14

HS-GALLUP
Selvä enemmistö suomalaisista haluaa Nato-kansanäänestyksen

Kokoomuksen kannattajista enemmistö tukee nyt jäsenyyttä
Aiempaa useampi uskoo, että Nato-päätös tehdään lähivuosina

Arto Astikainen
HELSINGIN SANOMAT

Valtaisa enemmistö suomalaisista haluaa päästä kansanäänestyksessä itse ottamaan kantaa Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Kansanäänestystä haluaa 77 prosenttia suomalaisista. Tarpeettomana sitä pitää noin joka viides, 20 prosenttia. Vain kolme prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista ei osannut tuoreimmassa HS-Gallupissa määritellä mielipidettään Nato-kansanäänestykseen.

Suomen Gallup mittasi kansan Nato-näkemyksiä viime viikolla. Viime päivien julkinen kädenvääntö kansanäänestyksen tarpeellisuudesta tai tarpeettomuudesta on pääosin käyty HS-Gallupin haastattelujen jälkeen.

Suomen Gallup kyseli kansalaisten näkemyksiä Nato-kansanäänestyksestä myös viime marras- ja kesäkuussa. Mielipiteet eivät ole näistä mittauksista olennaisesti muuttuneet. Kesällä kansanäänestystä halusi 81 prosenttia suomalaisista.

Kansanäänestyshalu kattaa kaikki väestöryhmät. Kokoomuksen kannattajista kuitenkin huomattavan suuri osa, 45 prosenttia, pitää kansanäänestystä tarpeettomana. Nuoret ja naiset pitävät kansanäänestystä tarpeellisempana kuin vanhat ja miehet.

Nato-jäsenyyden kannatus on viime kuukausien aikana Suomessa kasvanut. Jäsenyyttä haluaa nyt 24 prosenttia suomalaisista, kun marraskuussa luku oli 18 prosenttia. Jäsenyyden vastustajien määrä on pudonnut 62 prosentista 56 prosenttiin. Noin viidennes kansalaisista ei osaa tai halua sanoa jäsenyydestä mielipidettään.

Eniten Nato-jäsenyyden kannattajia on kokoomuksen kannattajakunnassa, jo niukka enemmistö. Vastustus on laajinta vihreiden joukossa.

Marraskuusta varsinkin Sdp:n ja kokoomuksen kannattajia on siirtynyt jäsenyyden puoltajien puolelle. Marraskuussa Sdp:n kannattajista vain 15 prosenttia tuki Nato-jäsenyyttä. Nyt jäsenyyden puoltajia on demareista jo 30 prosenttia.

Jäsenyyden kannatus on ollut nykyisellä tasolla myös 1990-luvulla. Kosovon sodan jälkeen puoltajien määrä putosi reilusti alle 20 prosenttiin. Yhdessä mittauksessa jäsenyyden kannattajia löytyi vain 11 prosenttia.

Tulokset eivät ole keskenään vertailukelpoisia, koska kaikissa mittauksissa ei ole esitetty täsmälleen samaa kysymystä. HS-Gallupin jäsenyyskysymykseen liittyy nykyisin kaksi johdantovirkettä.

Nato mittauksissa on ollut vuodesta toiseen kiinnostava erityispiirre: enemmistö vastustaa Nato-jäsenyyttä, mutta likmain yhtä suuri enemmistö uskoo silti, että päättäjät jättävät kohta Suomen jäsenhakemuksen. Näin kävi tuoreimmassakin HS-Gallupissa.

Jäsenyyshakemukseen uskovien määrä on noussut viime marraskuusta. Silloin jäsenyyshakemuksen jättämiseen uskoi 70 prosenttia, nyt 78 prosenttia suomalaisista.

Asetelman on arveltu kuvaavan sitä, miten vähän suomalaiset uskovat itsellään olevan sananvaltaa mahdolliseen Nato-päätökseen: "sanoo kansa mitä hyvänsä, herrat vievät meidät Natoon". Uskomuslukema saattaa kuitenkin olla vain kansalaisten arvio, mikä on julkisuudessa käytävän Nato-keskustelun lopputulos.

TIETOKULMA
Tutkimus tehtiin viime viikolla

Nato-jäsenyyttä koskettelevan mielipidemittauksen teki Suomen Gallup Oy Helsingin Sanomien toimeksiannosta viime viikolla 7.-10. tammikuuta.

Tutkimus tehtiin puhelinhaastatteluina. Haastateltavia oli yhteensä 1 002. He edustivat Suomen 15-vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaa pois lukien.

Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
"Läntiseen puolustusliittoon Natoon kuu... ...ta 11 on Euroopan unioinin jäsenmaita. ...nemassa maihin, joista useimmat ovat ... mieltä Te olette, pitäisikö Suomen liittyä ...

  vastaajan puolue...
  Sdp Kesk ...
kyllä 30 21 ...
ei 58 60 ...
ei osaa sanoa 12 19 ...

Pitäisikö järjestää kansanäänest...
"Entä jos Nato-jäsenyyttä Suomessa ... jäsenyydestä järjestää kansanäänestys ...

  vastaajan puol...
  Sdp Kesk ...
kyllä 80 80 ...
ei 18 19 ...
ei osaa sanoa 1 - ...

Uskooko Suomen hakevan jäs...
"Uskotteko, että poliittiset päättäjät ... että Suomi hakee Nato-käsenyyttä?"

  vastaajan puo...
  Sdp Kesk ...
kyllä 80 82 ...
ei 10 11 ...
ei osaa sanoa 10 7 ...

Lähde: Suomen Gallup Oy"

nettisanomat.com 26.04.2004

Alkuperäinen sivu osoitteessa:
http://www.nettisanomat.com/
2003/01/16/natolehdet.htm


Kuvat rullattu 26.04.2004.





Kymmenhypyt. 2003 - 2013 - 2023.

12.1.2013. Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista.

2013 Tammikuu. Kyyhkyset telakoituvat langalle välttääkseen turhan energiankulutuksen pakkasessa.



Kyyhkyset telakoituvat langalle välttääkseen turhan enegiankulutuksen pakkasessa. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Ketomaantie. Lauantaina 2012-01-12 12:51. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

2013 Tammikuu. Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista.

Tiistai 18.12.2012
Wärtsilä Meriteollisuus. Saarikangas pelasti valtion. Wahlroos SYP:n (nykyisin Nordea). Suominen petti alihankkijat, ei saanut syytettä. STX pelaa kovaa peliä. Lue!

Lauantai 29.12.2012
Junailiko ex- ministeri Jyri Häkämies laivatilauksen Ranskaan? Lue!

Perjantai 11.01.2012
Telakkapäätös. SDP meni taas ansaan, nyt puheenjohtaja Urpilainen, viimeksi Heinäluoma varallisuusverossa. Lue!

Lauantai 12.02.2012
STX-kaappaus. Häkämies ja hallitus asialla. Pelinappuloina telakkatyöläiset. Lue!


Wärtsilä Meriteollisuus. Saarikangas pelasti valtion. Wahlroos SYP:n (nykyisin Nordea). Suominen petti alihankkijat, ei saanut syytettä. STX pelaa kovaa peliä

Martin Saarikangas ja Taloussanomat kertovat historiasta näin:

LAINAUS TALOUSSANOMISTA

”Julkisuudessa on pohdittu, että Suomen hallitus ei halua antaa telakalle pääomalainaa, koska pelkää joutuvansa omistajaksi, jos telakka kaatuu. Juuri näin kävi vuonna 1989, kun Wärtsilä Meriteollisuus kaatui valtion syliin.
Voisiko valtio yhtä hyvin ryhtyäkin telakkaomistajaksi, kuten kilpailijamaiden valtiot?
– Siitä konkurssista ei valtiolla voi ainakaan olla traumaa, koska minä pelastin valtion, eivätkä ne hävinneet penniäkään. Me pantiin hommat pyörimään ja saatiin laivat valmiiksi, Saarikangas muistuttaa.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/
2012/12/17/iso-masa-stxn-ahdingosta-harskia-pelia-korealaisilta/201243920/12

LAINAUS LOPPUU

On hyvä muistaa, että juuri Martin Saarikangas petti alihankkijat, joista suuri osa ajautui konkurssiin, Hän lupasi, että laskut maksetaan. Laiva saatiin valmiiksi ja laskut jäivätkin maksamatta. Tällainen mies nyt sitten rehvastelee neuvoillaan. Nettisanomilla oli aineistoa, mutta alihankkijat eivät antaneet sitä julkaista. He kärsivät nahoissaan, elämä jatkui vahvemmilla, heikot sortuivat.

Tähän lopuksi Nettisanomissa julkaistu artikkeli, jossa kerrotaan Wahlroosien toiminnasta siihen aikoihin siinä asiassa ja Ministeri Suomisen osuutta, jonka valtion maksamat lakimiehet pelastivat ja tietenkin ne kaverit, jotka armahtivat Suomisen.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Tiistai 2012-12-18 00:20

1999
Nettisanomat
http://www.nettisanomat.com/
1999/08/12/netti1208.htm#alho2

Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.

Entinen ministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Ilkka Suominen menetteli erittäin taitamattomasti antaessaan lupauksen, ettei Wärtsilä-Meriteollisuus joudu konkurssiin.

Tähän lausuntoon uskoen monet alihankkijat joutuivat ahdinkoon, kun lupaus ei pitänytkään ja heille aiheutui tähän mennessä lähes 100 miljoonan menetykset, jotka oikeus on tuominnut valtion maksettaviksi.

Kallispalkkaisten huippujuristien tilaustyönä tekemä selvitys kuitenkin väittää, ettei ole mitään syytä nostaa syytettä taitamatonta ministeriä vastaan. Selvityksessä on ihmeellisiä lauseita siitä, kuinka ei voida osoittaa, että ministeri Suominen olisi hyötynyt jotakin lupauksestaan!

Lisäksi siinä todetaan, että oikeudenkäynti tulisi kalliiksi ja venyisi pitkälle ensi vuosi tuhannelle ja kuitenkaan ministeriltä ei saataisi juuri mitään takaisin, koska vahingonkorvaus soviteltaisiin hyvin pieneksi, niinkuin Sundqvistin kohdalla tunnetusti tapahtui. Tällaisten heppoisten väitteiden nojalla kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja-ressukka joutui tekemään yksinään likaisen työn: päätöksen, ettei mihinkään oikeustoimiin ryhdytä. Koko hallitus ei uskaltanut päätöstä tehdä, vaikka on tietenkin siitä vastuussa ja varmasti tietoinen sen sisällöstä. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö olivatkin varmaan lomalla, kun päätös tehtiin!

Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma: Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.

Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä.

Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta. Voi aikoja, voi tapoja!

(Nettisanomat 12.08.99 pm)
Nettisanomat
http://www.nettisanomat.com/
1999/08/12/netti1208.htm#alho2

Tags: 


,
,
 

http://viikkosanomat.fi/
2012/12/18/wartsila-meriteollisuus-saarikangas-pelasti-valtion-wahlroos-sypn-nykyisin-nordea-suominen-petti-alihankkijat-ei-saanut-syytetta-stx-pelaa-kovaa-pelia/


Junailiko ex- ministeri Jyri Häkämies laivatilauksen Ranskaan?

Oliko lähtö ministerin postilta vain jonkunlainen häivytysoperaatio?

Nämä olivat kysymyksiä.

Seuraavassa sitten faktaa: Jyri Häkämies on saanut vaaliavustusta, jonka maksajana on ollut ns. veroparatiisiyhtiö. Tämän tiedon hän paljasti vasta sitten kun oikeuskansleri oli määrännyt kansanedustajien vaalirahailmoituksia täydennettäviksi.

Jyri Häkämies oli se ministeri joka viime kädessä vastasi Kemira GrowHow:n myynnistä norjalaisille ilmeisesti järjettömään alihintaan.

Uusi ministeri Jan Vapaavuori on tietenkin ollut sivussa ja astui nyt sopivasti puhtaana pulmusena päätöstä tekemään.

Lopuksi:
Laivakaupasta sen verran, että päätöshän on tehty yksimielisesti, joten ei Häkämieheen tai Vapaavuoreen tietenkään käsiksi pääse. Kukaan ei myönnä tehdyn virhettä.

Jos kauppa oli kiinni 50 miljoonasta, niin olisihan se pitänyt pystyä järjestämään, tavalla tai toisella, vaikka huomautuksella EU-kilpailusäännösten rikkomisesta ja mahdollisilla seuraamuksilla. Tuntuu siltä, että Häkämiehen jengi on onnistunut huijaamaan koko muuta hallitusta tai ainakin niitä, jotka eivät ole olleet tietoisia taustakuvioista. Ministeri Paavo Arhinmäkikin sopersi tv.ssä aika avuttoman näköisenä jotakin siitä, että Ranskan valtio omistaa osan STX-telakasta siellä ja pystyy näin ollen paremmin rahoittamaan tilausta.

Voihan sekin olla mahdollista, että mahdollisen konkurssin sattuessa Suomen valtiosta olisi tullut loistoristeilijän omistaja. Olisihan se kuitenkin ollut jotain muuta kuin Lipposen-Niinistön-Heinosen ostama saksalainen UMTS-ilmatila, joka taitaa vieläkin olla Suomen taloushistorian suurin tuhlailu. Yksi on eläkkeellä kaasuputkikonsulttina, yksi virassa nuoren vaimonsa kanssa ja yksi on päässyt tämän nykyisen pääministeri Jyrki Kataisen avustajaksi ja hyvää palkkaa nauttivaksi neuvonantajaksi.

Ja laivatilauksen pääkonna on lähtenyt omille teilleen pois eduskunnasta ja valtioneuvostosta!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2012-12-29 18:32.

Tags: 
,

,
 ,

http://viikkosanomat.fi/
2012/12/29/junailiko-ex-ministeri-jyri-hakamies-laivatilauksen-ranskaan/


Telakkapäätös. SDP meni taas ansaan, nyt puheenjohtaja Urpilainen, viimeksi Heinäluoma varallisuusverossa.

Telakkapäätös. SDP meni taas ansaan, nyt puheenjohtaja Urpilainen, viimeksi Heinäluoma varallisuusverossa.

SDP ja sen puheenjohtaja Jutta Urpilainen joutuivat kokoomuksen taitavan ja taitavasti näytellyn STX-telakan tukipäätöksen jyräämäksi. Laiva olisi voitu rakentaa Suomessa, jos olisi vain tahdottu.

Kun ajattelee sitä kuinka ovelia ja mutkikkaita päätöksiä on tehty esim. Kreikan miljarditolkkuisessa tukemisessa tai vaikkapa valtionyhtiöiden johtajien välillä tolkuttomissa optiovirityksissä (esim Fortum), on valtiovarainiministeri Urpilaiosen sopertelu surullista katseltavaa, ”Päätös olisi ollut lainvastainen”. Tv-uutisessa sentään kerrottiin tai arveltiin minkä lain: EU:n kilpailulain. Kovin hyvin suomalaiset tätä lakia TAHTOIVAT noudattaa ja näin siis sitten tuhota 20 000 (!) työvuotta suomalaisilta telakkatyöläisiltä. Nyt sitten kokoomusministeri Jan Vapaavuori ja SDP-ministeriLauri Ihalainen ovat lähettäneet selvityspyynnön EU:n kilpailukomissaarille, onko Ranska noudattanut tätä lakia. Tutkiminen kestää arviolta 1.5 vuotta. Laiva rakennetaan Ranskassa, ranskalaiset ovat saaneet työtä. Ja suomalaiset ei.

Nyt tuntuu siltä, että SDP ei haluakaan suurimmaksi puolueeksi ja sen puheenjohtaja pääministeriksi. Sama näytelmä käytiin vuonna 2007, kun Ministeri Eero Heinäluoma narutettiin hyväksymään varallisuusveron poisto. Teko oli todelliselta (?) työväenpuolueelta ennenkokematon ja tällä kertaa naruttajana oli Keskusta ja sen puheenjohtaja Matti Vanhanen.

Voi tietenkin olla, että silloinen takuumies SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen hyväksyi tämän varallisuusveron poiston odottaen sitten myöhempää palkintoa: Onhan hän nyt ministeri.

Tässä ohessa kirjoitus, joka on otsikoitu ”SDP putosi Keskustan ansaan!”

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Perjantai 2012-01-11 12:49


http://www.nettisanomat.com/
2007/03/19/etusivu.html

SDP putosi Keskustan ansaan! Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. 
Maanantai 2007-03-19. 

SDP putosi Keskustan ansaan!

Vaaleissa punnitaan harjoitettu politiikka. Keskusta ja SDP tekivät hallituskautenaan hirvittävän oikeistolaista politiikkaa. Aluksi alennettiin kertarysäyksellä tuloveroja mahtavasti ja kaikki yhteiskunnan heikompiosaisten tarpeet jätettiin huomiotta. Ei muistettu lapsiperheitä, opiskelijoita,eläkeläisiä, vanhuksia ja heidän hoitajiaan jne. Murusia jaettiin, jos niitäkään. Ökyrikkaiden, 40 000 henkilön, varallisuusvero poistettiin kokonaan, siis  lahjoitettiin 120 miljoonaa euroa 40 000:lle henkilölle  ja sen jälkeen SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma soperteli jotakin, että tämä lahjoitus liittyi tupoon! Eläkeläisille taidettiin antaa viime vuoden loppupuolella 7 euron kuukausikorotus eläkkeisiin. Opintorahaaa ei ole nostettu noin 13 vuoteen jne. Joku pakinoitsijahan kirjoitti tästä Heinäluoman kylmäkiskoisuudesta opiskelijoita kohtaan: ”pari piirua jäärän suuntaan” ja vaaleissa muistetaan.

Paavo Lipponen on syypää tähänkin SDP:n vaalitappioon. Tämän hän varmaankin itsekin tiesi, kun ei kehdannut mennä SDP:n vaalivalvojaisten hautajaistunnelmaan. Ex-pääministerihän intoili edellisissä vaaleissa 2003 pääministerivaaleja ja hävisi. Nyt tästä pääministerivaaliajatuksesta ei päästykään eroon ja Matti Vanhanen käytti hyväkseen näkyvyytensä ja asemansa. Eero Heinäluoma haukkoi henkeään, kun Vanhanen ja Erkki Tuomioja olivat parrasvaloissa ja itse vain silloin tällöin sopertamassa jotain sekavaa; esim alkoholiveron eurooppalaista alentamista, jolla toteutuessaankaan ei olisi ollut mitään todellista merkitystä. Heinäluoma ja Vanhanen olivat yhdessä kovaa vauhtia säädättämässä rajavartiolaitoksen rajamiesten rikkurilakia. Siinäkin häpeä todellisuudessa lankesi tietenkin molemmille, mutta Heinäluomalle enemmän, entiselle SAK:n virkailijalle!

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei missään vaiheessa tullut uskottavaksi, vaan hapuili tietämättömyydessään. Kun tähän yhdistyi vielä oikeusministeri Leena Luhtasen vaalirahasotkut, niin kaikki SDP:n vaalitoiminta oli jonkunlaista puolustustaistelua ja viimehetken joukkojen onttoa vaaliuurnille patistamista. Kannattajat kuitenkin ajattelivat, että mitä sitä äänestämään, kun ”työväen” puolueellakin on tarjottavanaan sitä samaa paskaa ja sanahelinää!

Vaalien todellinen voittaja oli oikeasti Keskusta ja pääministeri Matti Vanhanen Kokooomuksen Jyrki Kataisen ja Sauli Niinistön hurjasta äänimäärästä huolimatta. Keskusta pystyi pitämään suurimman puolueen asemansa, tosin äärimmäisen niukasti. Vaaliyön laskujen mukaan Keski-Suomessa Kokoomuksen lisäpaikka oli 60 äänen päässä! Vaalit voittaa vain se, joka pääsee hallitukseen. Voi olla, että Kokoomuksen kannalta tämä tulos oli paras mahdollinen. Ei suurin puolue, mutta kuitenkin selvästi suurempi kuin maanrakoon poljettu SDP. Näin ollen hallitukseen pääsy on helpompaa, kun ei tarvitse joutua tilanteeseen, jossa molemmat muut suuret Keskusta ja SDP sanoisivatkin ei!

Toisaalta ei tämmöistä pelkoa todellisuudessa ole. Kyllähän Keskusta pystyy kostamaan Anneli Jäätteenmäen hallituksen kaatamisen vähäeleisesti Kokoomukseen tarttuen kansan määräämänä tahtona, vaikka suomalaisessa parlamentarismissa minkätahansalainen koaliitio, jolla  vain on 101 paikkaa pystyy hallitsemaan ja muodostamaan hallituksen!

SDP voi ruveta miettimään politiikkansa muuttamista. Mutta tämä voi olla jo liian myöhäistä. Oikeistopuhuri on voinut puhaltaa liian voimakkaasti ja jos maan taloudella menee hyvin niin Keskusta muistaakin seuraavalla nelivuotiskaudella heikoimpienkin asemaa ja säilyttää näin valtansa vasemmiston pyristelyistä huolimatta. Millään ei jaksa uskoa, että Keskusta olisi niin häpeällinen, että sen politiikka säilyisi ennallaan tai jopa oikeistolaistuisi.

Maanantai 2007-03-19.
SDP putosi Keskustan ansaan! Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Arkistokirjoitus
http://www.nettisanomat.com/
2007/03/19/etusivu.html

Tags: 
,
, ,
 
,

http://viikkosanomat.fi/
2013/01/11/telakkapaatos-sdp-meni-taas-ansaan-nyt-puheenjohtaja-urpilainen-viimeksi-heinaluoma-varallisuusverossa/


STX-kaappaus. Häkämies ja hallitus asialla. Pelinappuloina telakkatyöläiset.

STX-kaappaus. Häkämies ja hallitus asialla. Pelinappuloina telakkatyöläiset.

Tänään (12.01.2013) Uusi Suomi kirjoittaa ex-ministeri Jyri Häkämiehen Ylessä antamasta lausunnosta  näin:

LAINAUS

”Häkämies huomauttaa, että hallitus on linjannut, ettei se harkitse osallistumista STX Finlandiin samalla tavalla kuin Ranskan valtio omistaa osan ranskalaisesta STX-telakasta. Sen sijaan EK:n toimitusjohtaja katsoo, ettei hallituksen pidä poissulkea mahdollisuutta olla mukana muissa hankkeissa telakkaosaamisen turvaamiseksi Suomessa.”

Uusi Suomi lauantaina 2012-01-12-
http://www.uusisuomi.fi/raha/
56342-yle-hakamies-haluaa-pitaa-telakkaosaamisen-kasvun-mahdollisuuksia 

LAINAUS LOPPUU

Ministerinä Jyri Häkämies onnistui yksityistämään Suomen valtion omaisuutta hyvin edullisesti, ostajien näkäkulmasta katsoen.

Ollessaan vielä ministeri Jyri Häkämies vastuullisena ministerinä linjasi sen, että STX-telakalle ei anneta sen pyytämää 50 miljoonan lainaa. Nykyinen ministeri, jonka esityksestä kieltäytyminen muodollisesti tehtiin, Jan Vapaavuori, toteutti vain Jyri Häkämiehen päätöstä. Häkämies onnistui välttämään päätöksenteon kun hänelle sopivasti avautui paikka, jolloin hän saattoi luopua niin ministerin virasta kuin kansanedustajan tehtävästäkin,

Aluksi näytti siltä, että Häkämies toimi suoraan ranskalaisten laskuun,

Hänen taustansa tuntien olisi pitänyt tajuta, että hän ja maan hallitus ovatkin suomalaisen pääoman, yksityisen, asialla.

Tavoitteena on saada STX Finland nurin ja ryhtyä sitten avustamaan suomalaista yksityistä pääomaa ja takaamaan mahdollisia voittoja ja myös tappioitakin.

Hankkeessa voivat häviäjinä olla vain suomalaiset telakkatyöläiset. Eihän missään ole kirkossa kuulutettu, että tilauksia tulisi. Nyt niitä on kaksi TUI-risteilijää, melkein.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma on mukana samassa juonessa. Hän ilmoitti Viking- aluksen vesillelaskussa, että STX:ää ei tueta. Heinäluoman tietämys telakka-asioissa on uskon varassa, eihän hän päivääkään ole ollut liike-elämän palveluksessa ja tietäisi jotakin oikeasti sen lainalaisuuksista.

Sen sijaan Häkämiehen esimies EK:n puheenjohtaja Ilpo Kokkilatietää kyllä miten toimitaan. Kun Eestissä, Virossa rakennettiin valtava Rakveren lihanjalostuskombinaatti, niin SRV veti välistä ja alkuperäisen urakan saanut jäi nuolemaan näppejään, Jos silloin 90-luvun alussa olisi tutkittu ”lahjuksia” yhtä tarkasti kuin nykyisin niin Suomessa kuin Virossakin, olisi paskakasa räjähtänyt silmille. Kokkila kunnostautui sitten myöhemminkin kaapatessaan SRV:n erinäisiä temppuja käyttäen itselleen muilta osakkailta.

Mielenkiintoinen ajanjakso on edessä ja lopputulos ratkaisee, Onnistutaanko Turun STX-telakka kaappaamaan korealaisilta  vai jääkö luu suomalaiseen käteen: pääomalla ei ole mitään menetettävää, mutta työntekijöillä ja alihankkijoilla on, suomalaisillakin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2012-01-12 22:33

Tags: ,
 

,
,,

http://viikkosanomat.fi/
2013/01/12/stx-kaappaus-hakamies-ja-hallitus-asialla-pelinappuloina-telakkatyolaiset/

Kyyhkyset telakoituvat langalle välttääkseen turhan enegiankulutuksen pakkasessa. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Ketomaantie. Lauantaina 2012-01-12 12:51. Kuva: Pertti Manninen.

2013 Tammikuu. Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista.

Alkuperäinen sivu osoitteessa:
http://www.nettisanomat.com/
2013/01/12/etusivu.html

 


 

Kymmenhypyt. 2003 - 2013 - 2023.

9.1.2023. Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza Taistelevat tuulimyllyjä vastaan?

Maanantai 9.1.2023. Pääkirjoitus.

Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza
Taistelevat tuulimyllyjä vastaan?

Vielä 2016 presidentti Sauli Niinistö uhosi, että yksi mies, silloin presidentti Donald Trump, ei voi päättää siitä hyväksytäänkö Suomi Natoon, jos hakemuksen jättää.

Nyt vastassa on kaksi miestä Unkarin Viktor Orbán ja Turkin Recep Tayyip Erdoğan. Heidän päätösvallassaan on se, hyväksytäänkö Suomi, ja ohessa Ruotsikin jäseniksi.

NATO on demokraattinen järjestö ja jokaisella maalla on päätösvalta estää uusi jäsenyys. Mikä sitten on syynä siihen, että nämä kaksi maata eivät ole jäsenyyshakemuksia hyväksyneet.

Paljonhan tätä on spekuloitu, on vaalit tulossa jne. Vähemmän, jos ollenkaan, on arvioitu sitä, että NATOn maaraja Venäjää vastaan kasvaisi 1340 km ja ydinaseet tulisivat Pietarin porteille. Suomessa hoetaan, ettei ydinaseita tänne tulisi. Samalla kuitenkin unohdetaan, että joka tapauksessa Suomi sitoutuu NATOn ydinasedoktriiniin, jonka mukaan ydinaseita voidaan käyttää, ennenkuin vastapuoli olisi niitä käyttänyt tai jopa siihenkin, että ydinaseita voidaan käyttää sellaisiakin valtioita vastaan, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Samanlainen doktriini on tietenkin myös Venäjällä. Norjalla on rajoituksia. Suomi ei mitään rajoituksia ole vaatinut, vaan halutaan liittyä nahkoineen ja karvoineen mukaan.

Uuden vuoden puheessaan Presidentti Sauli Niinistö uskoi Suomen jäsenyyden tulevan hyväksytyksi tänä vuonna. Ulkoministeri Pekka Haavisto säesti puhumalla kahdesta aikaikkunasta. Molemmat avautuisivat tänä vuonna. Toinen nyt keväällä ja toinen kesällä.

Aika näyttää sitten jatkuuko suomalaisten Don Quijoten ja Sancho Panzan taistelu tuulimyllyjä vastaan pidempäänkin.

Pääkirjoitus. Maanantaina 9.1.2023 07:12.

Lopuksi juoniseloste Cervantesin romaanista:

Juoni

Köyhä maalaishidalgo Alfonso Quijano menettää järkensä liikaa ritariromaaneja ahmittuaan ja päättää lähteä maailmalle taistelemaan vääryyttä vastaan ja puolustamaan sorrettuja ratsastaen vanhalla kaakillaan Rosinantella. Hän ottaa nimekseen don Quijote Manchalainen ja pukeutuu ruosteiseen haarniskaan. Aseenkantajakseen hän ottaa pelkurimaisen, viekkaan ja maalaisjärkeä käyttävän Sancho Panzan, joka nimittää isäntäänsä ”surkean hahmon ritariksi”.

Don Quijote, lämminsydäminen ja herkkä herrasmies, on selvästi hourupäinen useimpien ihmisten mielestä, ja hän herättää heissä ihmetystä ja hilpeyttä. Myös miehen ulkonäkö hämmästyttää: hän on luiseva ja kasvoiltaan laiha, ja hänen poskensa ovat välillä niin kuopalla, että ”niiden sisäpinnat suutelevat toisiaan”. Hän luulee tavallisia majataloja lumotuiksi linnoiksi, lampaita kääpiöiksi ja talonpoikaistyttöjä kauniiksi prinsessoiksi. Hän taistelee jättiläisiksi luulemiaan tuulimyllyjä vastaan ja kuvittelee, että naapurissa asuva maalaistyttö on Dulcinea Tobosolainen, kaunis neitsyt, jolle hän vannoo ikuista rakkauttaan ja uskollisuuttaan.

Sancho Panzakin pitää isäntäänsä hulluna mutta osallistuu leikkiin, koska toivoo rikastuvansa. Hän ja Quijote päättävät, että koska Dulcinea ei ole kaunis eikä tuoksu hyvältä, hänet on varmasti noiduttu, ja sankarien tehtävänä on poistaa lumous. Parivaljakon elämänasenteiden vastakkaisuus valottaa tapahtumia kahdesta näkökulmasta, sillä Panza on realisti ja don Quijote idealisti.

Monien seikkailujen jälkeen yksi don Quijoten ystävistä, pakottaakseen tämän palaamaan kotiin retkiltään, naamioituu ritariksi, voittaa vastustajansa ja vaatii tätä luopumaan ritariseikkailuistaan vuodeksi. Don Quijote päättää ryhtyä maaseudulle paimeneksi mutta sairastuu. Kirjan toisen osan lopussa, jossa don Quijote makaa kuolinvuoteellaan, hän huomaa oman narrimaisuutensa ja tajuaa tekonsa hullutuksiksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/
Don_Quijote

 

Lue myös!

2016

MARRASKUU 2016. Iltalehti 10.11.2016
Päivän meili.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

"Suomen presidentin ensimmäinen vierailu Naton päämajaan osui historialliseen ajankohtaan ..."
Iltalehti torstaina 10.11.2016.


Lue myös!
2016

MARRASKUU 2016. Pääkirjoitus.

Niinistö, Nato ja Trump. Suomen presidentin väärinkäsitys USA:n presidentin vallasta.

marraskuu 10, 2016
Presidentti Sauli Niinistö toivotti juuri valitulle Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille ”onnea ja viisautta”. Hyvin hän muisti edellisen presidentin Tarja Halosen aikoinaan samalle taholle lausuman toivomuksen: ”viisautta”.

Yhdysvaltain presidentin vallasta presidentti Sauli Niinistöllä on väärä käsitys. Iltalehden pääkirjoitussivulla olevan meilin mukaan: ”Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden osalta totesitte, että niin jäsenyys kuin Natokaan ei ole riippuvainen yhdestä ihmisestä, vaikka tämä olisi Yhdysvaltain presidentti.”

Niinistö on väärässä: Tässä asiassa ei kävellä presidentti Donald Trumpin yli. Jos Trump haluaa, että Nato ei laajene esim. Suomen jäsenyydellä, niin ei sitten laajene. Ei kai Niinistö tarkoita sitä, että tarvittaessa laajentumista vastustava USA:n presidentti voidaan hiljentää ja eliminoida.

Ehkä siellä Naton käytävillä, jossa ko. lausunto annettiin tuli niin mahtava olo, että tosiasiatkin hämärtyivät.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2016-11-10 19:09.

Tags: , ,
, , ,
, , ,
, , , ,
,

http://viikkosanomat.fi/
2016/11/10/
niinisto-nato-ja-trump-suomen-presidentin-vaarinkasitys-usan-presidentin-vallasta/

Lue myös!
VUOSIKATSAUS 2015 HEINÄKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN SELITYS, MIKSEIVÄT VENÄLÄISET PÄÄSSEET ETYK-JUHLAKOKOUKSEEN.
http://www.nettisanomat.com/
2015/12/29/etusivu.html

 



 

Torstai 12.1.2023. Vaalien jälkeen?
"NATOn päämajasta, herra pääministeri".


Kevään eduskuntavaalien jälkeen: Näinkö käy?
Arkistokuva: "NATOn päämajasta, herra pääministeri". Kuva: Yle. Tiistai 2008-05-27 klo 19:41. Pertti Manninen.

Niinistö ja Haavisto - Suomalaiset Don Quiote ja Sancho Panza taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Pääkirjoitus.

Maanantai 9.1.2023. Alkuvuoden kuvia.

Lumisella kivellä istuva pikkuinen orava.
Talon lähellä vierailevat valkohäntäpeurat.
Kottarainen ja pienemmätkin sekä peura.
Värinsä säilyttänyt pupu.
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntai 1.1.2023 - Sunnuntai 8.1.2023. Kuvat: Pertti Manninen.

Vuosikatsaus 2022. Tammi - Helmi - Maalis - Huhti - Touko - Kesä - Heinä - Elo - Syys - Loka - Marras - Joulu Vuosikatsaus 2022.


Kymmenhypyt. 2003 - 2013 - 2023.
16.1.2003. HS-GALLUP Selvä enemmistö suomalaisista haluaa Nato-kansanäänestyksen. Lue!
12.1.2013. Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista. Lue!
9.1.2023. Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza Taistelevat tuulimyllyjä vastaan? Lue!



Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä:
100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa".
Lue!

- Uudenvuoden 2023 aatto. 3 kuvaa. Kuvat
- Eilinen hämmennys. Iltapäivän otsikot.
Kuva - Paluu arkeen. Iltapäivän otsikot. Kuva
- Hiukan isompi peura.
Kuva
- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään.
Lue!


Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com


Jokaiselle etusivulle

Viikkosanomat

Sivustot

Uusi sivusto:
www.fotonet.fi


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


Julkaisija - Publisher:
nettisanomat @hotmail.com

 

Topautoosat.fi

Renkaat.com



Maanantai 9.1.2023. Kaksi kuvaa.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja kylän naakat ohikulkijoineen!
Uusimaa. Kirkkonummi. Keskustan Kirsikka. Tiistaina 3.1.2023 10:02. Kuva: Pertti Manninen.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus valtatien liikennettä seuraten mm. Onnibussia, joka vei matkustajia Turkuun.
Uusimaa. Espoo. Lommila eli Ikea. Torstai, loppiaisaatto. 5.1.2023 10:48. Kuva: Pertti Manninen.


Maanantai 9.1.2023. Pääkirjoitus.

Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza
Taistelevat tuulimyllyjä vastaan?

Vielä 2016 presidentti Sauli Niinistö uhosi, että yksi mies, silloin presidentti Donald Trump, ei voi päättää siitä hyväksytäänkö Suomi Natoon, jos hakemuksen jättää.

Nyt vastassa on kaksi miestä Unkarin Viktor Orbán ja Turkin Recep Tayyip Erdoğan. Heidän päätösvallassaan on se, hyväksytäänkö Suomi, ja ohessa Ruotsikin jäseniksi.

NATO on demokraattinen järjestö ja jokaisella maalla on päätösvalta estää uusi jäsenyys. Mikä sitten on syynä siihen, että nämä kaksi maata eivät ole jäsenyyshakemuksia hyväksyneet.

Paljonhan tätä on spekuloitu, on vaalit tulossa jne. Vähemmän, jos ollenkaan, on arvioitu sitä, että NATOn maaraja Venäjää vastaan kasvaisi 1340 km ja ydinaseet tulisivat Pietarin porteille. Suomessa hoetaan, ettei ydinaseita tänne tulisi. Samalla kuitenkin unohdetaan, että joka tapauksessa Suomi sitoutuu NATOn ydinasedoktriiniin, jonka mukaan ydinaseita voidaan käyttää, ennenkuin vastapuoli olisi niitä käyttänyt tai jopa siihenkin, että ydinaseita voidaan käyttää sellaisiakin valtioita vastaan, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Samanlainen doktriini on tietenkin myös Venäjällä. Norjalla on rajoituksia. Suomi ei mitään rajoituksia ole vaatinut, vaan halutaan liittyä nahkoineen ja karvoineen mukaan.

Uuden vuoden puheessaan Presidentti Sauli Niinistö uskoi Suomen jäsenyyden tulevan hyväksytyksi tänä vuonna. Ulkoministeri Pekka Haavisto säesti puhumalla kahdesta aikaikkunasta. Molemmat avautuisivat tänä vuonna. Toinen nyt keväällä ja toinen kesällä.

Aika näyttää sitten jatkuuko suomalaisten Don Quijoten ja Sancho Panzan taistelu tuulimyllyjä vastaan pidempäänkin.

Pääkirjoitus. Maanantaina 9.1.2023 07:12.

Lopuksi juoniseloste Cervantesin romaanista:

Juoni

Köyhä maalaishidalgo Alfonso Quijano menettää järkensä liikaa ritariromaaneja ahmittuaan ja päättää lähteä maailmalle taistelemaan vääryyttä vastaan ja puolustamaan sorrettuja ratsastaen vanhalla kaakillaan Rosinantella. Hän ottaa nimekseen don Quijote Manchalainen ja pukeutuu ruosteiseen haarniskaan. Aseenkantajakseen hän ottaa pelkurimaisen, viekkaan ja maalaisjärkeä käyttävän Sancho Panzan, joka nimittää isäntäänsä ”surkean hahmon ritariksi”.

Don Quijote, lämminsydäminen ja herkkä herrasmies, on selvästi hourupäinen useimpien ihmisten mielestä, ja hän herättää heissä ihmetystä ja hilpeyttä. Myös miehen ulkonäkö hämmästyttää: hän on luiseva ja kasvoiltaan laiha, ja hänen poskensa ovat välillä niin kuopalla, että ”niiden sisäpinnat suutelevat toisiaan”. Hän luulee tavallisia majataloja lumotuiksi linnoiksi, lampaita kääpiöiksi ja talonpoikaistyttöjä kauniiksi prinsessoiksi. Hän taistelee jättiläisiksi luulemiaan tuulimyllyjä vastaan ja kuvittelee, että naapurissa asuva maalaistyttö on Dulcinea Tobosolainen, kaunis neitsyt, jolle hän vannoo ikuista rakkauttaan ja uskollisuuttaan.

Sancho Panzakin pitää isäntäänsä hulluna mutta osallistuu leikkiin, koska toivoo rikastuvansa. Hän ja Quijote päättävät, että koska Dulcinea ei ole kaunis eikä tuoksu hyvältä, hänet on varmasti noiduttu, ja sankarien tehtävänä on poistaa lumous. Parivaljakon elämänasenteiden vastakkaisuus valottaa tapahtumia kahdesta näkökulmasta, sillä Panza on realisti ja don Quijote idealisti.

Monien seikkailujen jälkeen yksi don Quijoten ystävistä, pakottaakseen tämän palaamaan kotiin retkiltään, naamioituu ritariksi, voittaa vastustajansa ja vaatii tätä luopumaan ritariseikkailuistaan vuodeksi. Don Quijote päättää ryhtyä maaseudulle paimeneksi mutta sairastuu. Kirjan toisen osan lopussa, jossa don Quijote makaa kuolinvuoteellaan, hän huomaa oman narrimaisuutensa ja tajuaa tekonsa hullutuksiksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/
Don_Quijote

 

Lue myös!

2016

MARRASKUU 2016. Iltalehti 10.11.2016
Päivän meili.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

"Suomen presidentin ensimmäinen vierailu Naton päämajaan osui historialliseen ajankohtaan ..."
Iltalehti torstaina 10.11.2016.


Lue myös!
2016

MARRASKUU 2016. Pääkirjoitus.

Niinistö, Nato ja Trump. Suomen presidentin väärinkäsitys USA:n presidentin vallasta.

marraskuu 10, 2016
Presidentti Sauli Niinistö toivotti juuri valitulle Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille ”onnea ja viisautta”. Hyvin hän muisti edellisen presidentin Tarja Halosen aikoinaan samalle taholle lausuman toivomuksen: ”viisautta”.

Yhdysvaltain presidentin vallasta presidentti Sauli Niinistöllä on väärä käsitys. Iltalehden pääkirjoitussivulla olevan meilin mukaan: ”Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden osalta totesitte, että niin jäsenyys kuin Natokaan ei ole riippuvainen yhdestä ihmisestä, vaikka tämä olisi Yhdysvaltain presidentti.”

Niinistö on väärässä: Tässä asiassa ei kävellä presidentti Donald Trumpin yli. Jos Trump haluaa, että Nato ei laajene esim. Suomen jäsenyydellä, niin ei sitten laajene. Ei kai Niinistö tarkoita sitä, että tarvittaessa laajentumista vastustava USA:n presidentti voidaan hiljentää ja eliminoida.

Ehkä siellä Naton käytävillä, jossa ko. lausunto annettiin tuli niin mahtava olo, että tosiasiatkin hämärtyivät.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2016-11-10 19:09.

Tags: , ,
, , ,
, , ,
, , , ,
,

http://viikkosanomat.fi/
2016/11/10/
niinisto-nato-ja-trump-suomen-presidentin-vaarinkasitys-usan-presidentin-vallasta/

Lue myös!
VUOSIKATSAUS 2015 HEINÄKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN SELITYS, MIKSEIVÄT VENÄLÄISET PÄÄSSEET ETYK-JUHLAKOKOUKSEEN.
http://www.nettisanomat.com/
2015/12/29/etusivu.html

 


Lue myös!

2022

Keskiviikko 10.8.2022.

Pääkirjoitus: Ukrainan verinen tie Natoon.

Venäjän julma ja verinen hyökkäys naapurimaahansa Ukrainaan jatkuu ja jatkuu. Nyt on menossa jo 168. päivä. Media käyttää tästä sodasta nimitystä "Ukrainan sota". Pikemminkin pitäisi käyttää nimitystä "Venäjän sota".

Mitään rauhanneuvotteluja ei vielä käydä. Nato-maat ja Natoon pyrkivät maat (Suomi ja Ruotsi) lähettävät apuaan Ukrainaan, myös aseapua. Isot Nato-maat pääasiassa USA, lähettävät aseapua valtavassa määrin. Tällä tavalla sota pitkittyy ja pitkittyy ja muuttunee kohta ihan selvästi Venäjän ja Naton väliseksi konfliktiksi.

Britannian työväenpuolueen entinen puheenjohtaja Jeremy Corbyn on vedonnut länsimaihin, jotta ne lopettaisivat Ukrainan aseistamisen.

Ukrainalla on verinen tie Natoon toisin kuin Suomella, ainakin toistaiseksi.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen. 10.08.2022 11:10.


Lainaus Suomenmaasta viikko sitten, keskiviikolta 3.8.2022: "Britannian työväenpuolueen entinen puheenjohtaja Jeremy Corbyn on vedonnut länsimaihin, jotta ne lopettaisivat Ukrainan aseistamisen.

– Aseiden toimittaminen ei tuo ratkaisua. Se vain pitkittää ja kiihdyttää tätä sotaa, Corbyn totesi libanonilaisen Al Mayadeen televisiokanavan haastattelussa. The Guardianin mukaan Al Mayadeen on uutisoinut Venäjä-myönteisesti koko Ukrainan sodan ajan.

Corbyn on huolissaan siitä, että Ukrainan sota saattaa kestää vielä vuosia.

Hän kertoo olevansa pettynyt siihen, että juuri yksikään maailman johtaja ei puhu rauhan puolesta, vaan he käyttävät sotaisaa retoriikkaa.

Corbyn katsoo, että sota on tuhoisaa sekä ukrainalaisten että venäläisten kannalta. Siksi hän peräänkuuluttaa paljon nykyistä päättäväisempiä ponnisteluja rauhan palauttamiseksi.

Ex-puoluejohtajan mukaan Yhdistyneiden kansakuntien tulisi ottaa keskeisempi rooli tulitauon saavuttamiseksi ja sodan ratkaisemiseksi.

Jos YK ei kykene toimimaan, mukaan neuvotteluihin pitäisi Corbynin mielestä ottaa esimerkiksi Afrikan unioni tai Arabiliitto."

Lainaus Suomenmaasta viikko sitten, keskiviikolta 3.8.2022. Yksi kappale lihavoituna.
https://www.suomenmaa.fi/
uutiset/tyovaenpuolueen-ex-johtaja-lopettakaa-ukrainan-aseistaminen/

 



2023

Sunnuntai 8.1.2023.


Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja välillä aivan talon lähellä vierailevat valkohäntäpeurat. Ikkunaristikot estävät lintujen törmäämisen ruutuihin kirkkaassa auringonpaisteessa ja muulloinkin.
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntai 8.1.2023 10:57. Kuva: Pertti Manninen.


Lauantai 7.1.2023.


Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja värinsä säilyttänyt pupu, pitkästä aikaa. Lumessa loikkien jälkiä on näkynyt koko talven.
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Perjantai 7.1.2023 15:22. Kuva: Pertti Manninen.


Perjantai 6.1.2023. Loppiainen

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus valtatien liikennettä seuraten mm. Onnibussia, joka vei matkustajia Turkuun.
Uusimaa. Espoo. Lommila eli Ikea. Torstai, loppiaisaatto. 5.1.2023 10:48. Kuva: Pertti Manninen.


Tiistai 3.1.2023.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja kylän naakat ohikulkijoineen!
Uusimaa. Kirkkonummi. Keskustan Kirsikka. Tiistaina 3.1.2023 10:02. Kuva: Pertti Manninen.


Maanantai 2.1.2023.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja metsänväki edustajinaan kottarainen ja pienemmätkin sekä peura lintujen ruokintapaikalla!
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Maanantaina 2.1.2023 13:08. Kuva: Pertti Manninen.


Sunnuntai, uusi vuosi 1.1.2023.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja metsänväki edustajanaan lumisella kivellä istuva pikkuinen orava!
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntaina 1.1.2023 09:56. Kuva: Pertti Manninen.


2022


Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä:
100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa".
Lue!

- Uudenvuoden 2023 aatto. 3 kuvaa. Kuvat
- Eilinen hämmennys. Iltapäivän otsikot.
Kuva - Paluu arkeen. Iltapäivän otsikot. Kuva
- Hiukan isompi peura.
Kuva
- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään.
Lue!
- Jouluna 2000 Betlehemissä. Arkisto. Lue!
- Oletko valmis? Pääkirjoitus 6.9.2001.
Lue!
- Ihmiskunnan vastuu. Diktaattorista.
Puhe
- Milloin ihminen vapautuu rattaista.
Arkisto
- Eettinen lahja ennen - ja nyt.
Piirros
- Torstain 23.12 otsikoita iltapäivällä.
Kuva
- Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0!
Lue!
- Joutsenen pelastus. Kuva
- Pukki pulassa. Kuva


Lauantai 31.12.2022. Uuden vuoden aatto.

Vesisateessa oksien alla on hyvä mutustella antimia: auringonkukan siemeniä kuorellisina ja kuorittuina, viljasekoitusta ja hiukan pähkinöitäkin. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Lauantaina, aattona 31.12.2022 10:44. Kuva: Pertti Manninen.

Lauantai 31.12.2022. Uuden vuoden aatto.

Ensimmäiset raketit. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Lauantaina, aattona 31.12.2022 18:28. Kuva: Pertti Manninen.

Lauantai 31.12.2022. Uuden vuoden aatto.

Rasmus aika hyvin pärjäsi paukkeessa hakeutuen kuitenkin välillä pahvilaatikkoonsa nukkumaan. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Lauantaina, aattona 31.12.2022 19:10. Kuva: Pertti Manninen.



Suomalainen sitkeys. Pyöräänsä taluttaen ja kävelysauva mukanaan mies selviää arjen kauppareissuista kipeän jalan sen pahemmin vaivaamatta. Kuva



Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä:
100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa".
Lue!


- Eilinen hämmennys. Iltapäivän otsikot. Kuva - Paluu arkeen. Iltapäivän otsikot. Kuva
- Hiukan isompi peura.
Kuva
- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään.
Lue!
- Jouluna 2000 Betlehemissä. Arkisto. Lue!
- Oletko valmis? Pääkirjoitus 6.9.2001.
Lue!
- Ihmiskunnan vastuu. Diktaattorista.
Puhe
- Milloin ihminen vapautuu rattaista.
Arkisto
- Eettinen lahja ennen - ja nyt.
Piirros
- Torstain 23.12 otsikoita iltapäivällä.
Kuva
- Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0!
Lue!
- Joutsenen pelastus. Kuva
- Pukki pulassa. Kuva


Perjantai 30.12.2022. Suomalainen sitkeys.Suomalainen sitkeys. Pyöräänsä taluttaen ja kävelysauva mukanaan mies selviää arjen kauppareissuista kipeän jalan sen pahemmin vaivaamatta. Uusimaa. Espoon asema. Torstaina 29.12.2022 11:32. Kuva: Pertti Manninen.


EXTRA. 1999-2022. Vuoden viimeisiltä.

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

EXTRA. 1999-2022. Vuoden viimeisiltä.


2022

Perjantai 30.12.2022. Eilinen hämmennys.


- Flunsssakierre voi olla riski ikäihmiselle. Näistä oireista heti lääkäriin.
- Tältä näyttää uudenvuoden sää.
- Presidentti jakoi "valtasormuksia". Putinin oudot lahjat hämmentävät.
- Verenpaine, lääkkeet, oudot tuntemukset. Tämä täytyy tietää sydämen vanhenemisesta.

Ilta-Sanomat ja Iltalehti torstaina 29.12.2022 13:51. Uusimaa. Kirkkonummi. Aseman R-kioski. Kuva: Pertti Manninen.


Tiistai 27.12.2022.Hiukan isompi komeasarvinen peura on löytänyt lintujen ruokintapaikan ja aikamoisen rohmukkaasti pistelee poskeensa auringonkukan siemeniä ja pähkinöitä. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Tiistai 27.12.2022 14:56. Kuva: Pertti Manninen.


- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään. Lue!
- Jouluna 2000 Betlehemissä. Arkisto. Lue!
- Oletko valmis? Pääkirjoitus 6.9.2001.
Lue!
- Ihmiskunnan vastuu. Diktaattorista.
Puhe
- Milloin ihminen vapautuu rattaista.
Arkisto
- Eettinen lahja ennen - ja nyt.
Piirros
- Torstain 23.12 otsikoita iltapäivällä.
Kuva
- Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0!
Lue!
- Joutsenen pelastus. Kuva
- Pukki pulassa. Kuva


Tiistai 27.12.2022. Paluu arkeen.- - Kirkkopalon järkyttävät yksityiskohdat.
- Näin sota kehittyy vuonna 2023.
- Näin pääset turvotuksesta helposti.
- Näin tunnistat vaarallisen jalkakivun.
- Ykköstykki.

Ilta-Sanomat ja Iltalehti sekä Aku Ankan taskukirja tiistaina 27.12.2022 09:03. Uusimaa. Kirkkonummi. City-Market. Kuva: Pertti Manninen.


Maanantai, Tapaninpäivä 26.12.2022.


Paavi toivoi Urbi et Orbi -tervehdyksessä vuoropuhelua Lähi-itään

Paavi Franciscus puhui joulupäivänä kahden valtion mallin puolesta.

Paavi Franciscuksen tervehdys 'Urbi et Orbi' (Kaupungille ja maailmalle) kuultiin 25. joulukuuta.
Kuva: Andreas Solaro / AFP

Lue!


Arkisto 21.12.2000.

Jouluna 2000

Jouluna 2000 ei Betlehemissä ole rauhaa,
eikä joulua.

Niin kauan kuin jaksamme
uneksia paremmasta maailmasta
on toivoa.

imagine - uneksi

Jäämmekö itse yltäkylläisyyden jalkoihin,
polkijoina tai poljettuina?

Jouluna 2000 Pertti Manninen

 
Joulupöytä on katettu. kuva: Laura Manninen, Iitti 1996
http://www.nettisanomat.com/2000/12/21/etusivu.htm

Arkisto 6.9.2001.

 

 

Pääkirjoitus 06.09.01.

Nato tulee - oletko valmis? lue!

Venäjä tulee - oletko valmis? lue!

Konkurssi tulee - oletko valmis? lue!

Nokia lähtee - oletko valmis? lue!

Syksy tulee - oletko valmis? lue!

Jeesus tulee - oletko valmis? lue!

Oksennus tulee - oletko valmis? lue!

Uni tulee - oletko valmis? lue!

pertti manninen, nettisanomat.com 06.09.01.


Viikon kysymys: Katseletko väkivaltaviihdettä? Jos katselet, nautitko siitä? Vastaa lomakkeella!


Kuvat

 

http://www.nettisanomat.com/2001/09/06/paakirjoitus.htm

Arkisto 6.9.2001.

 

 

Ihmiskunnan vastuu. nettisanomat.com 06.09.01.

Kuva: Hannah kuuntelee Hynkelin puhetta.

"Elämän taival voi olla vapaa ja kaunis, mutta me olemme eksyneet tieltä. Ahneus on myrkyttänyt ihmisten sielut, rakentanut maailmaan vihan barrikadit, marssittanut meidät kurjuuteen ja verenvuodatukseen.

Lue!

 

http://www.nettisanomat.com/2001/09/06/chaplinpuhediktaattori.htm

Maanantai, Tapaninpäivä 26.12.2022.

Pakahduttava 5-tuntinen tänään YlenTeemalla:
12.00 Kino: Chaplinin poika (S) ELOKUVA
12.50 Kino: Joutilas luokka (S) ELOKUVA
13.19 Ennen elokuvaa: Nykyaika
13.25 Kino: Nykyaika (S) ELOKUVA
14.49 Ennen elokuvaa: Diktaattori
14.55-17.00 Kino: Diktaattori (S) ELOKUVA
Klovnista kasvoi näyttelijä, ohjaajasta suuri mestari – Chaplin-sarja alkaa Teemalla jouluna - Lue!

Nämä kaikki myös Areenassa!


Arkistosta 16.12.1999:

Milloin ihminen vapautuu rattaiden syövereistä?

Charles Chaplin teki elokuvansa NYKYAIKA vuonna 1936, tai oikeammin se valmistui sinä vuonna. Siis 54 vuotta sitten.

Lue!

http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920vapautuukoihminen.htm




HAPPY NEW YEAR - ONNELLISTA UUTTA VUOTTA Kuva Charles Chaplinin klassikkokomediasta Kultakuume, The Gold Rush, USA
1925.
Yle Teeman lähetyksestä joulupäivänä 25.12.2020 12:48. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2021/01/01/etusivu.html


Vuonna 2021 ja aikaisemminkin.
Sivu 2.


20 vuotta sitten marraskuussa 2001.
20 vuotta sitten joulukuussa 2001.
20 vuotta sitten tammikuussa
2002:

Astrid Lindgren
1907-2002

Muistikuva Astrid Lindgrenista ja Ronjasta.

Kesällä 1984 Tukholmassa lasten elokuvien festivaaleilla esitettiin katkelmia juuri valmistumassa olevasta Ronja Ryövärintytttärestä. Mieleeni jäivät erityisesti peikkokohtaukset.

Ohjaaja Tage Danielsson kertoi ja Astrid Lindgren hyväksyi näkemänsä antaen ohjaajalle ystävällisesti täyden tukensa.

Tilaisuuden päättyessä yleisö taputti seisaalleen nousten kirjailijattarelle.

Pertti Manninen


Lapsen oikeuksien julistus

Periaate 1

Lapsen tulee saada nauttia kaikkia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia. Nämä oikeudet kuuluvat poikkeuksetta jokaiselle lapselle yhtäläisesti ja erottamatta katsomatta hänen tai hänen perheensä rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä taikka muusta johtuvaan asemaan.

Lue kokonaan!


SYYSKUU 2016. ORAVA TAMMESSA.
Kuva: Pertti Manninen. Kirkkonummi Kauhala maanantaina 19-09-2016 illansuussa 18:06 ikkunan toisella puolen.

Ymmärrys

Eino Leino, Aurinkolaulu

Oi, antaos, Herra sa auringon, 
mulle armosi kultaiset kielet,
niin soittaisin laulua sovinnon, 
ett' yhtehen saisi se mielet.
Ei tuomita voi, ken ymmärtää. 
Sävel selvittää, mikä salahan jää,
näin ihmiset toistansa lähemmän vie;
sen kautta vie Jumalan tie.

Oi, onnellinen, joka herättää 
noin voimia hyviä voisi!
Oi, ihmiset, toistanne ymmärtäkää, 
niin ette niin kovia oisi.
Miks emme me yhdessä käydä vois? 
Jos murtuis yks, muut tukena ois.
Oi, ihmiset, toistanne suvaitkaa! 
Niin suuri on maa.

Eino Leino, Aurinkolaulu

(43) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.
 

Yhteys - Dilemma -

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi

Ilmoita ilmaiseksi sivu!

SIVULUETTELO KÄYNTI-
JÄRJESTYKSESSÄ:

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com
sanomapark.fi
- kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi - mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 -
...
SIVULUETTELO KOKONAAN TÄÄLLÄ!!

Tapahtuma-aika: 2001

Oikeuden oppitunti. Nro 1. Johdanto. (Velkomusasia ja kunnianloukkaus)

Nettinen.fi - Muutamaan oikeudenkäyntiin liittyviä asioita. Mukana asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki ja sen edeltäjä sekä päätoimittaja Pertti Manninen, Nettisanomat. LUE!

SIVUSTO-
LUETTELO!



1.1. Auld Lang Syne
. Kuvasarja.

2021. TAMMIKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖ UUDENVUODENPUHEESSAAN. ”TEIMME MÄÄRÄTIETOISESTI SELVÄKSI OLEVAMME OSA LÄNTTÄ." LUE!
2015 HEINÄKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN SELITYS, MIKSEIVÄT VENÄLÄISET PÄÄSSEET ETYK-JUHLAKOKOUKSEEN.

"Niinistön mukaan asia kaatui muiden EU-maiden vastustukseen." Yle uutiset. Niinistö toivoo selvempiä sääntöjä matkustuskieltoon. Kuvat: Pertti Manninen. KUVASARJA


"Suomi voittaa aina". Kuva: Pertti Manninen

28.7.2011.


Ymmärrys

Herra, suo minun ennemmin ymmärtää kuin saada ymmärrystä.
Franciscus Assisilainen

Kun järki sekoittuu jaloimpiin aistimuksiin ja ne muodostavat yhden kokonaisuuden, tätä voidaan täydellä syyllä nimittää elävän olennon olemassaolon pelastajaksi.
Platon

Tämä maailma on komedia niille, jotka ajattelevat ja tragedia niille, jotka tuntevat.
Horace Walpole

Niin kauan kuin ihminen ajattelee, hän on vapaa.
Ralph Waldo Emerson

Ei riitä, että järki on terävä. Tärkeintä on käyttää sitä oikein.
René Descartes

(41) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

 
2019  

Seuraavan kirjoituksen poistamismääräyksen korkein oikeus palautti hovioikeuden uudelleen käsiteltäväksi. Kirjoitus nyt hovioikeuden hyväksymässä muodossa.

http://www.nettisanomat.com/
2019/06/30/etusivu.html#hyvan

 

2013

 

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! 

 

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen.

3 kuvaa sivulla:
http://www.nettisanomat.com/
2014/08/08/kuvasivu.html


 
2004  

2004
"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."



01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!". Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan", tulossa ja sarjasta "Puu eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina", tulossa.


Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004. Vieraskynä.
Elli Aaltonen. Anja Lehtonen.

http://www.nettisanomat.com/
2006/01/01/etusivu.htm#otekuva
 

2007

 

1957
ARKISTO 2007.

Kuva 50 vuotta aikaisemmin 1957.

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

 

2001
 


SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth

 

SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle. Kasvoillesi onni suo.

Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01



modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

 

Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi  

VUOSI.fi - 2023/01/12 N:o 2590 - Kymmenhypyt. 2003 - 2013 - 2023. - 16.1.2003. HS-GALLUP Selvä enemmistö suomalaisista haluaa Nato-kansanäänestyksen. - 12.1.2013. Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. - 9.1.2023. Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza - Kuva: "NATOn päämajasta, herra pääministeri". Kevään eduskuntavaalien jälkeen: Näinkö käy? ---Pääkirjoitus. Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza. Taistelevat tuulimyllyjä vastaan? Unkarin Viktor Orbán ja Turkin Recep Tayyip Erdoğan. Nato. Ydinasedoktriini. Cervantes. - Arkisto 2016: Iltalehti 10.11.2016 Päivän meili. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. - Arkisto 2016: MARRASKUU 2016. Pääkirjoitus. Niinistö, Nato ja Trump. Suomen presidentin väärinkäsitys USA:n presidentin vallasta. Arkisto 10.8.2022. Pääkirjoitus: Ukrainan verinen tie Natoon. --- Vuoden alun kuvia. - Kuva. Talon lähellä vierailevat valkohäntäpeurat. - Kuva: Värinsä säilyttänyt pupu. - Kuva: Valtatien liikennettä seuraten. - Kuva: Kylän naakat ohikulkijoineen. - Kuva. Kottarainen ja pienemmätkin sekä peura lintujen ruokintapaikalla. - Kuva. Lumisella kivellä istuva pikkuinen orava. --- Lauantai. Uuden vuoden aatto. Kuvat: Vesisateessa oksien alla on hyvä mutustella antimia. - Ensimmäiset raketit. - Rasmus aika hyvin pärjäsi paukkeessa. - EXTRA. 1999-2022. Vuoden viimeisiltä. Kuvat ja linkit. --- Kuva. Suomalainen sitkeys. Pyöräänsä taluttaen ja kävelysauva mukanaan mies selviää ... - Eilinen hämmennys. - Flunsssakierre voi olla riski ikäihmiselle. Näistä oireista heti lääkäriin. - Tältä näyttää uudenvuoden sää. - Presidentti jakoi "valtasormuksia". Putinin oudot lahjat hämmentävät. - Verenpaine, lääkkeet, oudot tuntemukset. Tämä täytyy tietää sydämen vanhenemisesta. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. --- Kuva. Hiukan isompi komeasarvinen peura on löytänyt lintujen ruokintapaikan. Kuva. - Kirkkopalon järkyttävät yksityiskohdat. - Näin sota kehittyy vuonna 2023. - Näin pääset turvotuksesta helposti. - Näin tunnistat vaarallisen jalkakivun. - Ykköstykki. Ilta-Sanomat ja Iltalehti sekä Aku Ankan taskukirja. --- Maanantai Tapaninpäivä. - Arkisto 6.9.2001. Ihmiskunnan vastuu. Kuva: Hannah kuuntelee Hynkelin puhetta. - 2022. Paavi toivoi Urbi et Orbi -tervehdyksessä vuoropuhelua Lähi-itään. - Pakahduttava 5-tuntinen tänään YlenTeemalla: Chaplinin poika (S) ELOKUVA Joutilas luokka (S) ELOKUVA Ennen elokuvaa: Nykyaika Nykyaika (S) ELOKUVA Ennen elokuvaa: Diktaattori Diktaattori (S) ELOKUVA. - Arkisto 6.9.2001. Pääkirjoitus. - - SYYSKUU 2016. ORAVA TAMMESSA. - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm. - SMILE from MODERN TIMES - "Förbjud atomvapnen". 1957 KUVA - kymmenhypyt - Torstai 12.1.2023. - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -
N:o 2590Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com
2023-01-12 ja 2023-01-13, nettiin 2023-01-13 07:38, linkkejä 2023-01-13.
2022-06-17. Tarvitsetko ...
2022-12-23. Kuusi syytä ...


 

Sivun alkuun!

 

N:o 2573

Maanantai 12.12.2022 Aiheet: Pukki pulassa - Niinistö

Oravan laulu. Kuva

 

 

Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivuina (10.05.2022- 08.04.2023.) nettiin maanantaina 10.04.2023.