Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

TALOUS
03

2014 01 sivut
2014 02 sivut
2014 03 sivut
2014 04 sivut
2014 05 sivut
2014 06 sivut

2014 07 sivut
2014 08 sivut
2014 09 sivut
2014 10 sivut
2014 11 sivut
2014 12 sivut
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Jäädytetäänkö Harkimonkin rahavarat? Rahanpesuepäilyt liippaavat läheltä.

Kauppalehti  Maanantai 10.03.2014 klo 18:33: LAINAUS

Hartwall Areenan omistaja ukrainalaisten hampaissa

”Hartwall-areenan ja Jokereiden miljardööriosakkaan Gennadi Timtšenkon ja hänen ruotsalaisen liikekumppaninsa Torbjörn Törnqvistin öljy- ja kaasukauppayritystä Gunvor Groupia epäillään Ukrainassa Putinin rahanpesijäksi.

Näin kertoo iltapäivälehti Aftonbladet, jonka mukaan ukrainalainen korruption vastainen järjestö aikoo tällä viikolla pyytää EU:ta jäädyttämään Gunvorin osakkaiden rahavarat.”

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/hartwall+
areenan+omistaja+ukrainalaisten +hampaissa/

LAINAUS LOPPUU


Harry Harkimon
 bisnekset Hartwall Areenan kaupassa ovat muutenkin syynissä, kun Sanoma Oyj on pyytänyt Helsingin käräjäoikeudelta Harkimon omaisuuden hukkaamiskieltoa, Vaatimuksessa epäillään Harkimon tietoisesti ja tarkoituksellisesti, ei siis vahingossa, sumuttaneen vähemmistöosakkaita.

Lisäksi halutaan selvyyttä Jokerit-tavaramerkin erikoisesta ja ilmeisen tahallisesta siirtämisestä Harkimon yksinomistamaan yhtiöön.

Voi tietenkin todeta, että hyvään aikaan Sanoma Oyj pääsi eroon tästä sotkusta, joka muuten olisi voitu maailmalla tulkita osalliseksi näihin rahanpesuepäilyihin.

Sinänsä EU:lla on varmaankin järeitäkin aseita käytettävissään, jos se vain haluaa käyttää niitä.

Krim joutunee joka tapauksessa Venäjän haltuun tavalla tai toisella. (Ensimmäinen kannanotto Ukrainan veriseen vallankumoukseen).

Täytyy toivoa, että ruumiit jäivät tähän ja että yritetään selvittää, edes yritetään, kuka oikein ampui ja kenen määräyksestä, lähes 100 nuorta miestä Kiovassa. Haag odottaa, jos ampumiset pystytään selvittämään.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2014-03-11 klo 01:54.

Tags: ,
 ,
, ,

http://viikkosanomat.fi/2014/03/11/

Hartwall Areenan ja Jokerien kauppa.

Jo 2010, kun Jokerien omistus häivytettiin Viikkosanomat ennusti seuran ajautuvan venäläisliikemiehille.

http://viikkosanomat.fi/2013/06/29/

Osa 2. Jo 2010, kun Jokerien omistus häivytettiin Viikkosanomat ennusti seuran ajautuvan venäläisliikemiehille. Sanoma Oyj väittää olleensa tietämätön, Harkimo puhdasoppinen bulvaani.

http://viikkosanomat.fi/2013/07/03/

Peltosen aivotärähdyskin tarvittiin Sanoman irtautumisessa Helsinki-Hallista ja Jokereista KHL-matkalla.

http://viikkosanomat.fi/2013/07/06/

Sanoma pääsi Jokerit-sotkusta Harkimon avulla kuin koira veräjästä. ”Taivaan lahja”.

http://viikkosanomat.fi/2013/07/17/

Helsinki-Halli. Kauppa tutkitaan? Sanoma Oyj liittyi vähemmistöomistajien kelkkaan. Pantattiinko myyntiä muutama vuosi? Hartwall Areena, Jokerit.

http://viikkosanomat.fi/2013/08/03/

Halvalla meni, mutta menköön. Jokerien sarjapaikka vain 3 miljoonaa. Sopimusrikkomuksen hinta

http://viikkosanomat.fi/2013/08/19/

Kusetus tutkitaan. Sanoma Haastaa Harry Harkimon oikeuteen, Löytyykö lopulta kusettajan voittaja? saa nähdä …

http://viikkosanomat.fi/2014/02/14/

Jäädytetäänkö Harkimonkin rahavarat? Rahanpesuepäilyt liippaavat läheltä.

http://viikkosanomat.fi/2014/03/11/Arkisto 2006: Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.


Arkisto 2006:

Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi.

Entinen tupakkamannekiini ja nykyinen olutmannekiini on ryhtynyt ryöpyttämään keskustalaista naisministeriä. Itse kokoomuksen ehdokasta presidentinvaaleissa avoimesti tukenut tekee siis politiikkaa. Ehkä hän katkeroitui, kun sai porttikiellon itsenäisyyspäivän juhliin käyttäydyttyään sopimattomasti naisten vessassa.
Menihän tämä kuudettakymmentä käyvä ukkomies kolmikymppisen uuden neitokaisen kanssa linnan juhliin, jossa vaimokin oli kutsuttuna vieraana. 

Tämä bisnesmies on laittanut useita firmoja suoritustilaan ja jättänyt sitoumuksensa hoitamatta. esim Harkino-nimisen yhtiön. Hampurin halliseikkailut pelasti SanomaWSOY:n Rautakirja Oy, joka omia tappioita välttääkseen joutui ottamaan Hampurin hallin haltuunsa. Jokainen R-kioskissa kävijä maksaa nyt promilleja tälle bisnesmiehelle usean vuoden ajan.

Nykyiseen alkoholipoliittiseen keskusteluun on syytä tuoda mieliin tämän bisnesmiehen Ilta-Sanomissa joitakin vuosia sitten antama mielipide: "Mitä pahaa on kaljanjuonnissa?"

Pääkirjoitus. Maanantai 2006-11-27. Nettisanomat. Pertti Manninen.

Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite.

Arkisto 2006:

Helsingin Sanomat.  Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen  ja lehden omistaa SanomaWSOY.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä

Suomalaiset huippu-urheilijat ovat hemmotelleet meitä suomalaisia käsittämättömillä uroteoilla maailmantähtien joukossa. Kansallista identiteettiämme on vahvistettu ja itsetuntoamme pönkitetty olympia-areenoilla ja MM-kilpailuissa sekä muissa arvoturnauksissa.

Odotuksemme eivät ole muuttuneet mihinkään. Me haluamme yhä sankareita. Mahdollisuud
et odotusten täyttymiselle ovat vain supistuneet olemattomiin, kun valtiovalta ei ymmärrä huippu-urheilun todellisia tarpeita kiristyvässä kilpailussa. Etenkin pienten lajien edustajat joutuvat nostamaan kätensä pystyyn. Ammattimaista harjoittelua vaativaan huipuntavoitteluun ei yksinkertaisesti ole taloudellisia edellytyksiä.

Valtionavun pienuus osoittaa arvostuksen puutteen. Ja jos valtiovalta ei arvosta, niin miten yritysmaailmakaan suhtautuisi toisin. Kulttuuriministeri Tanja Saarela  (ent. Karpela, s. Vienonen) on yhteiskunnassamme huippu-urheilun ylin edunvalvoja. 
Huippu-urheilun onneksi hän on tuolla valtaistuimella enää vain muutaman kuukauden, sillä pelkkänä kauneuskilpailun voittajana ei voi ratsastaa toista ministerikautta.

Urheiluelämän odotukset tosin olivat Saarelankin kohdalla korkealla, kun hän aloitti Karpelana uudessa tehtävässään vajaa neljä vuotta sitten. Hän oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja ymmärtänyt käyttää asiantuntijoita apunaan asioissa, joita hän ei voinut urheiluelämästä hallita pelkällä aerobic-ohjaajan taustallaan. Mutta mitä sitten tapahtui, kulttuuriministeri käänsikin urheilulle selkänsä.

Ministeri, joka oli tottunut jo missivuosistaan lähtien olemaan huomion keskipisteenä, ryhtyikin välttelemään asiaa, jonka puolesta hänen odotettiin taistelevan. Mitä tästä opimme: ministeriä valittaessa pitäisi miettiä muutakin kuin hänen julkisuusarvoaan ja hänen edustamansa puolueen tarpeita profiilin nostamiseen. Keskustan populistiset pyrkimykset äänien kalasteluun nuoren, näyttävän ja teräväpäisen naisen avulla ovat koituneet suomalaisen huippu-urheilun tappioksi.

Lasten ja nuorten liikunnasta, joka sekin on erittäin tärkeää, ministeri on kyllä jaksanut huolehtia, koska sen avulla saa laajempaa julkisuutta eli enemmän ääniä. Teot silläkin saralla ovat valitettavasti jääneet turhanpäiväisen höpötyksen tasolle.

Urheilun edustustehtäviin ulkomaille, olympiakisojen kokkareille ja muille vastaaville estradeille Tanja Saarela on nainen paikallaan. Siinä miesvaltaisessa ympäristössä hän hallitsee ammattimaisesti tilanteet erinomaisine englannin kielen taitoineen ja näyttävine ulkomuotoineen toisin kuin kotoisissa urheilukinkereissä, joita hän tuntuu tietoisesti välttelevän.

Suomen urheiluväki on joutunut toistuvasti pettymään, kun erilaisissa alan tilaisuuksissa on odotettu kulttuuriministerin ottavan puheissaan kantaa kiperiin urheilupoliittisiin kysymyksiin, mutta paikalle onkin saapunut joku sijaispuhuja ministerin ilmoittauduttua sairaaksi. Johonkin kokoukseen, jossa ei puhuta urheilusta, ministeri Saarela pöräyttää näyttävästi moottoripyörällä kuin Bond-tyttö ikään ja kutsuu lehdistön paikalle, mutta ne kekkerit, joissa on riski saada negatiivista julkisuutta, hän jättää tyylikkäästi väliin.

Hän ei ymmärrä, että julkisuutta ei voi hallita ja että hyvä johtaja tarvitsee kritiikkiä tullakseen paremmaksi johtajaksi. Hän ei kestä arvostelua raivostumatta ja puolustelematta itseään aina häpeäksi asti. Näin on varmaan tämänkin kolumnin jälkeen.

Herkkähipiäisenä ministeri Saarela on yrittänyt kehittää ympärilleen suojamuurin. Hän pelkää - syystäkin - oman uskottavuutensa puolesta ja sortuu selittelemään sen sijaan, että kohtaisi aidosti tilanteet ja ottaisi niistä opiksi.

Me emme tarvitse kulttuuriministeriä, joka ei ole kiinnostunut urheilusta. Me kaipaamme urheilun keulakuvaksi ihmistä, jolla on kokemusta ja kanttia. Ihmistä, jolla on tahto kehittää urheilun rahoitusta. Ihmistä, joka tapaisi urheilijoita jo paljon ennen kuin he ovat meidän kaikkien sankareita.

Harry Harkimo
harry.harkimo @hartwall-areena.com.
Kirjoittaja on urheilun liikemies. (Kuva).

Helsingin Sanomat.  Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen  ja lehden omistaa SanomaWSOY.Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2006/11/27/etusivu.html

Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite.


Maaliskuu 2014. Hallituksen suuri SOTE-uudistus eli kahden kerroksen väkeä.

Hallituksen suuressa SOTE-tiedotustilaisuudessa olivat edustettuina kaikki eduskuntapuolueet VASEN-ryhmää lukuunottamatta. Valtiovarainministeriön säästöbudjetin johdosta pöytiä ei riittänyt kaikille. Vain Sdp:n Jutta Urpilainen, Kokoomuksen Jyrki Katainen, Perussuomalaisten Timo Soini ja Keskustan Juha Sipilä pääsivät pöydän ääreen. Kuvassa tuoleilla, joita onneksi oli riittänyt, etualalta loittonevasti: Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen (kuuntelee), RKP:n Carl Haglund (katselee tummassa solmiossaan), Vihreitten Ville Niinistö (kirjoittaa arvokkaan näköisesti muistiinpanoja) ja Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki (vilkuilee vasemmalle kirjavissa sukissaan ja valkoisessa kalsarinlahkeessaan).

Kuvat Yle2:n uutislähetyksestä sunnuntai-iltana 2014-03-23 klo 21:55. Pertti Manninen. Isonna!


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Maaliskuu 2014. SDP hyväksyy neuvottelutuloksen. Jutta Urpilainen kuulee ensimmäisen kerran Ylen toimittajalta, että Vasemmisto ilmoitti hylkäävänsä ...

Jutta Urpilainen, valtiovarainministeri SDP.
- SDP:n eduskuntaryhmä kävi pitkän ja perinpohjaisen keskustelun. Se oli valmis antamaan tukensa neuvottelutulokselle. Se antoi myös mandaatin puolueen puheenjohtajalle hyväksyä neuvottelutulos. Nyt lähdetään kuuntelemaaan mitä mieltä muut puolueet ovat.
- Vasemmisto ilmoitti hylkäävänsä neuvottelutuloksen tässä muodossa. Miten arvioitte tilannetta?
- Täytyy ensin kuulla heidän näkemyksensä. En vielä tiedä, mitä muutoksia he haluavat.

Kuvat Yle tv2:n uutisista tiistaina 2014-03-25 klo 21:56. Pertti Manninen. Isonna!

Seuraavaksi LIVE-kuvaa siitä kuinka Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ilmoittaa Säätytalon ala-aulassa median edustajille, että vasemmistoliitto ei hyväksy esitettyjä leikkauksia ja jättää hallituksen. Sitten kerrotaan vuotaneesta leikkauslistasta ja veronkorotuksista sekä poistetuista indeksikorotuksista.

Vasemmistoliiton ajaminen pois hallituksesta oli Kokoomuksen taitava veto. Tällä se varmisti ainakin sen, että seuraavan hallituksen vuoden kuluttua pidettävien eduskuntavaalien jälkeen pääministeri ei ole SDP:n Urpilainen tai Rinne.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2014-03-26 klo 22:05.

Arkisto 2011. Kataisen ja Urpilaisen tähtihetki, myös MTV3:n ja sen toimittajien, erityisesti Eeva Lehtimäen. 12 kuvaa.

http://www.nettisanomat.com/
2011/05/11/etusivu.htm


Maaliskuu 2014. "Ehdotus olisi kurittanut liikaa pienituloisia". Paavo Arhinmäki ensimmäisessä haastattelussaan Säätytalon raput laskettuaan, alas. LIVE. 24 kuvaa.

- Hallitus on parhaillaan koolla Helsingin säätytalolla. Paikalla on toimittajamme Maria Stenroos. Maria. mitä siellä tapahtuu seuraavaksi?
- Tilanne on tiukka. Vasemmistoliiton puheenjohtaja tuli juuri ulos.
- Pääministeri totesi, ettei vasemmistoliitto voi jatkaa hallituksessa. Ehdotus olisi kurittanut liikaa pienituloisia. Indeksikorotusten puute leikkaa toimeentuloa. Se koskee etenkin köyhimpiä. Myös hyvätuloisten veroja korotettiin. Ne eivät silti olleet samassa suhteessa. Jos tehdään liian rajuja leikkauksia, emme voi niitä kannattaa.

Kuvat Yle tv2:n uutisista tiistaina 2014-03-25 klo 21:57-21:59. Pertti Manninen. Isonna!

Kuvissa Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen lisäksi liikenneministeri Merja Kyllönen, puoliksi yhdessä kuvassa, ja toimittaja Maria Stenroos kokonaan viimeisessä kuvassa haastattelun lopetettuaan.

Seuraavaksi Yle esittelee tietoonsa saaneet leikkauslistat ja muunkin aineiston.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2014-03-27 klo 19:27.

Katso myös saman uutislähetyksen osa, jossa toimittaja kertoo SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaiselle Vasemmistoliiton epäröinnistä hyväksyä syntynyt neuvottelutulos.

http://www.nettisanomat.com/
2014/03/26/etusivu.html


Maaliskuu 2014. " ... mutta tihkuneiden tietojen mukaan lapsilisiä aiotaan leikata."


Ylen tietojen mukaan säästöjä tehdään kolmen vuoden aikana noin 2.8 miljardilla, joista 1,5 miljardia ensi vuoden aikana.
Seuraavina vuosina säätöt ovat 0.6 miljardia vuodessa.
Kehyspaketin yksityiskohtia ei ole vielä julkistettu, mutta tihkuneiden tietojen mukaan lapsilisiä aiotaan leikata.
Pääomavero kiristyisi, mutta arvonlisäveroon ei kajottaisi.
Hallituslähteiden mukaan mukana on 600 miljoonan kasvuohjelma talouden ja työllisyyden tukemiseksi.

LAPSILISIIN "PIENI LEIKKAUS"
PÄÄOMAVERO KIRISTYY
ARVONLISÄVERO ENNALLAAN
600 MILJ, EURON KASVUPAKETTI


TYÖTTÖMYYS
Työttömyys on noussut jo yli 9 prosentin. Tilatokeskuksen mukaan työttömiä oli viime kuussa 10 000 enemmmän kuin vuosi sitten.
Työttömiä on nyt noin 240 000. Vuosi sitten työttömiä oli 8,7 % ja nyt siis 9,1 %.

Kuvat Yle tv2:n uutisista tiistaina 2014-03-25 klo 21:59-22:00. Pertti Manninen. Isonna!


VERTAA!
Työnhakijat
Työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston mukaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli helmikuun
lopussa 323 800 työtöntä työnhakijaa, mikä on 32 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Tammikuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä väheni 3 800:lla.

Työttömistä työnhakijoista oli helmikuussa kokoaikaisesti lomautettuja* 32 100 eli 700 enemmän
kuin tammikuussa. Edellisen vuoden helmikuusta kokoaikaisesti lomautettujen määrä nousi
6 200:lla. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 8 400, mikä on 5 000 enemmän
kuin vuotta aikaisemmin.

Helmikuun lopussa työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan 553 400 työnhakijaa, mikä on 58 000
enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työnhakijoista oli työssä olevia 108 000, joista 79 400 oli
yleisillä työmarkkinoilla ja 28 600 työ- ja elinkeinohallinnon palveluilla työllistettynä. Työvoimaan
kuulumattomia työnhakijoita oli 103 700, joista 26 600 oli työllistymistä edistävässä palvelussa ja
45 600 koulutuksessa. Työttömyyseläkkeen saajia oli 9 500, mikä on 11 200 vähemmän kuin vuosi
sitten.

* Sisältää kaikki 1.7.2013 alkaen alkaneet kokoaikaiset lomautukset, siihen asti vain henkilökohtaisesti lomautetut.
http://www.tem.fi/files/39259/HELMI14.pdf


Maaliskuu 2014. Videot 1-19. A-Talk. Lapsilisien leikkaus ym. OSA 1.

Videot 1-19. Nettisanomat 20140329 Lapsilisien leikkaus ym. A-Talk 2014-03-28 (uus.) 19 hetkeä.
Ylen toimittaja Jan Andersson, oppsitiosta toimitusministeri Paavo Arhinmäki (vasemmistoliitto), kansanedustaja Mauri Pekkarinen (keskusta), hallituspuolueista kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman (SDP) ja kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo (kokoomus).

Video 1: Arhinmäki: "... erityisesti perusturvaan kohdistunut indeksileikkaus työttömiltä, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta leikataan, toisaalta lapsilisät ... paljon on hyvää mutta kun ne arvioitiin yhdessä ryhmän kanssa kokonaisuutta ... lääkkeiden kela-korvauksia ..." Video 1

Video 2: Arhinmäki: "... kaikkein kipeimmät leikkaukset olisi voitu välttää jos me oltaisiin puututtu tähän veropuoleen ... esimerkikisi sosiaali- ja terveydenhuollon maksut tulee nousemaan, joka tarkoittaa siis terveyskeskusmaksuja ..."
Orpo: "Se on nyt vain sellainen tilanne, että kun meidän pitää sopeuttaa ..." Video 2

Video 3: Arhinmäki: " ... oppositiossa oleva ministeri ...".
Andersson: "... ensimmäinen kerta mulle täällä käydään ...".
Arhinmäki: "... jos tehdään liian isoa sopeutusta ja liian isoja leikkauksia, se merkitsee sitä, että se syö meidän talouskasvua ..." Video 3

Video 4: Arhinmäki: "... olimme pettyneitä siihen, että se yhteinen rintama mikä aikaisemmin on ollut perusturvan puolustamisessa. lapsiperheiden puolustamisessa, se mureni tässä paketissa, emme saaneet enää kumppaneita sille, että pidämme huolta näistä pienituloisista ... verotuksen oikeudenmukaisuutta pitää lisätä ja tällä menosopeutustasollakin olisi voitu tehdä paljon oikeudenmukaisempi ratkaisu ..."
Andersson
: "Muistakaa nyt herrat, nyt puhutaan tavallisille suomalaisille, siis joiden ostokyky kertakaikkiaan ostovoima heikkenee ensi vuonna, Veronmaksajien keskusliiton laskelmien mukaan keskituloisen eli reilu 3000 euroa ansaitsevan suomalaisen palkansaajan ostovoima heikkenee noin 300 eurolla ensi vuonna ja jos lasketaan sitten päälle vielä nämä lapsilisät ... (meteliä) niin sitten ollaan 1000 euron molemmilla puolin, puhutaan nyt heille, Orpo".
Orpo: "Mulla on jotenkin sellainen käsitys, että suomalaiset hyvin laajasti on ollut ovat huolissaan siitä, mikä on valtion taloudellinen tila, jos ei siitä pidetä huolta niin meidät hukka perii ja sen tähden minä olen myös melko varma siihen siitä, että laajasti ollaan yhtä mieltä siitä, että on tärkeitä päätöksiä saatu aikaan ... tehtiin tämä velkautumisen taittava sopeutumispaketti ja ja ja siihen liittyvät ikävätkin leikkaukset ja veronkorotukset ja väliin sanoa että meille yksikään veronkorotus ei ole poliittinen voitto mutta nyt on sellainen tilanne, että ne pitää tehdä ... tottakai me voidaan sitten kiistellä siitä, että näitä leikkauksia on jouduttu tekemään mutta iso kuva on nyt se, että on saatu isoja ratkaisuja aikaan". Video 4

Video 5: Orpo: "Minusta tämä hallitus ei todellakaan tee lapsikielteistä politiikkaa, meidän lapsille , tän päivän lapsille ja nuorille, tulevaisuuden lapsille, kaikkein tärkeintä on se että meillä Suomessa asiat on kunnossa ja että me taloudesta pidetään huolta, jotta me voidaan näitä hyvinvointipalveluja pitää yllä lapsille ja lapsiperheille. Mä voisin muistuttaa sitä kuinka hieno järjestelmä meillä Suomessa on, meillä on, meillä on neuvolat, päiväkodit, peruskoulu, kouluruoka, äitiysloma, äitiyspakkaukset, lastensuojelu, terveyskeskusten palvelut, ja meillä on valtava turvaverkko, joka myöskin erilaiset tukimuodot joka auttaa suomalaista lapsiperhettä pärjäämään arjessaan, ja nyt tehtiin lapsilisään pieni, varmasti hyvinkin tärkeitä euroja joillekin vähävaraisille perheille, pieni leikkaus, mutta mä halusin tän kokonaisuuden tuoda tähän, mitä kaikkea yhteiskunta suomalaisille edelleen, johon ei koskettu ja jota suojellaan, tarjoaa lapsiperheille. Saanko yhden asian sanoa vielä, Paavo sanoi, että kaikkein heikommassa asemassa oleviin, niin tämä leikkaus ei koske kaikkein heikommissa asemissa oleviin lapsiperheisiin, koska toimeentulotuki ei leikkaannu, tai se korvaa mitä tässä tulee eikä myöskään koske yksinhuoltajia".
Arhinmäki:
"... nyt mentiin siihen, että ei pelkästään jäädytys riittänyt, vaan siellä leikataan lapsilisä ja pysyvästi, toinen on se, jos ajatellaan tätä kehysriihipakettia lapsia ja nuoria koskettavaa on se, että puolitetaan nää peruskoulun erityisrahat, joilla on haluttu pienentää luokkakokoja peruskoulussa. Se on sellainen asia kun mietin 90-luvun lamaa ja mitä sieltä olisi pitänyt oppia on se, että ei laman aikana pidä tehdä sellaisia leikkauksia jotka maksaa myöhemmin todella paljon."
Backman: " ... meillä maksetaan lapsilisää myös hyvinkin varakkaisiin perheisiin ja sitt' jos on oikein pienituloinen perhe niin monet heistä joutuvat sitten turvautumaan toimeentulotukeen, siinä mielessä tällainen leikkaus ei heitä koske, mutta ei se lapsilisä ole ainut, nyt pitäisi saada tuonne grafiikkaan paljonko tän hallituksen aikana sen perheen asuntolainan korkokulut on pienentynyt, se on samaa rahaa, mutta vielä tärkeempää on puhua siitä, mitä Petteri tässä totes, nyt ei leikata palveluista, ei leikata kuntien valtionosuuksista ja isollakaan tulonsiirrolla ja isoillakaan lapsilisillä ei voi korvata sitä, että jos niitä palveluja heikennetään, kouluopetusta, kouluruokailua ynnä muuta, tää on erittäin tärkeää".
Andersson: "Nyt puhutaan lapsilisistä, hyvät ihmiset".
Arhinmäki:
"Lapsilisiä menee myös erittäin hyvätuloisiin perheisiin ... oikeudenmukaisempi malli olisi ollut se, että oltais viety lapsilisät verotukseen ja progressiivisesti olis verotettu, osa tuloista olis käytetty lapsilisän korottamiseen, jolloin näiden pienituloisten perheiden lapsilisät eivät olisi leikkaantunut mutta samaan aikaan isotuloisille ... myös sosialidemokraatit on tuonut tätä ajatusta esille mutta täytyy sanoa että kokoomukselle RKP:lle se ei käynyt missään tapauksessa."
Andersson: "... kenen idea tämä malli oli Jouni Backman? Kenen idea tämä oli tehdä just näin?".
Backman: "Tämä ratkaisu tehtiin sen jälkeen kun Paavo oli vienyt joukkonsa pois. Me oltas tarvittu tukea siihen ratkaisuun ..."
Arhinmäki:
"Ai kuinka, siinä vaiheessa kun mä ilmotin että en voi suositella tätä pakettia, siinä vaiheessa lapsilisissä oli 110 miljoonan euron leikkaus ja ainoa keskustelu oli siitä että tehdäänkö se tasaisesti, vertikaalisesti, kaikkiin vai oltaisiinko se tehty enemmän vain niin, että ensimmäisestä ja toisesta lapsesta olis saanut saman ja kolmannesta ja siitä isommasta ... katsoo sitä mikä on tuloerovaikutus ja yllättävää kyllä jos leikataan niitä isoja lapsiperheiden niitä isoja lapsilisiä, vaikka moni vois ajatella että kuluja on vähemmän mutta itseasiassa se vaikuttaa enemmän tähän tuloeroihin."
Andersson: "Mutta edelleen kenen idea tämä oli? Kansalaisia kiinnostaa, se perhe, jolla on kolme lasta menettää sen 300 euroa vuodessa niin kyllä heitä kiinnostaa, että kenen piikkiin tää nyt pitää laittaa. Sano, kenen idea se oli?"
Backman: "Sosialidemokraattien kanta oli se, että nostetaan lapsilisiä ja pistetään lapsilisät verolle."
Arhinmäki:
"Tää pitää paikkansa".
Andersson: "Miten tässä nyt sitten näin kävi sitten?"
Backman: "Jos meiltä kaikki tuki lähtee pois hallituksesta..." (Hälinää)
Andersson:
"... nähdään, että vasemmistoliitolla on väliä vasemmiston tuella on väliä. Kokoomuksen piikkinkö tää nyt pannaan?"
Orpo:
"En tiedä mihin piikkiin tää menee ..."
Andersson: "Te puhutte vastuun kantamisesta, kantakaa nyt se vastuu. Oliko tämä teidän idea?"
Orpo: " Suomessa on erittäin tiukka progressio verotuksessa, tuloverotuksessa työnverotuksessa, ja sillä me ollaan hoidettu niin, että jokainen sen oman ansiotasonsa mukaan osallistuu sitten näiden sitten hyvinvointipalveluiden ja tulonsiirtojen rahoittamiseen. En ollut siellä kuusikon neuvottelussa."
Andersson: "Kai sä sen tiedät".
Orpo: "Tää on ollut meille tärkeä periaate, että lapsilisä, se on universaali tuki, joka menee lapselle ja sitä ei ole haluttu sitoa vanhempien tuloihin koska se tulee huomioitua sen erittäin kireän progression kautta."
Andersson: "Eli oliko tämä kokoomuksen idea, Backman, kun hän ei nyt sitten vastaa?"
Backman: "Jos siteeraan pääministeriä, niin kesken neuvottelujen pääministeri ilmoitti tulkitsevansa, että nyt on tullut ideologisia eroja, ehkä tää nyt kuvaa niitä ideologisia eroja."
Andersson: "Ehkä me nyt ymmärrämme tämän näin sitten, eikä Orpo kiellä sitä, ei se mitään ... nyt kun Mauri Pekkarinen ei ole vähään aikaan ollut äänessä, niin miltä tämä kuulostaa?"
Pekkarinen: "Tää nyt kuulostaa siltä, että kukaan ei ota vastuuta siitä, että lapsiperheisiin kohdistuu kuitenkin näissä oloissa aika lailla ennennäkemättömät leikkaukset. Siis, indeksin te jäädytitte, Paavo mukana innokkaasti ollen, sen lisäksi nää kolmilapsisen perheen yli 300 euroa vuodessa, lainakorkojen vähennysoikeuden merkittävä leikkaus, kotihoidon tuesta lähtee erittäin merkittävästi, monissa tapauksissa siis vuodessa satoja euroja, monia satoja euroja pois."
Andersson: "Tämä on tullut selväksi".
Pekkarinen: "ja tämän lisäksi mikä ei ole tullut selväksi kyllä myöskin toisen asteen koulutuksesta 260 miljoonan euron leikkaus kolahtaa en sanois ihan pienten lasten perheisiin, mutta lapsiperheisiin sanotaan. Näiden yhteisvaikutus kyll tekee sen, että se profiili keltä otetaan on tällä kertaa aivan uskomattomalla tavalla lapsiperheet ja kun vielä työttömyys kohta on 10 prosenttia ... yli 300 000 tuhatta ihmistä ja siellä on tavattoman paljon myös lapsiperheitä työttömänä. Tämä kaikki yhteensä on taakka josta tuo asiantuntija puhuu kiistatonta kieltä."
Andersson: "... esimerkiksi niin, että miljonääriperheeltä otetaan se lapsilisä kertakaikkiaan pois ja sitten maksetaan vähän enemmän sille yksinhuoltajaköyhälle, joka oikeasti sitä tarvitsee, Petteri Orpo?"
Orpo: "Siis meillähän on, jos ajatellaan, meillä on työnverotuksessa, tuloverotuksessa ja pääomaverotuksessakin nyt progressiivinen järjestelmä, joka takaa sen että ne joilla enemmän on, jotka enemmän tienaa maksaa enemmän ja näin lapsilisät on Suomessa perinteisesti haluttu pitää tästä erillään. Me voidaan jatkaa tästä yhteiskunnallista keskustelua ... nimenomaan nähdä se lapsen tukena." Video 5

Videot 1-19. Nettisanomat 20140329 Lapsilisien leikkaus ym. A-Talk 2014-03-28 (uus.) 19 hetkeä -
Ylen toimittaja Jan Andersson, oppsitiosta toimitusministeri Paavo Arhinmäki (vasemmistoliitto), kansanedustaja Mauri Pekkarinen (keskusta), hallituspuolueista kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman (SDP) ja kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo (kokoomus).

HUOM! Videot sisältävät lähes koko lähetyksen aineiston. Alkutaulokot puuttuvat. Järjestys on satunnainen.
Tekstit valikoitu videolta oikeinkuulemisvarauksin. Paljon leikkausmiljardeja ym on jäänyt kokonaan käsittelemättä. Nettisanomat. Pertti Manninen.


Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

TALOUS
03

2014 01 sivut
2014 02 sivut
2014 03 sivut
2014 04 sivut
2014 05 sivut
2014 06 sivut

2014 07 sivut
2014 08 sivut
2014 09 sivut
2014 10 sivut
2014 11 sivut
2014 12 sivut
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Etsi Nettisanomista!1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Kaiken keskellä aina läsnä!
-
Viikkosanomat-
blogiIlmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta.

 

 

ArkistokuviaKivisaaren juhannuskokko "50 vuotta sitten".
 Kivisaari. Helsinki. Vuonna 1960 (n.). Ullakolta löytyneestä paperikuvasta keskiviikkona 2008-06-18. Sinistys ja kontrasti perjantaina 2011-06-24. Pertti Manninen. Julkaistu ensimmäisen kerran lauantaina 2008-06-21 - toisen kerran perjantaina 2011-06-24 - kolmannen kerran perjantaina 2013-06-21.


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


    

2013-09-20 Laatikon tyhjennysvideot youtubessa. (2013-10-06)

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria. 


Joulukuu 2013. Harrastakaa!

"Harrastakaa!". Rengasvoimistelija matkalla treeneihin Vaajakosken urheilutalolle nuorempien koulutyttöjen palatessa koteihinsa joulukuun lumien jo hiukan valaistessa hämärtyvää iltapäivää. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2013-12-12 klo 14:52.


Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.htmlKaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

 


VUOSI 2014 - TALOUS 03 - VUOSI.fi - Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. - Arkistokuvia - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - sivu - tiistai 06.01.2015 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

 

Vuosi 2014 - N:o 26 - Talous 03 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2015-01-06, nettiin 2015-01-06 23:39, linkkejä 2015-01-06.


Sivun alkuun!