torstaina10. helmikuuta 2000/28


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 joka torstai
John Lennon: Imagine Tule mukaan tekemään uusi parempi suomennos!

NYKYAIKA CHARLES CHAPLIN 1936 Nykyaika nyt! Tule tekemään yhteisen tajun kokemusta!

Tällä viikolla:

Parhaat Hanami- Webin ystävät,
"Hanami -sana tarkoittaa Japanin kielessä kirsikankukkien 'sakura' juhlanoloista katselua. Keväisin kun kirsikankukat alkavat kukoistaa, Japanilaisilla on tapana mennä eräänlaiselle piknikille kirsikkapuiden juurelle perheen tai ystävien kanssa siemailemaan sakea." Lue lisää!

Kallio-kuvat

Japanilainen ravintola KoTo.

 


:) Japanikierros Helsingissä - Futoneita Helsingistä?


Japanikierros Helsingissä:

KoTo-ravintola

Futon Bed Shop

"Tokyokan, Japanese kitchenware"

Kabuki ravintola (tulossa)


I LUV ASIA WEB
  Allekirjoittaneelle oli jo pitkän aikaa kertynyt listalle paikkoja joissa hän oli halunnut käydä. Nyt hän sitten päätti lähteä, suunnistaen ensin KoTo ravintolaan, Kalevankatu 21:teen. Yllättävän pian sankarimme löysikin Kalevankadun, eikä ravintolaan ollut pitkä matka kävellenkään rautatieasemalta.
Matkalla sinne, hän kuitenkin päätti pistäytyä Kalevankadulla olevassa futon liikkeessä "Futon Bed Shop"

KoTo ruokaa
Mutta niin sankarimme kiittää mustaa futonliikkeen myyjää hyvästä palvelusta ja jatkaa matkaa kohti Japanilainen ravintola KoToa.

Pian hän ihmetteleekin ravintolan ovessa mainostettavia monia ruokalajeja. Yukataan pukeutunut nuori kaunis japanilainen tarjoilija tervehtiikin heti englanniksi, avaa liukuoven ja viittaa jättämään takin naulakkoon. Kuten japanilaiseen ravintolaan kuuluu, ensin vieraalle kaadetaan lasillinen vettä.

Hieman hämmentyneenä lukuisiin kiinalaisiin ravintoloihin tottunut aterioitsijamme yllättyy kun menua ei kuulukaan; on lounasaika, ja seisovasta pöydästä saa ihan itse käydä hakemassa niin paljon kun haluaa.

Koska allekirjoittanut ei valitettavasti kuulu kaikkein suurimpiin kulinaristeihin, hän päättää tyytyä seisovan pöydän antimiin, johon kuuluu japanilaista riisiä, (japanilainen riisi on huomattavasti erilaista kuin esim kiinalainen riisi. Se on pääsääntöisesti hieman tahmeampaa ja sitä on helpompi syödä puikoilla) eräänlaisia lohkoperunoita, sekä katkaravun häntiä. Lisäksi oli vielä tietenkin hyvä valikoima vihanneksia.

Taustalla soi Japanilainen musiikki, joka luo upean tunnelman. Vaikka tatamia ei tässä paikassa olekaan, on kaikki kuitenkin niin lähellä Japania kuin Suomessa vain voi olla. Niin koristeet pikku yksityiskohtia myöten, kuin hyllyllä oleva teeseremonia välineistö. Sellaista Suomessa ei ihan jokapäivä näekään. Ja kohteliaita ollaan, anteeksi pyydellen tarjoilija tuo eräälle raskaana olevalle naiselle lisää vettä, hänen lasinsa kun oli juuri ehtinyt tyhjentyä.

Tällaista ei noissa kymmenissä kiinalaisissa ravintoloissa näekään, kylläinen aterioitsijamme tuumii.

Japanilaisille tyypillinen ylenpalttinen kohteliaisuus ulottuu näköjään tänne karuun pohjolaan saakka. Syötyään, pyytää hän vielä kupillisen vihreää "O-cha"teetä. Kuten tapaan kuuluu, siihen ei tietenkään lisätä sokeria vaan tee juodaan raakana. Yleensä vielä asiaan kuuluu, että pohjalla on hieman teelehtiä, mikä varmasti tuo oman vivahteensa makuun. Ja vihreä tee kuuluu lounaan hintaan.

Pian sankarimme onkin jo tyhjentänyt teekuppinsa, ja kiitellen maksaa laskun. Yhteensä ateria tuli maksamaan 40,-, mikä ei tunnu huikeisiin kiinalaisravintoloiden laskuihin tottuneelle pahalta hinnalta. Ottaen huomioon että sai syödä niin paljon kuin halusi.

"Arigatoo, gozaimasu" hän hokee kilpaa tarjoilijattaren kanssa kunnes lopulta saa takkinsa niskaan. Hänellä on aluksi huomattavia vaikeuksia oven kanssa kunnes tajuaa, että liukuovi aukeaa sivullepäin. Ovessa onneksi ystävällisesti lukeekin englanniksi että "Attention, sliding door".


Sankarimme huokaisee ja jatkaa matkaa kohti kuuluisaa "Tokyokan, Japanese kitchenware" liikettä josta oli kuullut paljon puhuttavan.

Jason (C) 2000


Hanami WEB http://www.saunalahti.fi/jason2/ Jason [email protected]

I LUV ASIA WEB


netti
Tule mukaan tekemään uusi parempi suomennos!
John Lennon: Imagine

Tule tekemään yhteisen tajun kokemusta!
NYKYAIKA CHARLES CHAPLIN 1936

lue myös joka kuukausi:
uusi linkki:
uusi linkki:
uusi linkki:

Sivut valmisti Pertti Manninen
February 15, 2000
copyright nettisanomat.com 2000/28

sivun alkuun!

 

 

 

 


Vuosisanomat-sivuston (Nettisanomat-sivuston) rinnakkaissivustona nettiin lauantaina 2012-11-10.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)