torstaina10. helmikuuta 2000/28


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 joka torstai
John Lennon: Imagine Tule mukaan tekemään uusi parempi suomennos!

NYKYAIKA CHARLES CHAPLIN 1936 Nykyaika nyt! Tule tekemään yhteisen tajun kokemusta!

Tällä viikolla:

Parhaat Hanami- Webin ystävät,
"Hanami -sana tarkoittaa Japanin kielessä kirsikankukkien 'sakura' juhlanoloista katselua. Keväisin kun kirsikankukat alkavat kukoistaa, Japanilaisilla on tapana mennä eräänlaiselle piknikille kirsikkapuiden juurelle perheen tai ystävien kanssa siemailemaan sakea."

Kallio-kuvat

Tokyokan - Japanifanin paratiisi

 


:) Japanikierros Helsingissä - Futoneita Helsingistä?


Japanikierros Helsingissä:

KoTo-ravintola

Futon Bed Shop

"Tokyokan, Japanese kitchenware"

Kabuki ravintola (tulossa)


I LUV ASIA WEB
  Allekirjoittaneelle oli jo pitkän aikaa kertynyt listalle paikkoja joissa hän oli halunnut käydä. Nyt hän sitten päätti lähteä, suunnistaen ensin KoTo ravintolaan, Kalevankatu 21:teen. Yllättävän pian sankarimme löysikin Kalevankadun, eikä ravintolaan ollut pitkä matka kävellenkään rautatieasemalta.
Matkalla sinne, hän kuitenkin päätti pistäytyä Kalevankadulla olevassa futon liikkeessä "Futon Bed Shop"

Mutta niin sankarimme kiittää mustaa futonliikkeen myyjää hyvästä palvelusta ja jatkaa matkaa kohti Japanilainen ravintola KoToa.

...
Sankarimme huokaisee ja jatkaa matkaa kohti kuuluisaa "Tokyokan, Japanese kitchenware" liikettä josta oli kuullut paljon puhuttavan.

Tokyokan - Japanifanin paratiisi
Kun hän vihdoin pääsee Eerikinkadulle jossa kyseisen paikan piti olla, hän huomaa liikkeen ikkunassa kyltin, jossa asianmukaisesti ilmoitetaan, että liike on muuttanut, ja että uusi liike on avattu Annankadulla.

Onneksi sinne ei ole pitkä, ja korttelien välistä pääseekin pujahtamaan aika vaivattomasti Annankadulle. Pian hän löytääkin itsensä ihastelemasta upeita yukata- oloasuja joita kaupassa on todella merkittävä valikoima. Ja vielä kohtuuhintaan. Alkaen parista sadasta viiteen sataan.

Ja löytyy seinältä upea antiikki yukatakin. Juuri sellainen kuin Seitsemän samuraita elokuvassa oli samuraiden yllä. (Mainittakoon, että yukata on se japanilainen oloasu, jota suomalaiset Japanin matkaajat tuovat tuliaisiksi ja kutsuvat kimonoksi. Tällä ei sikäli ole mitään tekemistä kimonojen kanssa, sillä tätä ennenvanhaan käytettiin, ja vieläkin jossain päin Japania käytetään olo- ja työasuna päivittäin.)

Japanilaiset astiastot sekä erityisesti hienot Japanista peräisin olevat tokkurit (pienet pullot joissa lämmitetään sakea) tekivät allekirjoittaneeseen suuren vaikutuksen.

Hämmennystä herättää myös 20 kilon säkeissä myytävä riisi. Siinä allekirjoittaneellekin riittäisi popsittavaa hetkeksi. Mutta opiskelijabudjetin omaavana sankarimme tyytyy Japani-killan lehteen sekä origami papereihin.

Erittäin ystävällinen ja asiantunteva palvelu varmisti sen, että täällä tullan vielä monesti käväisemään tunnetusti suurena asahi-maan ihailijana. I'll be back.

Kuultuaan huhuja Japanilaisesta Kabuki ravintolasta harkitsee hetken allekirjoittanut seikkailua Lapinlahden kadulle, mutta runsaasta kävelystä kipeytyneet jalat ovat eri mieltä. Jääköön tämä vanhan japanilaistaiteen nimen omaava ravintola toiseen kertaan. Ja niin sankarimme katoaa Helsingin pimenevään yöhön.. siinä toivossa että vielä löytää takaisin rautatieasemalle...

Jason (C) 2000

 


Hanami WEB http://www.saunalahti.fi/jason2/ Jason [email protected]

I LUV ASIA WEB


netti
Tule mukaan tekemään uusi parempi suomennos!
John Lennon: Imagine

Tule tekemään yhteisen tajun kokemusta!
NYKYAIKA CHARLES CHAPLIN 1936

lue myös joka kuukausi:
uusi linkki:
uusi linkki:
uusi linkki:

Sivut valmisti Pertti Manninen
February 15, 2000
copyright nettisanomat.com 2000/28

sivun alkuun!

 

 


Vuosisanomat-sivuston (Nettisanomat-sivuston) rinnakkaissivustona nettiin lauantaina 2012-11-10.
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Tiistai 08.03.2016.)