Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

TALOUS
09

2014 01 sivut
2014 02 sivut
2014 03 sivut
2014 04 sivut
2014 05 sivut
2014 06 sivut

2014 07 sivut
2014 08 sivut
2014 09 sivut
2014 10 sivut
2014 11 sivut
2014 12 sivut
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

KAISLIKOSSA SUHISEE.

KAISLIKOSSA SUHISEE.

Pohjois-Savo. Nilakka. Torstai 2014-09-04 klo 09:49. Kuva: Pertti Manninen.


SARASVUON SANOMAA. SYYSKUU 2014.

 

 

 

Kauniainen, Stronghold, 1.9.2014

Myrsky nousee.
Vanha murtuu.
Tarvitsemme
horjumattoman
linnakkeen.
Siksi Stronghold.

STRONGHOLD SYNTYSANAT

Haloja. Tältä siis tuntuu, kun happi taas tarttuu ja näkymä kirkastuu.

Haluaisitko tehdä taikoja työssäsi ja elämässäsi? Siis saada aikaan jotain ratkaisevasti parempaa. Jos haluat työkaluja muutoksen toteuttamiseen, toivon että tästä kirjeestä olisi iloa.

En tiedä kuka olet, mutta minä teen sokkona aloitteen. Ehkä meidän tulisi vaihtaa pari sanaa.

Jos luet tätä, taisit katsoa kuuden minuutin viestini. Vaikka viestiä tehdessä itseänikin hetkittäin sekä huvitti että hirvitti, en jaksa enää näillä kilometreillä kätkeä luontoani. Löylynlyömää tai ei, luovat ja intohimoiset ihmiset pystyvät kääntämään pelin suunnan.

Moni kaipaa muutosta, harva myöntää sen välttämättömyyden. Moni rukoilee apua, kaikki eivät kanna omaa vastuutaan saadessaan apua. Apua löytyy yllättävistä lähteistä, jos on antautunut sen tarpeelle, rohkaistuu pyytämään ja tekee oman osansa. Minäkin suostuin tähän lopulta, toki turhan myöhään.

Meditoin Henry David Thoreaun ajatuksista koottua seinäkirjoitusta, kunnes sana viimein muuttui tekemiseksi.

Suuret ihmisten joukot kulkevat hiljaisessa epätoivossa, ja heidät lasketaan hautaansa laulamaton laulu yhä rinnassaan. Silti: En tiedä mitään rohkaisevampaa tosiseikkaa kuin ihmisen kiistaton kyky ylevöittää elämäänsä tietoisella pyrkimyksellä. Laulusta tulee loitsu palvelutyön ihmeen kautta.

Täytän yhdeksän kuukauden kuluttua 50 vuotta. Olen käynnistämässä työurani ja elämäntehtäväni jälkimmäistä puoliskoa. Jos voimat riittävät ja minä yhä kelpaan, haluan palvella ihmistä vielä toiset 25 vuotta.

Uskon tekeväni jälkimmäisestä vuosisatavartista hedelmällisemmän ja viisaamman matkan, kuin mitä sain aikaiseksi ensimmäisen kvartaalin aikana.

Haluan siis palvella. Minun elämässäni se tarkoittaa yhteistyötä sellaisten ihmisten kanssa, jotka haluavat kertoa maailmalle arvokkaan tarinan elämästään ja työstään.

Jos haluat nostaa tasoasi ja tehdä taianomaisia tuloksia, liittyä salaisiin pyhiinvaeltajiin, palvella maailmaa ilmentämällä kätkettyjä kykyjäsi, meistä voi hyvinkin olla iloa toisillemme.

Pikainen taustoitus ennen ehdotustani.

Joskus uudet kukoistuskierteet käynnistyvät vasta edellisen elämänvaiheen haaveiden ja harhojen raunioilta. Minä vedin sellaiset Ikaros-pannut.

Olisin tuhoutunut ellen olisi tuhoutunut. Mutta koska halusin lopulta loistaa, oli kestettävä palaminen. Kierkegaard puhuttelee väkevästi. Kenties myöhemmin osoittautuu, että viime vuosien luisuni alennustilaan olikin lahja, välttämätön vaihe ennen varsinaisen tarinani kertomista.

Kun yrittää enemmän kuin mihin on kykyjä, alkaa tehdä velkaa. Kaikki velat tulevat maksuun.

Menetin mojoni, mahtini muotoilla maailmaa ja palvella ihmistä niin kuin kutsumukseni velvoittaa. Minun kohdallani se tarkoitti kuiluun putoamista, kadotusta. Kadotuksessa yhteys elämään katoaa.

Kadotin yhteyden tarkoitukseeni, työhöni, toisiin ihmisiin ja maailmaan. Laiminlöin kutsumukseni velvoitteet. Myrkytin iloni. Minusta tuli maho. Ahdistaako? Niin minuakin. Siispä säästän kiusallisimmat yksityiskohdat myöhempää kronikointia varten.

Minun kävi lopulta hyvin. Koska opin, saan taas onnistua. Ajattelin jakaa manalamatkastani seurannutta hyvää.

Rakensin Strongholdin. Se on paikka, mielentila ja menetelmäoppi. Strongholdin työkaluilla voi muotoilla elämän tärkeimmät asiat toimivammiksi.

Mitä ihminen tarvitsee, jotta hänen nykyinen elämänsä väistäisi täyttymyksellisemmän version tieltä? Jos olisi tarkoitus tehdä tämänpuoleisia ihmeitä, mitä aineksia taikapataan on paras panna?

Johtajuus elämässä ja työssä on tarinankerrontaa. Siinä on aina tärkeämpää näyttää kuin väittää. Silloin tulee elää todeksi se tarina, jonka taianomaista leviämistä maailmassa haluaa todistaa.

Legendaariseksi nouseva tarinankertoja eli taikoja tekevä ihminen tarvitsee energiaa, armeijaa ja taitoa yllättää.

Energia on inspiraatiota. Energia tarkoittaa intohimoa ja intensiteettiä. Energia on hyvää henkeä: herkkyyttä ja lujuutta, lempeyttä ja lämpöä, viisautta ja vimmaa.

Armeija tarkoittaa ihmisiä. Entä jos kasvava joukko hyviä ihmisiä haluaisi antaa parastaan sinun tarinasi toteutumisen tueksi? Entä jos saisit puolellesi armeijan ihmisiä, jotka laittavat maineensa ja mahtinsa likoon, jotta sinä onnistuisit? Johtajuus on myös rohkeutta pyytää apua.

Taito yllättää tarkoittaa ideoita, joiden toteuttaminen kääntää pelin suunnan. Tarvitset viisautta, jonka edessä todellisuus tärähtää ja järjestyy uuteen asentoon.

Elämän laatu on toteutettujen ideoiden laatu. Ideoiden laatu perustuu ihmissuhteisiin. Ihmissuhteet syntyvät ja syventyvät inspiraation, hyvän hengen hedelmöittäminä.

Instant-kertaus: hyvä henki, hyvät ihmiset ja hyvät ideat yhdistettynä luovaan työhön synnyttävät ihmeitä.

Järjestän Strongholdissa valmennusmatkoja, tarinaan perustuvia muutosohjelmia. Strongholdin tehtävä englanniksi ilmaistuna kuuluu: ”Turning training into transformational storytelling”.

Olen valmentanut paljon, pitkään ja isoilla panoksilla. Asiakkaiden ja maailman vaatimustaso ovat koulineet ja palkinneet valmentajaa.

Jos on saanut onnistua ja oppia paljon, on pystyttävä myös paljon parempaan.

Nyt olen muotoillut uudestaan valmennuksen vaikuttavuuden syytekijät, täyttymyksen ja menestyksen menetelmät.

Annan antipasti-hengessä maistiaisia Stronghold-metodin ydinkohdista,

The Seitsemän :

 1. Ei informaatiota, vaan tarinoita.
  Ihminen kasvaa ja kehittyy, kun tarinat itsestä, toisista ja maailmasta paranevat. Et tarvitse välttämättä lisää tietoa, vaan ensisijaisesti tarvitset toimintakykyä vahvistavia tarinoita. Kun maailma näkee sinut uuden tarinan kautta ja itse elät parempaa tarinaa todeksi, olet taianomaisen muutoksen ytimessä. Jos et halua tarinallistaa tavoitteistasi, voit toki tehdä jotain tylsää ja toimimatonta, mutta tee se toisaalla.

 2. Ei teoriaa, vaan tekemistä.
  Menestys on viisauden funktio, ei viisastelun. Viisaus syntyy kokemusten jälkeisestä keskustelusta. Ilman kokemusta keskustelu on harhaista. Tulokset muuttuvat ainoastaan, jos tekeminen muuttuu. Toiminta muuttuu, kun ajattelu muuttuu. Jos ei halua nostaa ajattelunsa tasoa, joutuu alistumaan periaatteiden panttivangiksi. Ei siis halvaannuttavia periaatteita, vaan työstä pyhittyviä arvopohjaisia prioriteetteja.

 3. Ei valheellista vastuunsiirtelyä, vaan todellinen työnjako.
  Me emme sumuta toisiamme, vaan me teemme sopimuksen. Mitä tehdään, miksi tehdään, milloin tehdään, kuka auttaa ja mitä jos poikkeamat sotkevat pelin. Elämässä saa sitä, mistä onnistuu taitavasti sopimaan. Viisas sopimus ei ole tiukka kuin paarman pimppi, vaan sellainen, joka suojelee yhteistyötä myös silloin, kun epätäydelliset ihmiset ovat vaarassa eksyä toisistaan ja tarkoituksestaan.

 4. Ei niin paljon kuin mahdollista, vaan niin vähän kuin on tarpeen.
  Vähän liian vähän on paljon, paljon enemmän kuin vähänkin liian paljon. Joka pyytää vähän ja viisaasti, saa kiittää isommin ja useammin. Joka pyytää paljon ja pakottaen, jää lopulta paitsi. Veden keittäminen pidempään ja kuumemmalla liedellä eivät enää nosta jo kiehuvan veden lämpötilaa. Ahneuden vastahyve on viisaus. Koska emme halua pilata peliämme ahneudella, päätämme yhdessä pyytää viisaasti. Silloin saamme enemmän sitä parempaa.

 5. Ei yksin, vaan yhdessä.
  ”Kaikki on vain itsestä kiinni” on bullshittiä. ”Sinusta ei vaan ole siihen” [yksin] on pyhä totuus. Tarvitset rokotuksen omaisvoimaisuusharhaa vastaan. Antaudu autettavaksi. Yksin ei jaksa, viitsi, muista, pysty, opi, luota, kestä. Yhdessä ihmeet tehdään.

 6. Ei väsyneesti ja veltosti, vaan valppaasti ja vahvistuen.
  Keho on portti mieleen. Mieli on portti ihmissuhteisiin. Ihmissuhteet ovat portti kaipaamaasi elämään. Meillä viritetään kehomieli valppaaseen, vahvaan ja väsymättömään tilaan ennen kuin korjataan elämänyhtälöstä mitään muuta. Väsymys tekee miestä kaikista valehtelijoita ja pelkureita. Vahvistuva ihminen kukoistaa elämän heittämistä haasteista huolimatta. Vai vuoksi?

 7. Ei taikauskoa, vaan tutkimusta.
  Sellaista tietoa ei tarjota eikä sellaista tekemistä tyrkytetä, jotka eivät perustu tutkimukseen. Jos minulla ei ole esittää todisteita, kyse on todennäköisesti taikauskosta. Älä sellaiseen suostu. En minäkään suostu. Nostetaanpa yhä rimaa: jokaisesta muutosmatkasta tehdään kolmannen osapuolen toteuttama tutkimus, jolle on parasta löytyä tukea tiedeyhteisön kirjallisuudesta. Saat selville, mihin menestyksesi oikeasti perustuu ja miten voit siirtää ihmettäsi myös toisten iloksi.

Kerään transformaatiotarinamme alkuun kolme 13 hahmon ryhmää, joiden kanssa rakennamme Strongholdin, linnakkeen, josta käsin kelpaa valloittaa maailmaa.

Manifestaatiomatkamme tukikohta on toiminnallisesti ja esteettisesti vaikuttava paitsi metaforana, myös todellisena paikkana.

Stronghold on laadukkaiden ihmisten ja ideoiden inspiroivaan yhdistämiseen tarkoitettu paja, jossa uudet tarinat taotaan.

Kutsun ihmisiä sokkotreffeille. Vedän valmennuksen muutoksen manifestoinnista, siitä miten muotoillaan ideoista ilmiöitä. Sen perusteella voimme keskustella, mitä voimme toisiltamme saada ja pyytää.

En voi vastaanottaa vieraakseni kaikkia halukkaita. Kaikilla kohtaamisilla on aika ja paikka tässä kosmoksessa. Jotkut kohtaamiset eivät koskaan toteudu. Tänne ei mahdu kuin parikymmentä elämänmuotoilijaa kerralla.

Jos valmennus muutoksen manifestoinnista sytyttää, homma voi edetä näin:

 1. Sinä lähetät minulle sähköpostia. Kerro kuka olet, mitä teet ja miten sinuun saa yhteyden.Voit myös kertoa, mihin elämäsi tai työsi teemaan toivot muutosta.

 2. Minä soitan sinulle. Jos tai kun se on mahdollista.

 3. Minä en soita sinulle. Jos et ymmärrä, miksi näinkin voi käydä, se ei ole sinun vikasi. Se on vanhempiesi, peruskoulun ja Suomen valtioneuvoston vika.

 4. Jos soitan, keskustelemme mahdollisesta tapaamisestamme.

 5. Jos en soita, pyydän ymmärrystä ja lähetän vastalahjaksi hyvän hengen tervehdyksen.

Lähetä viestisi tietoineen osoitteeseen [email protected]

Nyt on oikea hetki kiittää tähänastisesta, hyvästellä toviksi ja toivottaa matkalaisille jumalanopeutta, vai mitä ihmettä ne pisamanaamat sanookaan.

Kiitos. Godspeed.

 
SARASVUON SANOMAA. SYYSKUU 2014.1) OPTIMA-MIES STADIN FUNKKAAVIMMASSA APPLE-KAUPASSA. 2) LAPSIA STADISSA.

1) OPTIMA-MIES STADIN FUNKKAAVIMMASSA APPLE-KAUPASSA. 2) LAPSIA STADISSA.

Mannerheimintiellä torstaina 18.09.2014 klo 17:21 - 17:31. Otsikko suoraan kaupan mainoksesta! http://www.tector.fi/lasipalatsi.html - Sivu tallennettu tämän sivun loppuun.

Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2014-09-18 klo 16:21 - 16:22. Helsinki. Mannerheimintie. Lasipalatsi ja SOKOS.ARKISTO 1999 syyskuu

1999/8
torstaina
syyskuun 23. päivänä 1999 
Joka torstai

Pankkitukirahat valuvat Ruotsiin!

nettisanomat.com
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

etusivu

urheilu
tv
pääkirjoitus
kulttuuri
asunto

mielipiteeni
lukijoilta

ilmoita ilmaiseksi: osta&myy

tapaamiset
säälinkki

lahjoita ruokaa

hakemisto ja aiemmat lehdet

kuvat
tietolinkit
info

Pankkitukirahat valuvat Ruotsiin!

Säästöpankkien pilkkominen uudessa valossa.

Merita-Nordbankenista ruotsalaiset tulevat omistamaan uuden julkistetun suunnitelman mukaan 60 prosenttia. 

Suomen valtio piti pystyssä pankin suomalaiset edeltäjät KOP:n ja SYP:n veronmaksajien ja yrittäjien selkänahasta kiskotulla pankkituella. 

SYP:lle annettu tuki oli osin pääomatukea, jonka pankki maksoi myöhemmin takaisin, mutta myös Säästöpankkien pilkkomisesta koitunutta tukea sille itselleen ja KOP:lle. 

Ikuiseksi (?) arvoitukseksi tuen suuruus jää, koska asia on liian arkaluontoinen tämän sukupolven selvitettäväksi. Eräs arvio on 15 miljardia markkaa, josta puolikkaan osuus siirtyy nyt ruotsalaisomistukseen.

Yhden pilkkojan, nykyisen Leonia-pankinjohtajan Matti Inhan, Helsingin Sanomissa sunnuntaina 19.9.1999 Martta Niemisen tekemässä syntymäpäivähaastattelussa pilkkomisesta kerrotaan näin: 

Pilkkojan syntymäpäivähaastattelu

Pankkipilkkojan syntymäpäivähaastattelu voittaa kaikki jännärit!
Totisinta totta Suomessa 1993!

Yhden pilkkojan, nykyisen Leonia-pankinjohtajan Matti Inhan, Helsingin Sanomissa sunnuntaina 19.9.1999 Martta Niemisen tekemässä syntymäpäivähaastattelussa pilkkomisesta kerrotaan näin:

"Kunniapaikalla Inhan työhuoneessa on Helsingin Sanomissa syksyllä 1993 julkaistu pilapiirros. Siinä seisovat Suomen Säästöpankin pilkkojat: Oikealla on KOP:n Eino Halonenmoottorisahan kanssa, sitten Inha veitsineen sekä SYP:n Markku Pohjola ja osuuspankinTaisto Joensuu omine aseineen."

"Inhalle se vuosi on hänen pankkiuransa kohokohtia. "Olihan se jännä juttu, Siitähän me olemme ylpeitä, että onnistuimme pitämään projektin miltei viime metreille salassa.""

"Suomen säästöpankin osien saaminen oli pelastus myös Postipankille. Se sai läpi vaatimuksensa tasajaosta, vaikka muut yrittivätkin kaikin keinoin jakoa markkinaosuuksien mukaan."

""Me olimme ylivoimaisesti pienin pankki, vain kymmenen prosentin markkinaosuudella. Kaupan jälkeen meistä tuli 15-16 prosentin pankki.""

" Tekniikan kehityskin liittyi oleellisesti tapahtumiin. Kun neuvottelut kiihtyivät elokuussa 1993, harhautusoperaatioihin kuului, että pilkkojat saivat pankkiensa ensimmäiset kännykät."

""Kaikilla oli silloin nmt:t, mutta pelkäsimme, että pahus vie, joku voi niitä kuunnella.""

ARKISTO 1999 syyskuu

http://www.nettisanomat.com/1999/09/23/n998pankkituki.htm

http://www.nettisanomat.com/1999/09/23/n998pankkipilkkoja.htmKuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. LUETTELO

VUOSI 2014

TALOUS
09

2014 01 sivut
2014 02 sivut
2014 03 sivut
2014 04 sivut
2014 05 sivut
2014 06 sivut

2014 07 sivut
2014 08 sivut
2014 09 sivut
2014 10 sivut
2014 11 sivut
2014 12 sivut
AIHEET RYHMITTÄIN

LUETTELO

Etsi Nettisanomista!1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Kaiken keskellä aina läsnä!
-
Viikkosanomat-
blogiIlmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta.

 

 

ArkistokuviaKivisaaren juhannuskokko "50 vuotta sitten".
 Kivisaari. Helsinki. Vuonna 1960 (n.). Ullakolta löytyneestä paperikuvasta keskiviikkona 2008-06-18. Sinistys ja kontrasti perjantaina 2011-06-24. Pertti Manninen. Julkaistu ensimmäisen kerran lauantaina 2008-06-21 - toisen kerran perjantaina 2011-06-24 - kolmannen kerran perjantaina 2013-06-21.


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


    

2013-09-20 Laatikon tyhjennysvideot youtubessa. (2013-10-06)

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria. 


Joulukuu 2013. Harrastakaa!

"Harrastakaa!". Rengasvoimistelija matkalla treeneihin Vaajakosken urheilutalolle nuorempien koulutyttöjen palatessa koteihinsa joulukuun lumien jo hiukan valaistessa hämärtyvää iltapäivää. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2013-12-12 klo 14:52.


Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.htmlKaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

 


VUOSI 2014 - TALOUS 09 - VUOSI.fi - STRONGHOLD SYNTYSANAT Sarasvuo - Kuvia ja kirjoituksia nettisanomat.com-sivustosta aiheittain ryhmiteltyinä. - Arkistokuvia - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - sivu - keskiviikko 07.01.2015 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

Sarasvuo. Stronghold

Vuosi 2014 - N:o 26 - Talous 09 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2015-01-07, nettiin 2015-01-07 00:39, linkkejä 2015-01-07.


Sivun alkuun!